Viihde

Nenäpäivä valtaa perjantaina koko kakkoskanavan - Rahaa kerätään nyt neljän erilaisen show'n voimin

Pitkää Nenäpäivää juontavat Kaj Kunnas (vas.), Alma Hätönen, Sanna Stellan, Jarkko Tamminen ja Jenni Poikelus. KUVA: Jyrki Valkama
Viihde 10.11.2017 7:00
Nea Alanen

Aiemmista vuosista poiketen Nenäpäivän ohjelma kasvaa kerta heitolla yhdestä show'sta koko illan mittaiseksi kavalkadiksi. Neljästä osasta muodostuva kokonaisuus sisältää huumoria, musiikkia ja videoita kehitysmaista.

Nenäpäivä yrittää tavoittaa näin mahdollisimman paljon ja monenlaista väkeä.

- Tarjoamme juuri tietyille yleisöille juuri sellaista tietoa ja viihdettä, joka toivottavasti osuu maaliin tarkemmin kuin koskaan, tuottaja Risto Vuorensola kertoo.

Jokaisessa show'ssa nähdään tuttuun tapaan myös videoita pakolaisleireiltä ja lapsityöläisten oloista. Tarkoitus ei silti ole rypeä vaikeissa asioissa, vaan mukana on vastapainoksi runsaasti huumoria.

Urheilua ja julkkiksia

Illan korkkaa Urheilushow, jonka juontaa Kaj Kunnas. Luvassa on tuttujen urheiluselostajien nenähenkistä kisailua sekä huippu-urheilijoiden tervehdyksiä.

- Urheilushow perustuu siihen, että Suomessa on paljon urheilufaneja. Halusimme suunnata heille oman show'n. Urheilufaneissa on paljon miehiä ja miehiin ei aina iske kehitysmaateema.

Nenäshow'n juontaa Jarkko Tamminen tuttuja suomalaisia julkkiksia imitoiden.

- Nenäshow'sta haluttiin tehdä ohjelma, jonka koko perhe voi katsoa yhdessä. Lapset, vaarit, mummot, äidit ja isät voivat kaikki kommentoida ja olla mukana.

Naisille omaa otetta

Siskonpedin naisilla maustettu Gaalashow on Vuorensolan mukaan suunnattu suomalaisille naisille, jotka reagoivat kehitysmaihin herkemmin.

Nenäpäivän ohjelmiston päättää nuorille aikuisille suunnattu Kakkashow, joka on YleX:n Jenni Poikeluksen ja Alma Hätösen sekä Arman Alizadin käsialaa. Se ei Vuorensolan mukaan ole tarkoitettu ihan heikkohermoisille.

Koko illan ajan otetaan luonnollisesti myös lahjoituksia vastaan. Viime vuonna Nenäpäivä-keräys tuotti komeat 2,8 miljoonaa euroa.

Nenäpäivä Show perjantaina 10.11. TV2:ssa ja Yle Areenassa klo 18.00-24.00

MAINOS

Kommentoi

Nenäpäivässä hyväntekeväisyyden osuus on häviävän pieni. Iso osa rahoista menee hallintoon, operaattorille ja julkkisten lennettelyyn ympäri maailman. Lentoliput, hotellit, ruokailut ja erilaiset gaalaillat kahmivat lahjoitusrahoja. Julkkikset esiintyvät tässä näytelmässä toki ilmaiseksi, mutta eivät pelkkää hyvää hyvyyttään. PR:n arvo on lähes mittaamaton. Naama on telkkarissa pitkin iltaa, ja julkkiksethan tarvitsevat julkisuutta. Eihän siinä mitään, jokainen saa siivunsa. Kehitysmaan lapsikin saa pienen siivunsa. Toivoisin hänen siivunsa olevan isompi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totta kai tuosta lahjoitussummasta käytetään osa siihen, että ihmiset pääsee paikan päälle auttamaan. Olettiko joku, että kymmenpäisen ryhmän jokainen jäsen maksaa itse mahdollisesti omat kulunsa päästäkseen sinne apuun? Tärkeintä lienee se, että apu saadaan sinne perille asti ja miten ison työn nekin henkilöt tekevät, jotka sinne apuun lähtevät. Ei ne siellä vaan peukaloita pyörittele.
Ja esimerkiksi minä: köyhä opiskelija halusin lahjoittaa siitä vähästä mikä minulla on vain siksi, että jossain on vielä kurjemmat olot kuin meillä täällä Suomessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi vaietaan siitä että vain murto-osa lahjoitetuista rahoista menee oiekasti avun tarpeessa oleville? Ensin lahjoitusrahoilla järjestetään järjestön kehitysmaissa oleville länsimaalaisille työntekijöille länsimaalaistasioiset asunnot, autot, palvelijat, vartijat ja palkat. Sitten aletaan katsomaan josko paikallisillekin jäisi jotain. Olen nähnyt.

