Viihde

Maa­il­man­mes­ta­ruu­den vuonna 1995 tuonut vauhti puuttuu Jutin ja Antsan muisteluista

Tyhjässä Globenissa Suomen vuoden 1995 jääkiekkokultaa muistelevat jääkiekkoilija Timo Jutila, valmentaja Curt Lindström ja urheiluselostaja Antero Mertaranta. Jutilan pelinumero noissa Tukholman MM-kisoissa oli 5. Katsomoon mahtuu yli 10 000 ihmistä.
Viihde 18.8.2019 7:12
Tiina Vuorimäki

Kunnian päivä

★★ Toukokuun 7. päivä 1995 Tukholman Globenissa Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueella on vauhti kohdallaan. Vauhtia ja särmää olisi kaivattu Kunnian päivän aloitusjaksoonkin, joka kertoo Timo "Juti" Jutilasta ja Suomen ensimmäisestä jääkiekkokullasta.

Antero "Antsa" Mertaranta muistelee päivää Jutin kanssa muun muassa Globenissa. He tapaavat myös maajoukkueen silloisen valmentajan Curt Lindströmin.

Kun Lindström nimitettiin valmentajaksi vuonna 1993, Jutila tunnustaa epäilleensä valintaa.

Yhteistyö sujui kuitenkin mallikkaasti. Tampereen murteen puhujana tunnettu Juti osaa hyvin myös ruotsia. Hän oli linkkinä Lindströmin ja joukkueen välillä.

Globen on tyhjä

Kunnian päivän lisäksi ohjelmassa käydään läpi Jutilan taival jääkiekkoilijana. Hän nousi Tapparan edustusjoukkueeseen vain 16-vuotiaana. Tapparan lisäksi Jutila on pelannut Pohjois-Amerikassa, Ruotsissa ja Sveitsissä.

Muisteluun kaivattaisiin iloa, mutta nyt ohjelmassa on jotain samalla lailla surullista kuin siinä, että Globen on tyhjä ja Tampereen Koulukadun kenttä autio.

Puhuvien päiden ja tapahtumapaikkojen lisäksi ohjelmaa kuvitetaan vanhoilla valokuvilla ja lehtileikkeillä, arkistonauhaa nähdään vähän.

Toinen osa on vauhdikkaampi

Eva Wahströmin jakso on eloisa. Kyse on ehkä persoonallisuuserosta, mutta luultavasti myös siitä, että Wahlströmin urheilu-ura ei ole ohi. Hän otteli viimeksi elokuun alussa.

Valinta kunnian päiväksi ei ole ulkoisesti suurimman voiton päivä. Erilaista on myös, kun Wahlströmin äiti sanoo, että se oli kauheaa, kun Eva aloitti nyrkkeilyn.

Muistelemaan pääsevät myös maastohiihtäjä Iivo Niskanen, koripalloilija Lauri Markkanen, painija Petra Olli ja lumilautacrossin Matti Suur-Hamari.

MTV3 sunnuntai 18.8. klo 20.00

 

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

22:51
Pahin painajainen Stozice Arenan korkean katon alla – Suomen varmalta näyttänyt voitto karkasi käsistä viiden ottelupallon jälkeen
22:24
Tekninen vika viivästyttänyt Finnairin lentoa Kemistä Helsinkiin tuntikausia, mekaanikot lennätettiin paikalle – "Todella ikävää tällainen"
22:03
Öljymarkkinat uskovat Saudi-Arabian jalostamoiskujen johtavan jyrkkään hinnannousuun
20:55
Lämpöpatterit päälle ja tulet uuniin: Alkava viikko on Oulun seudulla hyinen ja sateinen, viikon puolivälin kylmät yöt voivat tietää mustaa jäätä
20:10
Reissusa: Roomasta leirintäaluemökin vuokrannut Päivi Kinnunen pääsi seuraamaan lempisarjansa Isä Matteon kuvauksia
19:17
Kuka kätki hopea-aarteen Inarijärven rannalle? Kysymys piinasi Seppo Saraspäätä 16 vuotta, kunnes hän ratkaisi sen Tilaajille
19:10
Talouden käänne heikompaan panee vipinää kinttuihin – Hallituspuolueet lähtevät sorvaamaan budjettia "kaikki mulle heti" -asetelmassa
92
Puheenaihe: "Myrkky, joka ei kuulu ympäristöön" – Kysyimme, pitääkö lyijy kieltää hauleissa ja luodeissa
46
Vaasalaisfanit riehuivat Raksilassa: Järjestyksenvalvoja joutui sairaalaan, poliisi kirjasi rikosilmoituksia pahoinpitelyistä
29
EU harkitsee lentojen tai petrolin verottamista – Suomessa kokoontuneet EU:n valtiovarainministerit puivat ympäristöverojen lisäämistä
24
Rakennetaan omaleimainen Oulu – myös matala ja tiivis rakentaminen on tehokasta Lukijalta
22
Sport juhli alussa, Kärpät lopussa – Hiljalleen täyttä pelikuntoa lähestyvä Jussi Jokinen kiteytti kotiavauksen: ”Ensimmäisen kympin olimme jaloissa, mutta pystyimme parantamaan”
22
Verkkokirjautuminen ja -maksaminen muuttuivat – puhelinpalveluissa ruuhkaa, osa asiakkaista näreissään
22
Vieraslaji ottaa haltuun Venäjän Karjalan peltoja – ikääntyvät asukkaat eivät jaksa taistella jättiputkea vastaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

87 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

Niin mikä on nyt sitä? Tämä nykyinen yltäkylläisyyskö? Ihmiset elävät pidempään ja rutiköyhien osuus on maailmassa pien... Lue lisää...
Taloudesta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image