Viihde

Ou­lu­lais­läh­töi­nen Teemu Roivainen tan­go­ku­nin­kaak­si

Viihde 10.7.2014 23:02 | Päivitetty 10.7.2014 23:27
Kaleva, STT

Vuoden tangokuninkaaksi on valittu oululaislähtöinen Teemu Roivainen.

Roivainen osallistui kisaan ensimmäistä kertaa.

Roivainen osallistui kisaan ensimmäistä kertaa. Finaalikappaleenaan Roivainen lauloi Olavi Virran klassikkotangon, Hopeinen kuu.

Toiseksi kisassa sijoittui äänekoskelainen Leif Lindeman.

Tangokuningas-finaali käytiin Seinäjoella torstai-iltana.

Tangokuningatar valitaan lauantaina.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (75)

onnittelut teemu
olit rohkea tuodessasi mielipiteesi julki tangomarkkinoista
vaikuta uusiutumiseen
hyvää jatkoa urallesi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Komia mies, mahtava ääni! Mistähän noikin geenit on aluperin lähtöisin?
Paras voitti!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän se paras jätettiin taas kakkossijalle!!! Hänellä on lavakarismaa ja aivan mahtava ääni!! Leif Lindeman oli paras, taas jälleen laulajana,toiset vaan yrittää...! Onko tämä jo rotusyrjintää!! Että parhaan ei anneta voittaa! Ensi vuonna kun on tangokilpailut! Leif Lindeman...tangokuninkaan kultainen kruunu kuuluu sinulle....!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt on kaksi kuninkaallista ylitse muiden,mutta Matti Korkeala on yhä se ykkönen minulle :)
Komea ja hyvä kuningas on Teemukin,kerrassaan upea ilmestys kun kruunbun sai komeille kutreille,eipä ole moista komistusta vielä tangomarkkinoilla nähty ja tuskin nähdäänkään vähään aikaan! WAU!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylmänväreet menee kun Teemu laulaa! Onnea kuninkaalle ja jaksamista keikkailuun. Työ alkakoon!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitten Kari Piiroisen jälkeen PARAS ÄÄNI. Pojalla tulevaisuus vaikka mihin. Tuli hyvä mieli kun raatikin onnistui.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällä kerralla oli koko kilpailun historian kovin taso. Jokainen finalisti olisi ollut kelvollinen tangokuninkaaksi. Valinta meni sikäli oikein, että äänellisesti ja laulutaidollisesti paras voitti. Lisäksi hänellä on erinomainen esiintyjän habitus. Tangossahan ei riitä teknisesti moitteeton esitys, vaan sen on sisällettävä kosolti tunnetta, lämpöä ja yhteyttä yleisöön. Niitä voittajaa enemmän sisälsi Leifin esitys, vaikka se teknisesti ei pärjännyt Teemulle. Varmaan kokemuksen myötä nekin tulevat Teemulla esiin. Valinta oli kuitenkin oikea.

Sellainen asia kilpailussa minua kummastutti, että kaikki kilpailukappaleet Hopeista kuuta (italialainen hitti) lukuun ottamatta olivat modernia suomalaista tangoa ja usein vieläpä Mika Toivasen säveltämiä, kuten monissa aikaisemmissakin kilpailuissa. Tämä herra aina näissä kilpailuissa toimii myös kapellimestarina. Eivätkö kilpailijat saa valita ikivihreitä upeita ulkomaisia tangoja, kuten Sinitaivasta, Desireetä, Öisiä kitaroita jne.? Ei kai kyseessä sentään liene mikään mikatoivas-monopoli? Suomalaiset tangot Toivo Kärjen ja Unto Monosen tuotantoa lukuun ottamatta ovat perin vaatimatonta tasoa melodioiltaan ja rytmitykseltäänkin varsin outoa tavaraa. Kärjen ja Monosen tuotanto on kuitenkin suomalaista laatutavaraa. Ainakin vapaavalintaisten kappaleiden osalta valinnan pitäisi olla vapaata, vai ovatko tuomarit jotenkin vihkiytyneet modernin suomalaisen tangon taakse?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt on kyse tangon tulkitsijasta ei pelkästä äänestä. Lindeman fraseerasi paremmin ja rauhallisemmin kuin Roivainen. Ääni molemmilla puhdas ja soiva. Roivaisella vielä himpun verran kovempi. Lindeman tulkitsi kuviot paremmin kohdalleen ja rauhoitti koko kappaleen kuten Virta konsanaan. Suomessa olisi paljon romaani taustaisia laulajia kisoihin mutta jos tuomariston asenne (Koriseva/Vainio) on valmiiksi vastainen niin tuskimpa uusia tulijoita kisoihin saadaan. Naurettavaa antaa kansan äänestää vain alussa. Rahan keräystä koko äänestys kun kaupallisuus kumminkin kisan lopputuloksen päättää. Kilpailun tason heikkouden huomaa huonompi korvainenkin kun finaalin alussa oli todella suuri tasoero kilpailijoiden välillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Leif oli ylivoimainen kansan valitsema tangokuningas!! Ei huono ollut tuomariston valitsema Teemukaan.Mutta Leif on tangolaulaja!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