Vuoden 2016 Nenäpäiväkeräyksen tuloista 31% kului säätiön hallinto- ja varainhankintakuluihin. Kerätyistä 2,8 miljoonasta eurosta hyväntekeväisyysjärjestöille ohjattiin alle kaksi miljoona, yli 900 000 euroa meni Nenäpäiväsäätiön kuluihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Semmoisia ne on "hyväntekeväisyyspuljut". Ei voi tulla enää kellekkään yllätyksenä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

köyhälle suomen kansalle tämmöisiä järjestetä? meiltä leikataan leikataan..kyykytetään alistetaan..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihanko oikeasti olet kateellinen pienille lapsille jotka joutuvat tekemään pitkää ja raskasta työpäivää ja joilta puuttuu elämästä suurin osa niistä perusasioista (puhdas ja riittävä vesi, riittävä ruoka, turvallisuus, oikea asunto, yhteiskunnan tarjoamat suojaverkot jne jne) mitkä sinulla itselläsi satavarmasti on?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kannata syyllistää ketään,meitä vähävaraisia on ihan riittämin ja jospa rahat tarvitaan omaan elämiseen.Ne antaa kellä on varaa ja saahan sinne lahjoittaa isojakin summia jos tuntuu siltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kertoisiko Nenäpäivä- säätiö rehellisesti, kuinka paljon kerättävästä rahasta oikeasti pääsee perille saakka?

Ylen keskusteluun kuluneella viikolla kirjautuneet löysivät edellisen summan, se taisi olla murto-osa kerätystä rahasummasta. Säätiö lienee tarvitsee varainhankintakuluihin rahaa mittavasti ja paljoon muuhunkin. Nauttivatko säätiön henkilöt palkkaa? Paljonko palkkakulut tästä aiheesta ovat? Miten kakkosen toimintaan osallistuvien palkkamenot kustannetaan, meneekö siihen YLEn omia bujetoituja varoja sekä paljonko televisioaika oikeasti maksaa veronmaksajille tässä laajuudessa? Ketkä kaikki saavat palkkaa ja palkkioita tapahtumasta? Paljonko YLEn todelliset kulut ovat ja vähennetäänkö niitä kerätystä rahasta varainhankintakuluina?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hei,
tämä tieto löytyy ihan rehellisesti Nenäpäivän omilta sivuilta. Viime vuonna kuluprosentti oli 31% josta hallintokuluihin 16% ja varainhankintakuluihin mm. operaattorikulut 15 %. Katso Nenäpäiväsäätiöin sivuilta löytyvästä toimintakertomuksesta lisää mielenkiintoista infoa mm. nenäpäivän lisenssimaksuista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Operaattori"kulut" vaikuttavat aika korkeilta, 15%. Se takoittaa, että jokaisesta lahjoitetusta miljoonasta menee 150 000 euroa operaattorille. Sillä summalla kaivelisi aika paljon kaivoja ja järjestäisi koulutusta kehitysmaissa.
En tarkoita, että operaattorin täytyisi tehdä osuutensa ilmaiseksi, mutta 15% siivu on täysin kohtuuton työn määrään. Puheluihin vastaavat ilmaiset vapaaehtoiset. Operaattorin tarvitsee vain antaa langat käyttöön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

132
Suomen Yrittäjät kehottaa jäseniään lopettamaan ay-jäsenmaksujen perimisen – myös kovempia toimia suunnitteilla
84
SAK:n Elorantaa ei yllätä yrittäjien aie lopettaa ay-maksujen perintä palkasta – "Ay-liikkeen alasajo motiivina, aika surullista"
84
Iso osa Suomen suurimpaan työttömyyskassaan tänä vuonna liittyneistä on nuoria – tarkkaa syytä siihen ei YTK:ssa tiedetä
60
Ammattiliittojen lakot laajenevat taas – 7 000 Teollisuusliiton työntekijää ensi viikolla kolmeksi päiväksi lakkoon
35
Näin JHL:n lakko tuntuu Oulussa syyslomaviikolla: Ruokaloita kiinni, sisäliikuntapaikat suljettuina, yleisten tilojen siisteyden laskua
32
Kärpät dominoi liigakaukaloita ja rikkoo ennätyksiä – yksikään liigajoukkue ei ole yltänyt aiemmin samaan kuin oululaiset nyt
26
JHL:n lakko sulkee Oulun jäähallit ja uimahallit – Liiga-joukkueelle ja vanhimmille junioreille järjestetty aamuvuorot Raksilan kakkoshallista

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Saisipa sitten joskus edes jotain. Ettei vaan jää ilman sitä kaikkea, mitä muut saavat ja minä en. En ala. Mulla nyt su... Lue lisää...
Osittain myöhennetty...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image