Viihde

Monet pariskunnat kiiistelevät siitä, kumpi tekee enemmän kotitöitä – uudessa reality-sarjassa pariskunnat vaihtavat työrooleja, harrastuksia ja arjen vastuita

Tuija Pehkosen juontamassa kymmenosaisessa Siipan saappaissa -sarjassa pariskunnat vaihtavat noin viikoksi työ- ja kotiroolejaan, jotta he oppisivat samalla ymmärtämään paremmin puolisonsa arkea.
Viihde 13.2.2020 7:00
Anna Kilponen

Siipan saappaissa -realityn juontajan Tuija Pehkosen mukaan roolin vaihto voi olla silmiä avaavaa, kun puolison arkea oppii ymmärtämään paremmin.

Mitä siippa tekeekään töissä, entä kumpi tekee enemmän kotihommia? Moni ei välttämättä tiedä – ei ennen kuin hyppää hetkeksi toisen arkeen.

Tästä asetelmasta lähtee MTV3:n uusi, Suomessa kehitetty reality-sarja Siipan saappaissa. Toistensa työrooleja, harrastuksia ja arjen vastuita vaihtaa ohjelmassa noin viikon ajaksi kymmenen pariskuntaa muun muassa nyrkkeilijä Elina Gustafsson kampaajapuolisoineen sekä tv-juontaja ja elementtiasentaja. Julkkisparien ohella joukossa on myös tavallisia suomalaisia pariskuntia.

– Mukana on hyvin erilaisia pareja, jotka vaihtavat toistensa rooleja. Monesti arkeen muotoutuu tietyt rutiinit, joissa toinen huolehtii aina lapset kouluun ja laittaa ruokaa. Kun parit vaihtavat kokonaan toistensa paikkaa, syntyy siitä hullunkurisiakin hetkiä. Toisaalta taustalla on syvempi ajatus siitä, että samalla oppisi ymmärtämään puolisonsa arkea paremmin, kertoo ohjelman juontaja Tuija Pehkonen.

Viime elokuussa ohjelman kuvauksissa Pehkonen havaitsi, että aika monella pariskunnalla oli kiista siitä, kumpi lopulta tekee enemmän. Puolisot tekevät monesti näkymätöntä työtä kotona. Silloin roolin vaihto saattaakin olla silmiä avaavaa.

– Tarkoituksena on, että kokeilun jälkeen parit löytäisivät jonkin syvemmän yhteyden parisuhteessaan. Kokeilun päätteeksi he lupaavat toisilleen, että yrittävät tehdä jatkossa jotain toisin.

Mistään varsinaisesta terapiaohjelmasta ei Pehkosen mukaan kuitenkaan ole kyse, vaan pariskunnat saattavat saada apua omien havaintojensa kautta.

Elementtiasentaja Jaakko Salminen ja hänen vaimonsa TotoTV-juontaja ja toimittaja Marinka astuvat rohkeasti toistensa saappaisiin suomalaisen reality-sarjan avausjaksossa.

Arjen haasteet samankaltaisia

Kymmenosaisen sarjan jaksot rakennetaan perheiden rutiineiden pohjalta. Pehkonen vierailee pariskuntien luona ja käy tunnustelemassa kipupisteitä. Lopuksi summataan, mitä kokeilusta jäi käteen.

– Perheillä on hyvin erilaisia lähtökohtia. Osa heistä on hyvin onnellisesti rakastuneita, ja heillä arkikin on kukkeaa. Toisilla taas on enemmän haasteita: yksi pariskunta esimerkiksi oli ohjelmaan lähtiessään aika lailla eron partaalla, Pehkonen sanoo.

Tekijänaisia ja herkkiä miehiä

Pehkonen yllättyi etenkin ohjelmassa esiintyneistä miehistä, jotka puhuivat niin avoimesti tunteistaan.

– Sanotaan, että suomalainen mies puhu eikä pussaa. Se ei pidä paikkaansa. Ohjelmassa on mukana herkkiä ja tunteellisia miehiä. Mukana on myös paljon tekijänaisia, jotka tekevät paljon tietä ja kantavat paljon vastuuta.

Pehkonen kertoo saaneensa jo ohjelman ennakkomainonnan perusteella paljon yhteydenottoja pariskunnilta, jotka olisivat halukkaita lähtemään jo ohjelman toiselle kaudelle, mikäli sellainen tulee.

– Toivon, että ohjelmassa olisi jotain samaa kuin Ensitreffit alttarilla -sarjassa, ja parit voisivat yhdessä kotisohvalta peilata toisten arkea omaansa.

MAINOS

Kommentoi

Mies tulee 3h työn jälkeen autotallista sisälle, vaihdettuaan perheen autosta särkyneen akkulaturin ja vaihdettuaan öljyt ja suodattimen. Vaimo huutaa, että tee ruokaa ja laita lapset nukkumaan, kun vihdoin lopetit sen auton rämppäämisen. Kuullostaako tutulta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

12:33
Liigan ärsyttävimmäksi äänestetty ketju jälleen kasassa – ainoastaan ykkösnyrkki säilyi ennallaan Mannerin muokatessa hyökkäysvitjoja JYP-peliin
12:28
Maustetytöt saivat kultalevynsä Tavastialla – vaalalaistaustaisen kaksikon debyyttilevy ylitti kultalevyrajan
12:11
Yhdysvallat kirjoittamassa sopimusta Afganistanin sodan lopettamiseksi – Ulkoministeri Pompeo saapui Qatariin, jossa ovat myös Talebanin edustajat
12:11
Näyttelijä Timo Reinikan Andrén herkkä kaari isä pieneksi – Oulun teatteri tarttui tärkeään ja hienoon näytelmään, joka puhuttelee ympäri maailmaa Tilaajille
11:34
Ostitko tältä mieheltä television, pyykkikoneen tai puhelimen? Lauri Ylipaavalniemi on tehnyt kauppaa lähes 60 vuotta ja innostuu yhä asiakkaasta, joka sanoo ei Tilaajille
11:18
PS-nuoret kaatoivat emopuolueen ajaman sääntömuutoksen – Halla-aho: Puoluehallitus ratkaisee, mitä tehdään
10:22
Koronavirus leviää uusiin maihin – epidemiapesäkkeet kasvavat Kiinan ulkopuolella ja talouselämä kärsii
64
Minua hävettää tunnustaa olevani oululainen eli kaupungista, jossa puistometsästä tehdään peltoa, jonka tarve on kyseenalainen Lukijalta
52
Sisäministeri Maria Ohisalo: Suomi on nyt varautunut paremmin turvapaikanhakijoihin kuin vuonna 2015
25
Selvitys: 90 prosenttia Kiinassa toimivista eurooppalaisyrityksestä kärsinyt merkittävästi koronaviruksesta – Suomen talous erittäin riippuvainen Kiinasta
15
Selvitys ehdottaa Suomeen vesiveroja, tavoitteena käytön tehostaminen – suurimpia maksajia olisivat metsäteollisuus ja ydinvoimalat
9
Vanhoista käsityötaidoista on hyötyä vielä tänäkin päivänä – "Käsityöihminen ei ole koskaan työtön"
8
Koirien kiinnipitoaika alkaa sunnuntaina – lailla taataan rauha luonnoneläimille pesiä ja kasvattaa poikasia
8
HUSissa on varmistunut toinen koronavirustartunta – työikäinen nainen sai tartunnan Pohjois-Italiasta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Oletko kylmäpäinen sijoittaja?🤧🤒🥵

Ei näytä ainakaan puunkasvu hidastuvan coronataudista... Lue lisää...
Puu kasvaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image