Viihde

Ou­lu­lais­yh­tiön tuottama tv-sarja Eränkävijät ehdolla Kultaisen Venlan vuoden ohjelmaksi

Eränkävijät-sarja on tutustuttanut katsojat kilpisjärveläiseen kalastajaan Aki Huhtaseen ja suomenlapinkoira Äijään.
Viihde 15.12.2017 15:42
Pia Kaitasuo

Kun Kultainen Venla -gaalan parhaan ohjelman pystiä tammikuun 12. päivänä jaetaan, voi olla, että sen noutaa Kilpisjärvellä asuva suomenlapinkoira Äijä.

Eränkävijät-sarjan tuottaja Teemu Hostikka lupaa katsojille tämän tv-historiallisen hetken ja vain nämä voivat Hostikan lupauksen toteuttaa. Voittaja näet valitaan kansanäänestyksellä.

Tv-historiaa suureksi suosikiksi noussut Eränkävijät tekee jo sillä, että ensimmäistä kertaa ehdolla on puhtaasti pohjoissuomalainen tv-sarja on Kultaisen Venlan ehdokkaana, Hostikka toteaa.

– Lisäksi käsittääkseni eräaiheinen ohjelma ei ole koskaan aiemmin ollut ehdolla tässä kategoriassa, Hostikka sanoo.

Sarja on Ylen tilaama ja oululaisen NTRNZ:n tuottama.

Eränkävijöistä on tullut myös maailmanlaajuinen hitti: sen ensimmäinen tuotantokausi on myyty jo 30 maahan muun muassa Moldovaan, Madagaskarille ja Monacoon. Sarjan kansainvälinen versio on nimeltään Love of the Wild.

Suomessa syksyllä nähtyä toista tuotantokautta valmistellaan kansainväliseen levityksen par'aikaa.

Sarjassa esiintyvistä eränkävijöistä eläinkumppaneineen, mukana mainittu Äijä-suomenlapinkoira, on tullut katsojille niin kiinnostavia, että Gummerus julkaisi syksyllä Mika Kuljun kirjoittaman teoksen Eränkävijät. Siinä päähenkilöt avaavat tarinoillaan näkymiä tv-ruutujen ulkopuolelle jäävään touhuun.

Eränkävijöiden kolmas tuotantokausi on työn alla ja se saapuu kuljettamaan kotikatsojat TV1:lle, keskelle eränkävijöiden arkea ja seikkailuja ensi syksynä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (39)

Hieno ohjelma. Ja ei ainuttakaan tyhjänpäiväistä julkkista mukana. Ansaitsee pokaalinsa. Jatkakaa. MOT

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sanna on ainut syy kattua koko ohjelmaa. Osaa käsitellä aseita..... ehkä minunkin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äijä ja Aki ehdottomasti parhaat. Hymyilyttää kun katsoo tätä parivaljakkoa. Ymmärtävät toisiaan. Aitous kunniaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liian sekava,minuutti pari yhdessä paikassa karhujahdissa,kohta toisessa paikassa ongella jne.Ihmisiin ja myös koiriin olisi pitänyt
tutustua syvällisemmin.Ehkä vähempi seurattavia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Montako kertaa ohjelman aikana Aki ehtii sanoa Äijä? Mitä Äijä? Otetaanko toinen kala, Äijä? Lähetäänkö Äijä pois. Ärsyttävää lähinnä. En ole kenenkään kuullut puhuvan koiralleen tuolla tavoin.
Välillä on vaimo, tyttöystävä kalareissulla mukana. Tiedätkö hänen nimensä? En ole kuullut sitä kertaakaan. Tuskin se Sinä on?
Huumori puuttuu ohjelmasta lähes täysin. Samoin tarinointi. Se on mennyttä maailmaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eränkävijät on hyvä ohjelma. Kuvaaminen metsän eläinten elämää:jänikset-kärpät-oravat-porot-hirvet-linnut.Kaupunkilaisille-suurkaupunkien ihmisille erittäin viehättävää näkemistä. Lapset innostuvat.Erikoisuuksia esim. kiinalaisille,japanilaisille.Erilaisempaa kuin heillä. Turistivirrat vain kasvaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

