Viihde

Neljä julkisuudesta tuttua miestä kertoo dokumentissa, miltä tuntuu kaljuuntua nuorena

Kaljuuntumisestaan kertoo neljä julkisuudesta tuttua miestä. He ovat Peter Smith (vasemmalla), Kitok, Jonathan Rollins ja Mark Levengood.
Viihde 31.5.2019 7:00 | Päivitetty 10.6.2019 14:31
Pirjo-Liisa Niinimäki

Saako mies surra kaljuuntumista?

★★★★ Rumat ne vaatteilla koreilee. Naiset ovat turhamaisia, miehet eivät. Jotenkin tähän tapaan kulkee ajatuksenjuoksu, kun puhutaan miesten ulkonäköpaineista.

Mutta miltä luomakunnan kruunu näyttää ilman hulmuavaa hiuspehkoaan? Kaljulta.

Kaljuuntuminen voi olla arka paikka etenkin, jos hiukset alkavat harventua kovin nuorena.

Levengood ei häpeä

Ruotsinsuomalainen toimittaja ja tv-kasvo Mark Levengood ajeli päänsä kaljuksi ensimmäisen kerran jo lukiovuosinaan, eikä ole sen jälkeen edes yrittänyt kasvattaa hiuksia. Hiuskranssi korvien yläpuolella saa ihmisen näyttämään ikäistään vanhemmalta, hän perustelee.

Viisikymppinen Levengood ei ole ikinä hävennyt hiustensa puuttumista. Kun isä ja isoisäkin olivat alle kolmikymppisinä kaljuja, asiaan osasi varautua. Kaljuudesta on ollut julkisuuden henkilölle jopa hyötyä: nuorena hän pääsi muotikuvauksiin paljaine päineen, sillä siihen aikaan ajeltuja poikia ei ollut paljon.

Kitok otti hiuslisäkkeitä

Monille muille hiusten lähtö on hankalampi hyväksyä. Ruotsalaisessa reportaasisarjassa Levengood ja kolme muuta miestä kertovat kokemuksistaan.

Yleinen huomio on, että hiuksista tai etenkään niiden puutteesta ei juuri puhuta. Kaljuudesta ei voi laskea leikkiä. Hiukset ovat – usein alitajuisesti – miehisyyden ja voiman symboli, joten asiaan ei voi suhtautua kevyesti.

Artisti Kitok antoi istuttaa päähänsä hiuslisäkkeitä, kun kyllästyi alati nouseviin lahdekkeisiin ohimoillaan. Kauneuden tähden tehty hiustensiirto sai monet ihmiset puolustuskannalle, ikään kuin heidänkin pitäisi tehdä samoin.

Harva seuraa artistin esimerkkiä, eikä ihmeaineita ei ole vielä keksitty. Pakko siis opetella suhtautumaan.

Yle Teema & Fem perjantai 31.5. klo 17.25

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image