Viihde

Naiset kestävät armeijassa rautaisella asenteella – Naissotilaat seuraa neljän naisen asepalvelusta

Henna Kaski (vas.), Anni Niemelä, Anne Isokorpi, Milla Knutsson ja alikersantti Henni Sinilaakso Upinniemessä kesällä 2018. KUVA: Jan-Niclas Jansson
Viihde 21.10.2019 7:00
Joonas Kuikka

Naissotilaat

**** Naissotilaiden dramaattinen toinen kausi esittelee merivoimien arkea Upinniemen rannikkoprikaatissa Kirkkonummella.

Sarjassa seurataan neljän naisen asepalvelusta alusta asti. Jokainen on tullut armeijaan vapaaehtoisesti, ja motivaatio on kova. Pelkkä motivaatio ei kuitenkaan varmista palveluksen onnistumista.

Nostan hattua naisille, jotka uskaltavat lähteä armeijaan kokeilemaan rajojaan.

Naissotilaat-sarja kertoo, ettei naisen osa ole helppo. Intti on edelleen miesten maailma, jossa perustaso mitataan miesten fysiikan mukaan. Marssivasta tai juoksevasta joukosta ei voi jäädä jälkeen sillä perusteella, että on nainen. Varusteista ei ole olemassa kevyempää versiota naisille.

Asennetta ja terveyspulmia

Ensimmäinen viikko helteisessä metsässä on kova koulu myös vapaaehtoiselle naisalokkaalle ja saa pohtimaan armeijaan lähdön järkevyyttä.

Osa naisista kuitenkin korvaa fyysisen takamatkan asenteella. Monessa tehtävässä ei ole kyse siitä, kuka on vahvin, vaan kuka jaksaa pisimpään.

Joillakin terveys pettää ja päättää vapaaehtoisen palveluksen.

Monen naisen tavoitteena on pitkä palvelus ja jopa reserviupseerikoulu. Sinne pääsy vaatii uskomatonta fyysistä ja ennen kaikkea henkistä kovuutta.

Jännittävintä on seurata, valitaanko nainen johtajakoulutukseen. Heille se on isompi asia kuin monelle varusmiehelle.

