Viihde

Kymmenosainen sarja: Donna etsii rakkautta, kun avopuoliso lähti yllättäen ja vei pianon mukanaan

Donna (Alina Tomnikov) suunnistaa yllätyseron jälkeen kohti uutta elämää. Romanttinen komedia saa lisävivahdetta siitä, että Donna on sokea.
Viihde 11.1.2018 7:00
Tiina Vuorimäki

Donna

**** Avopuolison lähtö alkaa paljastua Donnalle, kun hän eräänä aamuna laskee kahvikuppinsa pianon päälle, mutta piano on kadonnut. Kuppi rikkoutuu lattialle.

Mies on häipynyt juhlien jälkeen sanomatta mitään. Hän ei vastaa puhelimeensakaan.

Sarja etenee alkuasetelmista lähtien letkeästi kuin kertoisi tarinaa ystävälleen. Arkisiin tapahtumiin punotaan komiikkaa - monin paikoin tragikomiikkaa. Oman mausteensa tapahtumiin tuo se, että päähenkilö Donna (Alina Tomnikov) on sokea.

28-vuotias Donna asuu romanttisessa puutalossa päättymättömän remontin keskellä. Talon ja ikiaikaisen nainen-etsii-miestä-teeman lisäksi sarjassa on paljon nykyaikaa.

Donna elää teknologian keskellä. Valkoisen kepin lisäksi hänellä on käytössään monia nykyaikaisia apuvälineitä. Miehenetsinnässäkin apuna on deittisovellus.

Sanailu on sellaista kuin puhekieli on, ärräpäät mukaan lukien.

Pidin Mikko Reitalan ja Heikki Kujanpään käsikirjoittaman sarjan hieman vinosta otteesta. Kujanpää on myös ohjannut kymmenosaisen sarjan. Donnan elämää ja hapuilua uudessa tilanteessa kuvataan hauskasti, ja kesäinen auringonpaiste vielä korostaa tunnelmia.

Romanttinen komedia on rikostarinoiden tapaan pitkälti muotoon sidottu lajityyppi. Tapahtumat etenevät kohti lopputulosta, joka on lähes aina ennalta arvattavissa.

Reunaehdot eivät kuitenkaan Donnassa ala kiristää, vaan meno on virkeää. Tomnikovin lisäksi sitä ylläpitävät petollisen ex-avomiehen Andren roolissa Eero Ritala, ystävä-Mira Essi Hellén ja Donnan luokse asumaan päätyvä Ida, jota näyttelee Miina Penttinen.

Donna on Ylen alkuperäissarja, se nähdään myös Norjassa.

TV2 torstai 11.1. klo 21.00

MAINOS

Kommentoi

Tosi ihana, aurinkoinen sarja, joka tempoilee surureunoissaankin just oikeanlaisen kepeänä! Ja näyttelijät kaikki kultaa. Kiitos!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sarjan ikäsuositus 7 ja 12 on mielestäni väärä. Sisällössä on arveluttaa kielenkäyttöä, jota varsinkin 3. jaksossa jouduin vaivaantuneena selittelemään lapsilleni. Hyvältä vaikuttava sarja on pilattu ja jää meiltä katsomatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sipilän ylimielisyys syöksee keskustan oppositioon!

höpöttää valheita.Suomi ei ole ollut missään vaiheessa konkurssin partaalla.Sipilä on ainoastaan saanut aikaan,köyhän ka... Lue lisää...
Älä viitsi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.10.

Fingerpori

16.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image