Viihde

Lukijat ovat puhuneet: Saara Aalto ansaitsee paikkansa Suomen eu­ro­vii­sue­dus­ta­ja­na

Kalevan lukijoiden mielestä Saara Aalto on oikea valinta edustamaan Suomea kevään Euroviisuissa. KUVA: Peura Pekka
Viihde 7.11.2017 22:40
Kaleva

Kaleva.fi kysyi lukijoiltaan tiistaina, oliko oikea ratkaisu valita Saara Aalto Suomen euroviisuedustajaksi. Vastausten perusteella oululaislähtöinen laulaja on oikea valinta edustamaan Suomea Portugalin Lissabonissa järjestettävissä Euroviisuissa keväällä.

Vastauksia tuli yhteensä 1 394 kappaletta. Aallon valintaa oikeana ratkaisuna piti 49 prosenttia äänestäjistä eli 683 vastaajaa.

Tyytymättömiä laulajan suoraan valintaan oli 36,5 prosenttia eli 509 vastaajaa.

Koko asiaa yhdentekevänä piti 14,5 prosenttia eli 202 vastaajaa.

Saara Aallon valinnasta Suomen euroviisuedustajaksi uutisoitiin tiistaina. Samalla kerrottiin, että Aalto esittää Uuden musiikin kilpailussa (UMK) kolme kappaletta, joista katsojat ja kansainväliset raadit valitsevat kilpailukappaleen maaliskuun 3. päivä.


Monilahjakas laulaja vai kulunut kasvo?

Äänestäjiltä pyydettiin perustelemaan vastauksensa Kalevan kyselyssä. Aallon valinnan puolesta äänestäneet nostivat esille muun muassa hänen ammattitaitonsa laulajana.

Nimimerkki Lohtajan mukaan ratkaisu oli onnistunut: "Oikea valinta! UMK oli täynnä tuntemattomia amatöörejä huonoilla biiseillä ja olemattomattomilla karismoilla. Saara sopii nykyiseen viisuformaattiin kuin nenä päähän. Eikä tarvi hävetä!"

Ilman nimimerkkiä äänestänyt lukija näki valinnassa hyviä puolia: "Tätäkin kannattaa kokeilla. Aalto on ainakin ammattinsa osaava laulaja. Ja tunnettu verrattuna suurimpaan osaan suomalaisia kevyen musiikin esittäjiä."

Nimimerkki Tanja rohkeni mainita jopa voiton mahdollisuuden: "Oikea valinta. Tätä olen odottanut jo vuosia, että Saara pääsee edustamaan Euroviisuja. Saaran kaaltainen monilahjakkuus ansaitsee päästä Euroviisuihin. Ei sitä tiedä vaikka voitto tulisi!"

Aallon valintaan pettyneiden äänestäjien mukaan laulajan rahkeet eivät riitä euroviisukarkeloissa. Ilman nimimerkkiä äänestänyt lukija perusteli valintaansa: "Taas mennään teatraalisella ja taiteellisella linjalla, joka vaan valitettavasti on liian tylsää kuunneltavaa näihin karkeloihin. Olkoon lahjoja vaikka kuinka, ei kaikki kaikkeen sovi, ja pisteet tulee olemaan pohjamudissa jälleen kerran."

Useille valintaa vastaan äänestäneille runsas julkisuus oli kielteinen tekijä. "Jo kulunut kasvo, muillekin olisi pitänyt mahdollisuus", kommentoi nimimerkitön äänestäjä.

Monien äänestäneiden mielestä valinnalla ei ole suurta merkitystä Suomen viisumenestykseen, kuten nimimerkki Jimbobo kommentoi: "Oli kuka oli, sanoma on tuttu: Fäänlaan ään poääng."

