Viihde

Maailma on muuttanut palaajan – sen kokee myös lap­suu­den­ko­tiin­sa tuleva Mia

Mia (Sofia Helin) matkustaa Tukholmasta lapsuudenkotiinsa Taalainmaalle isänsä 70-vuotispäiville. Juhlista kehkeytyy perheen välienselvittely.
Viihde 21.7.2019 7:00
Pekka Eronen
Pekka Eronen

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Takaisin maalle – Massjävlar

★★★★ Kun kotoa kerran muuttaa pois, ei ikinä voi täysin palata. Jotain jää maailmalle. Maria Blomin elokuva pudottelee totuuksia ja möyhii perhesuhteita niin lämpimin kourin, että se voitti Ruotsissa Guldbakkenin, eli sikäläisen Jussin. Mia (Sofia Helin) matkustaa Tukholmasta lapsuudenkotiin Taalainmaalle. Tarkoitus on juhlistaa isän seitsemänkymppisiä, mutta vanhojen arpien rapsutteluksi ja uusien tekemiseksihän se menee. (Ruotsi 2004)

Yle Teema & Fem sunnuntai 21.7. klo 21.00

Autot 3

★★★ Pixar-studion animaatiosarja on varttunut yleisönsä mukana. Brian Fee ohjasi seikkailukomedian, jossa uusi tekniikka ja virtaviivaiset tulokkaat uhkaavat jättää kilpa-auto Salama McQueenin (äänenä Owen Wilson) puremaan pölyä. Edellisten Autot-elokuvien rieha jää vähiin, sillä näyttävien kaahauskohtausten lomassa mietitään yllättävän vakavaan sävyyn ajan rientoa ja kokemuksen arvoa. Hinaaja Marttikin unohtuu. Ensiesitys. (USA 2017)

Nelonen sunnuntai 21.7. klo 18.55

Uhrilampaat

★★★★★ Jonathan Demmen vahva sovitus Thomas Harrisin romaanista on niitä, joihin kaikkia uusia sarjamurhaajajännäreitä verrataan. Hurjempia veritöitä ja kilahtaneempia tyyppejä on vuosien mittaan nähty, mutta FBI-agentti Claricen ja kannibaalitohtori Hannibalin istuntoja on ohitettu tuskin koskaan. Tunnelma on niin tiivis, että sitä voisi myydä marketissa viipaleina. Rooleissa loistavat Jodie Foster ja Anthony Hopkins. (USA 1991)

Fox sunnuntai 21.7.2019 klo 21.05

Kommentoi

Uutisvirta

84
"Jos on huono marjavuosi, niin se on Arinan syy" – Kari Juntunen on päivätyönsä ohella Osuuskauppa Arinan hallituksen varapuheenjohtaja, joka kummastelee Arinan saaman kritiikin määrää
53
Oulun Allas Sea Poolin aikataulua jatkettiin vuodella – nyt merikylpylän arvioidaan avautuvan keväällä 2021
50
Ouluun halutaan rakentaa maailman pohjoisin mallastamo, hankkeelle haetaan rahoittajia: "Tarvitaan paikallista mallasta, paikallista humalaa ja paikallista hiivaa"
42
Analyysi: Putin sysäsi asevarustelun yksin amerikkalaisten syyksi – eikä eurooppalaisten huoli venäläisten kansalaisoikeuksista saa vastakaikua
22
EU-jäsenyys hyödyttänyt Suomen taloutta – eurolla ollut ensin myönteinen, sitten kielteinen vaikutus
20
Sykkelit saadaan viimein käyttöön ensi viikolla, viimeiset kaupunkipyörät asennetaan paikoilleen viikonlopun aikana
18
Oulu palkkaa ulkopuolisen selvittäjän etsimään säästökohteita – "Oulu ei ole mikään kriisikaupunki, mutta työtä pitää tehdä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työssä käyvät, tykkäätkö työstäsi?

En tykkää. Eikä se johdu työpaikasta tai sen huonosta ilmapiiristä. Työnteko ei vain kiinnosta. Raha ainoa motivaattori ... Lue lisää...
Patonki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image