TV2 maanantai 21.10. klo 21.00

MAINOS

Kommentoi

Yleisradion ja kaikkien muidenkin suomensyöjien ohjelmat kannattaa jättää katsomatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Armeijassa riittää, kun jokainen tekee kykyjensä mukaan viimeiseen asti parhaansa itsensä, ryhmänsä ja puolustushaaransa puolesta, siten kuin koulutuksessa on kerrottu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ennen armeijassa valitettu tai kitisty mistään. Sellainen ei kuulunut silloin tapoihin elämässä yleensäkään. Nykyään ihmiset valittavat herkästi vähäisestäkin ja jopa armeijassa. Kovin olisi ollut sarja erilaine jos olisi kuvattu 60-luvulla. Asenne olisi ollut aivan eri ja kunnioitettava. Suomi on heikolla mallilla ja pojasta tai tytöstä ei ole polvi parantunut. Ennen ei kapiaiset kehuneet eikä kukaan kehuja kaivannutkaan. Mutta aina on parannettavaa ja se tuotiin selvästi ilmi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa kouluttaa paljon sotilaita sillä sodissa niitä kuolee. Suomi matkalla kohti sotaa kovaa vauhtia. Pakko olla tykinruokaa, toisaalta armeijan arvio, että se sota käytäisiin tavallisilla aseilla menee metsikköön pahemman kerran. Suosittelen jokaisen hankkimaan jodi tabletteja kotiin. Suomi on niitä maita joihin ensimmäisen iskeytyvät ydinohjukset. Kiitos loistavasti hoidetun ulkopolitiikkamme suomi saa kunnian olla taistelukenttänä sodalle. Suomen armeijan ylipäällikkö haluaa jäädä historiaan, jota seuraavan sodan jälkeen on turha kirjoittaa kun lukijoita ei enää ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole katsonut tuota ohjelmaa mutta tyttäreni kävi armeijan jo vuosia sitten.Palveli ensin Sodankylässä ja sitten RUK ssa Haminassa ja pärjäsi hyvin.Olipa vielä kouluttajanakin jonkun vuoden joten eivät kaikki naiset ole luusereita.Annetaan arvo kaikille...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vähän olen eri mieltä tuosta asenteesta. Sarjaa katsoessani, tuli hyvin selväksi, että nämä naissotilaat ovat itkijöitä, valittajia, kyseenalaistajia ja omasta mielestään kaikki johtaja-ainesta. En todellakaan haluaisi, ainakaan näitä sotilaita, kriisin tullessa vierelleni, saati alaiseksini tai johtajakseni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen ilmeisesti katsonut sarjan ykköskauden. Kaikkien siinä seurattujen naisvarusmiesten kanssa voisi lähteä sotaan, kun heidän koulutuksensa oli tullut valmiiksi. Intin koulutus toimii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lieneekö nuorison yleinen asenne huonoja olosuhteita, esteitä tai vaikeuksia kohtaan ohjelmassa näkemäni kaltainen? Millaista mahtaa olla nuorten miesten käyttäytyminen ohjelmassa esitetyissä tilanteissa? Omat kokemukseni alokkaiden kouluttamisesta kolme vuosikymmentä sitten olivat aivan toisenlaiset. Tyypeillä oli luonnetta kestää säätä, rasitusta, ärsytystä, jopa vammoja, ilman itkeskelyä ja valittamista. Tehtävä kuin tehtävä hoidettiin valmiiksi ilman suurempaa dramatiikkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:20
Putin saapui Berliiniin Libya-huippukokukseen – Suurvallat yrittävät ratkoa Libyan pitkittynyttä sisällissotaa, joka uhkaa maan öljynvientiä
15:17
Arvio: Dream Theaterille enemmän on aina enemmän – fanit ottivat progressiivisen metallin suurnimen vastaan avosylin Oulussa, mutta yhtyeen maratonmittaisessa keikassa oli paljon parantamisen varaa Tilaajille
15:12
Kuvagalleria: Progressiivisen metallin suurnimi Dream Theater vieraili ensimmäistä kertaa Oulussa
14:57
Mitä ihmettä – Suomessa rekisteröitiin joulukuussa uusia henkilöautoja 33,2 prosenttia edellisvuotta enemmän
14:29
Vegaaniruuan tarjoamisessa päiväkodeissa suuria vaihteluita Suomen sisällä – Helsingissä perheet voivat ilmoittaa syövänsä vain vegaaniruokaa, Oulussa tällaista vaihtoehtoa ei ole
14:03
Johaug tuplasi etumatkansa ja juhli voittoa – Pärmäkoski ei pysynyt Östbergin kyydissä
12:19
Mies laittoi toisen miehen kuvan Facebook-ryhmään ja väitti sarjakuristajaksi – Rovaniemen hovioikeus tuomitsi maksamaan sakkoja ja korvauksia
133
Kysyimme, onko työaika Suomessa liian lyhyt – "Vastaus riippuu paljon siitä, minkälaisesta työstä puhutaan"
53
Pimeät katuvalot ovat kulkijoiden riesana Oulussa – ledeissä ongelmia aiheuttaa lamppujen huolto
24
Mikko Rautalin opettaa nuoria sairaalakoulussa – Aknestikin ex-rumpali antaa kaikille perheille yhden vinkin: "Voisi olla ihan hyvä, että kotona keitetään pottuja neljän aikaan"
24
Oululaiset eivät ole ottaneet kultuuripääkaupunkihanketta omakseen Lukijalta
20
Harry ja Meghan menettävät kuninkaalliset tittelinsä eivätkä saa enää valtion varoja – Kuningatar Elisabet: "Tuen heidän toivettaan itsenäisemmästä elämästä"
17
Kärpät palasi voittojen tielle, mutta Ässät järjesti Porissa hikisen ja stressitasoja nostaneen puhteen – ykkösnyrkki piti vieraat pelissä mukana, Kristof ja Koblizek voittolaukauskilpailun sankarit
14
IS: Elisan pu­he­lin­myy­jät va­leh­te­li­vat asiak­kail­le – Yhtiön kä­si­tyk­sen mukaan käy­tän­tö oli pe­siy­ty­nyt ty­tär­yh­tiön Enia Oy:n Poh­jois-Suo­men myyn­ti­yk­sik­köön

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus suunnittelee uutta aktiivimallia

136 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ei ihan normaali nainen, enkä sellaista kaipaa

Tuskin susta on miehetkään kiinnostuneet. Lue lisää...
Late vanahana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image