Viihde

Miten Soh­va­pe­ru­noi­ta tehdään? Neljä kysymystä sohviksista

Oululaiset trukkikuskit Toni ja Juho ovat uudet sohvaperunat. Mukana on 16 erilaista porukkaa. KUVA: Pyry Pietiläinen
Viihde 2.2.2018 7:00
Tuulia Viitanen

Sohvaperunat

Sohvaperunoiden viides tuotantokausi alkaa tänään perjantaina. Mitä uutta kauteen on tulossa, vastaava tuottaja Pauliina Ojala?

– Meillä on neljä uutta sohvaperunaa. Helsinkiläiset ystävykset Iris ja Mona. He ovat räväköitä neitejä, joilla on paljon näkemyksiä ja kokemusta elämästä. Uusia sohviksia ovat myös pohjoisen pojat, trukkikuskit Toni ja Juho Oulusta. He eivät hötkyile. Mukana on yhteensä 16 sohvaperunaporukkaa.

Miten Sohvaperunoita kuvataan?

– Jokaisen sohviksen luona käydään 1–2 kertaa viikossa ja kerrallaan he katsovat 2–3 ohjelmaa. Yleensä ne katsotaan ennen kuin ohjelmat tulevat televisiosta. Toki mukana on myös suoria lähetyksiä, kuten presidentinvaalien ensimmäinen kierros.

Miten kuvausryhmän läsnäolo vaikuttaa kuvaustilanteeseen?

– Sitä mietimme paljon ennen kuin aloitimme. Kamerat viritetään telkkarin viereen, mutta kuvausryhmä ei ole samassa huoneessa. Kuvausryhmä eli kuvaaja, kuvaussihteeri ja ääni-ihminen ovat kyllä talossa, mutta toisessa huoneessa. Joissakin paikoissa ei ole muuta vaihtoehtoa kuin olla kylpyhuoneessa.

Ohjelmaformaatti on koukuttava. Mistä se johtuu?

– Tässä ei kilpailla. Henkilöt ovat tunnistettavia ja katsojat tuntevat suurimman osan jo hyvin. Televisiossa ihmisiä nähdään harvoin omana itsenään, omassa kodissaan. Ihmiset ovat sellaisia kuin ovat ja sanovat juuri sen, mitä ajattelevat.

TV2 perjantai 2.2. klo 21.00

MAINOS

Kommentoi

Olipa kiva kuulla kuinka ohjelmaa tehdään. Minä olin luullut, että tv:n vieressä on jokin tallentava kamera, eikä koko kuvausryhmää lymyä jossakin kylppärissä.
Olin kuvitellut, että sohvikset katsovat kaikki tuntitolkulla tv:tä ja sitten leikataan parhaat palat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En mie usko, että ovat ihan omana ittenään. Ei vaan voi olla luonteva kun tietää kameroiden seuratessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika hienoja vaikuttavat jotkut olevan noin kotioloissaan telkkaria katsoessaan. Täysi sotamaalaus päällä ja juuri kampaajalla käytynä iltojaan viettävät.
Olisivatkohan nuo kaikki sittenkään kuvauksissa aivan kuten yleensä kotonaan ovat?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jos tietäisit että tuhannet ihmiset kattoo sun sohvalla loikoilua niin olisitko tukka likasena ja soosit rinnuksilla? etenkin kun nykyään kaiken maailman idiootit lyö hirveetä arvostelua ihmisistä nettiin tosi pienillä perusteilla.

mitä väliä. en ollu tätä ees ite ajatellut kun muiden ihmisten asiat ei näin paljon kiinnosta, antaa ihmisten/sohvisten olla. tosi symppiksiä ovat iso osa, esim se oululainen pariskunta joka on ollu kauemmin (mici ja maiccici ihan hauskoja), poikapari joilla on dalmatialainen jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa ei ole korruptiota vaan koko järjestelmä on läpimätä!

Ja harvassa maassa hallitus saa jatkaa, kun yksi puolue hajoaa ja hallitukselle jää roimasti alle 50% kannatus. Tämä maa... Lue lisää...
mp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image