hyvä sarja tääki mutta oli myös erätuletki....toevottavasti voettaa ees jotaki....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tykkään Äijästä ja Kokkojen koirista. Muuten eläinten tappaminen huvikseen on vastenmielistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

joo hyvä ohjelma mutta sais olla enemmän nais mettäläisiä ei nuot ukkelit osaa oikein metästää kuhan höpöttävät vain älupuhelimien kanssa ennen tultiin nethästä ja oli aina saalista yllin kyllin ..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erätulilla ohjelman lopettaminen ja korvaaminen keskusteluohjelmissa oli YLEltä virhe.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on harvoja ohjelmia jonka alkamista odottaa ja päättymistä "pelkää". Super hyvä ohjelma ja kaiken lisäksi vieä Oululaista osaamista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennen oli parempi ohjelma erätulilla, tässä seurataan samoja paatuneita naamoja jo toista kautta putkeen. Ainut symppis on Äijä koira ja Aki

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihaninta tässä Eränkävijät-sarjassa on se, että suomalaista luontoa on kuvattu todella upeasti. Itsekin olen nuorempana erämaamaisemissa liikkunut.
Kaikista ihaninta tässä sarjassa on se, miten koiran ja ihmisen välillä on yhteys. Äijä-koira ymmärtää puhetta samalla tavalla kuin jo edesmennyt kissani ymmärsi minua. On ihanaa, että yhteys kotieläimeen on näin hyvin esillä.

En ole katsonut isojen eläinten metsästysoperaatioita (teurastuksia miesporukassa). Olen vaihtanut kanavaa.
Kalastuksen juuri ja juuri vielä hyväksyn.

Mutta onhan tämä ainutlaatuinen tv-sarja, eikö se ole jo myyty ties vaikka mihin maihin?
Tämä on mielestäni sellaista suomalaisuutta, jota kannattaa esitellä. Kun jokainen täällä pystyy osallistumaan tällaiseen, jos haluaa. Metsästyksen mainostamista ei kannata jatkaa, kuitenkaan.

Pohjoiset suurpetolajimme ovat ainutlaatuisia. Eikä kukaan suomalainen halua vierasmaalaisia pyssyharjoittelijoita omiin metsiinsä.
Mutta SUOMI100 -propagandana tämä on siis niin ihanan suomalaista, että naurattaa.

Hyvä sarja.

Ja Äijä ja hänen lähin omaisensa: IHANAA!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt kyllä heitit ilmoille täyttä asiaa. Ehdottomasti mielenkiintoisin eräsarja ikinä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (39)

Uutisvirta

11:47
Thaimaalaisten marjanpoimijoiden kolarissa loukkaantuneilla ei hengenvaaraa – poimijat työskentelevät lappilaisen yhtiön palveluksessa
10:45
Maajoukkuehiihtäjä Susanna Saapunki kilpailee kesäisin rankoissa skyrunning-kilpailuissa – "Kisa tuntuu alusta asti pahalta" Tilaajille
10:27
Kolea alkukesä väistyi ja lämmintä ilmaa on luvassa koko maahan – katso tästä vinkit puutarhaan hoitoon helteellä
10:24
Taivalkoskelta Posiolle johtava tie suljettiin pudonneen sähköjohdon vuoksi – liikenne kulkee normaalisti
10:21
Koirien päiväkoti aloittaa Oulun Talvikankaalla – uusi eläinlääkäriasema tulee naapuriin
9:28
Tulivatko helteet jäädäkseen? Pekka Pouta vastaa
9:23
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
108
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
72
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
29
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
23
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
16
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
16
Lokkisiimat pyritään saamaan Kauppurienkadulla valmiiksi ennen Qstock-viikonloppua – "Nyt on positiivisen odottava fiilis"
11
Pakollisella ruotsilla on pitkä historia ylioppilaskokeissa – Henriksson: "Kouluja käydään, että opitaan jotain. Silloin kaikki ei voi olla vapaaehtoista"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus annetaan tänään klo 12 Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakuntiin, Pohjois-Pohjanmaan maakuntaan lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraaviin Lapin kuntiin: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image