terve olet oikeassa leif oli paras ja kruunu olis muutenki kuulunu lieif lindemanille. roivainen oli kyllä ihan ok. mutta milana misic käänsi takin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnea Teemulle Tangokuninkuustittelistä! Komia on miehen ääni, ja kuulin just tuolla pihalla, että on oululaislähtöinen mies.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuuntelin vain viimeisen osuuden kisasta. Kyllähän tuolos oli ihan selvä! Teemu oli parempi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kello ja Haukipudas on Oulussa. Teemu on siis paljasjalkainen oululainen!!!! Kun Kärpät avaa kauden niin toivottavasti Teemu on antamassa alkufiilikset komealla äänellään :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voittanut laulaja oli ääneltään loistava!

Tangomarkkinoiden kapellimestari Mika Toivanen tuntuu rakastavan yli kaiken ulkomaista (kenties argentiinalaista) tyyliä sovituksissaan. Minä en!

Tavanomaiset, vuosikymmenten ikäiset ja jo monen laulajan ansiosta kansallisomaisuudeksi sävyttyneet kappaleet muuttuvat oudoiksi kilkutuksiksi, joissa on kummallisia pysähdyksiä ja joista puuttuu kotimaisen tangon ja tangolaulajan mukaansatempaava soljuvuus.

Joinakin viime vuosina Tangomarkkinoilla soittaneen ison orkesterin keskiöön näyttää nostetun (varmaan hyvä) pienoiskurtun soittaja, kun halutaan olla niin eteläamerikkalaisia, että... Kaikki kunnia soittajalle, mutta kuulijasta tilanne on koominen. Kurttu kilkuttaa edestakaisin, kappale seisoo ja muu iso orkesteri on tauolla. Sen kaltainen ei vain sovi yhtään kotimaiseen tangoon, josta täkäläinen yleisö hakee tanssittavuutta ja musiikillista harmoniaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hevosmiäs. Minä peesaan sinua täysillä. En tykkää yhtään näistä pilalle sovitetuista tangoista.
Kunnon suomalainen tango on ainut ja oikia minun mielestäni. Nämä nykyiset sovitukset, ensin vedätetään ja hidastetaan, ja sitten kauhialla kiirellä ryykätään. Ei ole mistään kotoisin. Ei me olla mitään argentiinalaisia. Vedättäkööt he niin paljon, kuin tykkäävät, mutta meidän tangoja ei saa pilata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eläköön tango Loistavaa hyvä kisailu,tällä kertaa kahdesta tai useammastakin kilpailijasta PARAS oli ykkönen HYVÄ TEEMU!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä jää ne tanssit väliin jossa tämä "kuningas" esiintyy.
Miksi kansa tuhlaa euroja äänestykseen?,kun sillä ei ole lopputulokseen mitään merkitystä.
Meille, tanssikansalle viihdyttäjä valitaan. Leif oli paras!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (75)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kantaväestön sopeuduttava ja suvaittava?

Minusta työttömiä omia kansalaisiamme ei lainkaan tulisi verrata turvapaikanhakijoihin. Työttömille tulisi tehdä kaikki ... Lue lisää...
Ajatteleva Tekijä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image