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Parempi Suomen ehdokkaana kuin Britanian. Olisihan se ollut melkoisen noloa jos Saaraa olisi pyydetty esittämään heidän viisunsa kisoissa eikä kotimaansa edustajana :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt räväkkä menobiisi ja kunnon show! Pitää olla näyttävyyttä. Lauluäänestä ei homma ole nyt kiinni. Saara laulaa mitä tahansa. Pitää olla kunnon melodia ja tarttuva kertosäe. Tsemppiä Saara, parempaa edustajaa ei voisi olla!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Euroviisuille on ihan sama kuka siellä on äänessä sillä ei ole mitään merkitystä aurinko nousee senkin jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suora valinta,eli muille ei annettu edes mahdollisuutta?Parempiakin varmasti löytys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaari on oikeassa.Meille ikääntyville se ohjelma pyritään syöttämään. Tulee vielä maksamaan jos sattuu suomi
voittamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen voittaessa voisi seuraavat kilpailut järjestää Euroopan ulkopuolella. Kisat voitaisiin myydä Kanadan Torontolle tai Australian Sydneylle. Myös Yhdysvaltojen Las Vegas voisi olla mahdollinen.

Euroviisuilla on kansainvälistä kiinnostusta myös edellä mainituissa maissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa Saara! Lähtisin myös paikanpäälle kannustamaan ja nauttimaan esityksestä, jos voisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Saara on paras sitten Loordin jälkeen! Onko ihmisten kateus vai mikä, kun aina aloitetaan se mollaaminen. Jokainen voi mennä kokeilemaan ensin ja puhua sitten! Onnea ja on todella Saaran aika! :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Menestyihän siellä Lordikin vaikka oli nimenomaan Suomesta. Ihmettelen tuota asennetta. Toki suomalaiset lähtivät jatkosotaakin sillä asenteella, että soditaan nyt kuitenkin vaikka me hävitäänkin tää sota. Olisiko aika muuttaa vähän asennetta edes tänä 100-vuotisjuhlavuonna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan kuin Neuvostoliitossa. Juntta valitsee parhaat kansan puolesta. Olisihan monella muullakin muusikolla sama unelma, mutta mitäpä tuota antamaan muille mahdollisuutta. Demokratia on yliarvostettua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, kilpailuvirasto heti asiaa tutkimaan, selvästi päätös rikkoo kilpailutus sääntöjä.......

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa mieltä ja Saara osaa hommansa. Ongelma on vain se että kuka äänestää Suomea. Jotenkin olen turhautunut koko euroviisuhommiin. No nyt tietenkin Saaralla on laulutaitojensa lisäksi etuna tämä sopiva parisuhde. En antaisi siitä lisäpisteitä 😍

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerran Suomea on äänestetty aika monessakin maassa. Tais olla vaan hyvä esiintyjä silloin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

132
Suomen Yrittäjät kehottaa jäseniään lopettamaan ay-jäsenmaksujen perimisen – myös kovempia toimia suunnitteilla
84
SAK:n Elorantaa ei yllätä yrittäjien aie lopettaa ay-maksujen perintä palkasta – "Ay-liikkeen alasajo motiivina, aika surullista"
84
Iso osa Suomen suurimpaan työttömyyskassaan tänä vuonna liittyneistä on nuoria – tarkkaa syytä siihen ei YTK:ssa tiedetä
60
Ammattiliittojen lakot laajenevat taas – 7 000 Teollisuusliiton työntekijää ensi viikolla kolmeksi päiväksi lakkoon
35
Näin JHL:n lakko tuntuu Oulussa syyslomaviikolla: Ruokaloita kiinni, sisäliikuntapaikat suljettuina, yleisten tilojen siisteyden laskua
32
Kärpät dominoi liigakaukaloita ja rikkoo ennätyksiä – yksikään liigajoukkue ei ole yltänyt aiemmin samaan kuin oululaiset nyt
26
JHL:n lakko sulkee Oulun jäähallit ja uimahallit – Liiga-joukkueelle ja vanhimmille junioreille järjestetty aamuvuorot Raksilan kakkoshallista

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Saisipa sitten joskus edes jotain. Ettei vaan jää ilman sitä kaikkea, mitä muut saavat ja minä en. En ala. Mulla nyt su... Lue lisää...
Osittain myöhennetty...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image