Viihde

Minka Kuustonen on yksinäinen ja kurinalainen ekoterroristi Eevi – hän on osa salaista ryhmää

Ekoaktivistien Tellus-solu tekee ensimmäisen virheen ja surmaa sivullisen. Eevi (Minka Kuustonen) oli mukana iskussa. KUVA: Harri Halonen
Viihde 10.7.2019 7:00 | Päivitetty 10.7.2019 7:06
Tiina Vuorimäki

Tellus

★★★★ Telluksessa on piristävää, että se näyttää iskuja tekevät ihmiset monimutkaisina niin kuin oikeat elävät ihmiset ovat. Sankareita heistä ei tehdä. Inhimillisiä puutteita ja vahvuuksia omaaviin poliiseihin olenkin draamasarjoissa jo tottuttu.

JP Siili on käsikirjoittanut ja ohjannut sarjan. Terroristiryhmän jäsenet ovat uskottavia. He elävä arkea, pohtivat elämäntapaansa ja yksinäisyyttään.

Uusinta on ajankohtainen, koska ilmastonmuutos ja sen estämiksi tehtyjen tekojen vähäisyys on ollut pinnalla ICCP:n viime vuonna julkaistun raportin jälkeen.

Kuusiosainen sarja kertoo ekoterroristien Tellus-ryhmästä ja sitä jahtaavista poliiseista.

Toimintajännäri Tellus ei ole, vaan ennemminkin pohdiskeleva draama. Se on sarjan vahvuus ja heikkous. Tempo on hidas ja ajoittain kohtaukset viipyileviä.

Päähenkilö Eevi (Minka Kuustonen) on lääketieteen opiskelija. Pirkka-Pekka Petelius on terroristiryhmää jahtaava poliisi Taneli. Hän on tutkinut ryhmää jo vuosia, mutta ei ole saanut tulosta.

Kun ensimmäisessä jaksossa Tellukselle tapahtuu vahinko ja iskussa kuolee ulkopuolinen ihminen, tilanne muuttuu ryhmässä ja poliisissa.

Epäilyt kohdistuvat usein Telluksen iskujen jälkeen luonnonsuojelija Alexiin (Lauri Tilkanen).

Eevi ja Alex tuntevat vetoa toisiinsa. Läheinen suhde saattaa kuitenkin vaarantaa Telluksen toiminnan.

TV2 keskiviikko 10.7. klo 21.00

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

6:32
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
6:30
"Roskaa ja roisketta tulee aina" – Kysyimme festareilta tuttuja bajamajoja vuokraavalta yrittäjältä, miten ihmiset kohtelevat koppeja
6:20
Kysely: Yhä suurempi enemmistö suomalaisista suhtautuu myönteisesti euroon – kannatus kasvanut varsinkin vasemmalla
6:15
Espanja houkuttelee pohjoismaista alamaailmaa – Nyt se näkyy myös Suomen viranomaisten avunpyyntömäärissä
6:00
Ammattikouluihin voi nykyään hakea jatkuvasti – "Katsomme aina järkevän kohdan, missä opiskelijan on hyvä aloittaa"
6:00
Näissä vaaleissa luotetaan postiin – saamelaiskäräjät valitaan jälleen syyskuussa, viime kerralla ääniä luultiin jo hukkuneen
6:00
Qstockin kakkoslavan tekniikka vaatii kymmenittäin kaiuttimia ja kilometrikaupalla piuhaa – festivaalilavan äänentoisto on tarkkaa matematiikkaa Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image