Viihde

Maa­il­man­mes­ta­ruu­den vuonna 1995 tuonut vauhti puuttuu Jutin ja Antsan muisteluista

Tyhjässä Globenissa Suomen vuoden 1995 jääkiekkokultaa muistelevat jääkiekkoilija Timo Jutila, valmentaja Curt Lindström ja urheiluselostaja Antero Mertaranta. Jutilan pelinumero noissa Tukholman MM-kisoissa oli 5. Katsomoon mahtuu yli 10 000 ihmistä.
Viihde 18.8.2019 7:12
Tiina Vuorimäki

Kunnian päivä

★★ Toukokuun 7. päivä 1995 Tukholman Globenissa Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueella on vauhti kohdallaan. Vauhtia ja särmää olisi kaivattu Kunnian päivän aloitusjaksoonkin, joka kertoo Timo "Juti" Jutilasta ja Suomen ensimmäisestä jääkiekkokullasta.

Antero "Antsa" Mertaranta muistelee päivää Jutin kanssa muun muassa Globenissa. He tapaavat myös maajoukkueen silloisen valmentajan Curt Lindströmin.

Kun Lindström nimitettiin valmentajaksi vuonna 1993, Jutila tunnustaa epäilleensä valintaa.

Yhteistyö sujui kuitenkin mallikkaasti. Tampereen murteen puhujana tunnettu Juti osaa hyvin myös ruotsia. Hän oli linkkinä Lindströmin ja joukkueen välillä.

Globen on tyhjä

Kunnian päivän lisäksi ohjelmassa käydään läpi Jutilan taival jääkiekkoilijana. Hän nousi Tapparan edustusjoukkueeseen vain 16-vuotiaana. Tapparan lisäksi Jutila on pelannut Pohjois-Amerikassa, Ruotsissa ja Sveitsissä.

Muisteluun kaivattaisiin iloa, mutta nyt ohjelmassa on jotain samalla lailla surullista kuin siinä, että Globen on tyhjä ja Tampereen Koulukadun kenttä autio.

Puhuvien päiden ja tapahtumapaikkojen lisäksi ohjelmaa kuvitetaan vanhoilla valokuvilla ja lehtileikkeillä, arkistonauhaa nähdään vähän.

Toinen osa on vauhdikkaampi

Eva Wahströmin jakso on eloisa. Kyse on ehkä persoonallisuuserosta, mutta luultavasti myös siitä, että Wahlströmin urheilu-ura ei ole ohi. Hän otteli viimeksi elokuun alussa.

Valinta kunnian päiväksi ei ole ulkoisesti suurimman voiton päivä. Erilaista on myös, kun Wahlströmin äiti sanoo, että se oli kauheaa, kun Eva aloitti nyrkkeilyn.

Muistelemaan pääsevät myös maastohiihtäjä Iivo Niskanen, koripalloilija Lauri Markkanen, painija Petra Olli ja lumilautacrossin Matti Suur-Hamari.

MTV3 sunnuntai 18.8. klo 20.00

 

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

13:28
Oikeusasiamies: Poliisin virkamerkit loukkaavat kielten yhdenvertaisuutta – polis lukee pienemmällä kuin poliisi
12:46
Arvio: Kaikki saavat kimaltaa tavallaan – hienovaraisesti Louna-Tuuli Luukka kiteyttää muunsukupuolisten ja transihmisten tarinat seikkailuhenkisiksi dinosaurusfaabeleiksi
12:23
Seppo-koira valittiin Hyvän mielen lähettilääksi – "Pienistä asioista nauttiminen on tie onneen"
12:17
Pororikas Johan Aslak Labba ei ymmärrä "nuorten kiihkoa" eikä "lukeneiden riitelyä" saamelaisten sorrosta: "Asuntolassahan oli herrojen oltavat" Tilaajille
12:02
Hirvi putosi jäihin Kuhmon Nuolijärvellä – eläin pääsi pälkähästä ennen kuin pelastuslaitos ehti paikalle
11:47
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri haluaa reaaliaikaisen seurannan antibioottien kulutukseen – ”Toivomme, että se olisi valtakunnallinen hanke"
11:25
Postialan lakko jatkuu, sähköliitto tukilakkoon – Palta olisi hyväksynyt sopimuksen: "Olemme tulleet vastaan keskeisissä riitakysymyksissä"
52
Oulun kaupunki jakaa 2000 lamppua pyöräilijöille – tempaus on osa valtakunnallista Pyöräilytalvi-viikkoa
43
Kaupunginhallitus päätti: Linnanmaan uimahallin rakentaminen aloitetaan jo ensi vuonna
40
IMF:ltä tylyt terveiset Suomen velkaantumisesta: Rinteen hallituksen tavoite ei toteudu, dieselin ja turpeen veroalet pois tai muita säästötoimia
39
Postialan lakko jatkuu, sähköliitto tukilakkoon – Palta olisi hyväksynyt sopimuksen: "Olemme tulleet vastaan keskeisissä riitakysymyksissä"
23
Huuhkajat päätti EM-karsinnat tappioon, Kreikka voitti 2-1 – häviö tietää paikkaa arvonnan neloskorissa
22
Oulun yliopistokampus toimiva nykyisellään – mikä on se malli, johon visio yliopistosta keskustassa perustuu? Lukijalta
18
Led-valo kertoo, milloin suihkun käyttö kannattaa lopettaa – oululaisyritys kehitti suihkuvahdin, joka saa tarvitsemansa energian virtaavasta vedestä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä oleva lumi tamppautuu liukkaaksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

253 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

YLIMIELINEN P ORPO

Päinvastoin koko keskustelussa Orpo vakuutti paremmalla asiantuntemuksellaan. Lue lisää...
Järjen käyttö ennenk...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.11.

Fingerpori

19.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image