Viihde

Naimattomat siskokset halusivat olla ta­lou­del­li­ses­ti riip­pu­mat­to­mia – 1800-luvulle sijoittuvassa elokuvassa Brontët tavoittelevat uraa kirjailijoina

1800-luvun alkupuolelle sijoittuva draama To Walk Invisible kertoo Brontën kirjallisesti lahjakkaista siskoksista, joita ohjasi myös selviytymisen pakko.
Viihde 22.2.2020 7:00
Pekka Eronen

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

To Walk Invisible

**** Harvaan paikkaan on pakkautunut kerralla niin paljon kirjallista lahjakkuutta kuin Charlotte, Anne ja Emily Brontën kotiin. Sally Wainwrightin draama muistuttaa, että takana oli myös selviytymisen pakko. 1800-luvun alkupuolen Englannissa isättömien ja naimattomien siskosten piti hankkia elantonsa jostakin. Finn Atkins, Charlie Murphy ja Chloe Pirrie pyyhkivät vuosisadat pois katsojan ja siskosten välillä. Ensiesitys. (Britannia 2016)

Frii klo 17.20

Looper

**** Kun aikakone on keksitty, saattaa ammatinharjoittaja joutua odottamattomiin pulmiin. Rian Johnsonin toimintajännärissä Joseph Gordon-Levitt on Joe, joka 2010-luvulla hoitelee teloitukset tulevaisuuden rikollisten puolesta. Sitten hänen eteensä tupsahtaa mies (Bruce Willis), jota ei muitta mutkitta teekään mieli päästää päiviltä. Juonesta ei kannata paljastaa enää muuta kuin että juonen ja ajatusten kuperkeikkoja riittää. (USA 2012)

TV2 klo 21.00

Miljardin dollarin aivot

*** Siirtymä on melkoinen, kun playboy-agentti singahtaa 1960-luvun svengaavasta Lontoosta viluiseen Helsinkiin, suunnilleen nykyisen Kiasma-museon paikkeille. Englantilaisen elokuvan kuumakalle Ken Russell sovitti Len Deightonin vakoiluromaanista kylmän sodan suruttoman piirileikin, jossa maailmanrauha tuntuu olevan sivuseikka. Catherine Deneuven sisko Francois Dorleac esittää Anyaa, joka kertoo omistavansa Suomenlinnan. (Britannia 1967)

Yle Teema & Fem klo 21.01

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

31.3.
Urpiaisia ruokinnalla Lukijalta
31.3.
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
31.3.
Haukiputaan yli 40-vuotias Jatulin liikuntakeskus kaipaa kipeästi isoa remonttia – vajaan yhdeksän miljoonan peruskorjaushanke on paraikaa selvityksessä
31.3.
Messi piikitteli Barcelonan seurajohtoa – "Olemme aina olleet ensimmäisinä auttamassa seuraa, kun on ollut tarve"
31.3.
Muhoksen kunta aloittaa yt-neuvottelut – vielä ei selvillä, kuinka suurta henkilöstömäärää lomautukset koskevat
31.3.
Maaliskuun lukijakuva: Enkun tunti sujuu Iidalla kotona Kiimingissä pappakoiran kanssa
31.3.
MTV Uutiset selvitti että enemmistö suurimmista pörssiyhtiöistä aikoo maksaa osinkoa koronaviruksen keskellä

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

Eikö samalla logiikalla työttömäksi jäävänkin pitäisi olla nillittämättä työttömyyttään ja kestää se puoli vuotta ilman ... Lue lisää...
Eikö työttömäksi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image