Viihde

New Yorkin Guggenheim-museo kieltäytyi lainaamasta Trumpeille mes­ta­ri­maa­laus­ta - tarjosi tilalle kultaista vessaa

Viihde 26.1.2018 2:27
STT

New Yorkissa sijaitseva Guggenheimin taidemuseo on kieltäytynyt lainaamasta Yhdysvaltain presidenttiparille Donald ja Melania Trumpille mestaritaidemaalari Vincent van Goghin teosta. Sen sijaan museo tarjosi presidenttiparille pitkäaikaiseen lainaan kultaista vessanpönttöä.

Valkoinen talo tiedusteli museolta mahdollisuutta lainata hollantilaistaiteilijan teosta Landscape With Snow (Luminen maisema). Washington Post kertoo museon kieltäytyneen kohteliaasti sillä perusteella, ettei mestariteosta saa viedä pois museosta kuin "erittäin poikkeuksellisissa olosuhteissa".

Museo tarjosi kuitenkin tilalle italialaistaiteilija Maurizio Cattelanin teosta America. Teos on toimiva, 18 karaatin kullasta valmistettu vessanpytty. Museon pääkuraattorin Nancy Spectorin mukaan taitelija tahtoi tarjota teostaan Trumpeille, koska näyttely, jonka osa pytty oli, on sulkeutunut.

America-teos pyttyilee vauraudelle

America-teos oli esillä museossa liki vuoden. Yleisö saattoi käyttää arvokasta vessanpyttyä tarpeittensa tekoon yksityisessä vessakopissa, jonka ulkopuolella oli vartija.

- Pytty on toki erittäin arvokas ja melko helposti särkyvä, mutta välittäisimme täydet ohjeet sen asennukseen ja kunnossapitoon, Spector kirjoittaa sähköpostissa, jonka Washington Post on saanut nähtäväkseen.

Spector on kritisoinut presidentti Donald Trumpia julkisesti.

Yhdysvaltain presidentit ovat usein lainanneet teoksia eri kokoelmista virkakautensa ajaksi. Tiedossa ei ole, mitä Valkoinen talo on vastannut pyttytarjoukseen.

America-teosta on pidetty satiirisena kannanottona vaurauteen ja Yhdysvaltain yhteiskuntaan.

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Hyvä heitto ja kritiikki sitä töyhtötukkaa kohtaan. Päivän naurut! Kulttuuriväki on usein sivistynyttä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Guggenheim ei näytä olevankaan pelkkä museo. Nimen takana piileskelee poliittista latausta. On hyvä että Helsinki torppasi tämän uuden tuntemattoman pelurin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Aikuset miehet ampuu sorsia niin kuin suuremmatkin sankarit

Joo, se on huvittavaa kun aikunen ukko tulee polleana jonkun sorsan rääpäleen kanssa. Aivan kuin olisi ollut jokin suuri... Lue lisää...
Tirsk

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image