Viihde

Kyllä kansa tiesi: Kalevan eu­ro­vii­su­ää­nes­tyk­ses­sä enemmistö ennakoi Suomen karun kohtalon

Laulaja Leena Tirrosen ja pianisti Lasse Piiraisen muodostama yhtye Norma John kilpaili itse kirjoittamallaan Blackbird-balladilla. KUVA: TATYANA ZENKOVICH / EPA
Viihde 10.5.2017 9:38
Kaleva

Suomi jäi tiistai-iltana Kiovassa kolmatta kertaa rannalle euroviisujen finaalista.

Pianisti Lasse Piiraisen ja laulaja Leena Tirrosen muodostama Norma John-yhtye kilpaili itse kirjoittamallaan Blackbird-balladilla.

Lavalla kaikki meni kaksikon mukaan niin kuin pitikin, mutta finaalipaikkaa ei vain irronnut.

Kaleva.fi kysyi ennalta lukijoilta, pääseekö Suomi viisufinaaliin tänä vuonna.

Vastaajia kertyi parisataa, ja enemmistön tuomio oli selvä ja oikeaksi osoittautunut: ei mitään jakoa, turhaa ennakkohypeä, vastasi reilut 49 prosenttia.

Hieman yli 38 prosenttia vastanneista oli sitä mieltä, että jatkoon mennään niin että heilahtaa.

Niukkaa kahdeksan prosentin kannatusta nautti vaihtoehto "Ei kiinnosta, kun on nuo lätkän MM-kisatkin" – vaikka ei siellä sen kehuttavammin ole mennyt.

Nelisen prosenttia ilmoitti lähes epäisänmaallisesti kannustavansa mieluummin Ruotsia.

Viisujen finaalipaikat ratkottiin yleisöäänillä ja kansallisten raatien äänillä, jotka yhdistettiin.

Finaali käydään jälleen kerran ilman suomalaisia lauantaina 13. toukokuuta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (28)

Kun kuulin Bläkbördin ensimmäisen kerran, niin olin ihan varma, että sitä ei valita Suomen edustajaksi. Sillä ei voi olla mitään mahdollisuuksia.. no asiantuntijat sen valitsivat. Äänestävät katsojat Euroopassa pitää muunlaisesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuomariäänet pitäisi lopettaa kokonaan, pelkästään kansan äänillä valittaisiin jatkoon menijät ja voittajat. Nähtiin viime vuonnakin että voittaja oli kansan mielestä aivan muu, ja kun tuomariäänet lisättiin meni homma politiikan tekoon ja mitään sanomaton hyminä voitti :(

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäjä käytti tätä porsaanreikää hyväkseen saadakseen euroviisut aikoinaan. Äänestäjiä on niin vähän, että se onnistuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ottakaa opiksi ja pitäkää välivuosi. Ei Suomen siellä tartte keikkua, kun ei pärjätä. Isoja nimiä ei kannata sinne laittaa. Ei ne ole sen kummempia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minuutin jaksoin kuunnella tuota kappaletta!! Ei noin kertakaikkisen unettavalla musiikilla voi pärjätä!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

sehän on sama mitä juttutuvassa kysyy. Pelkkää negatiivista suomalaisuutta kohtaan. Minkä sille tekee, jos eurooppalaisilla on erilainen musiikkimaku kuin meillä. Höpö höpö kisat!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielestäni esityksessä ei ollut tunnetta, vaan se oli ammatillisen kliininen. Surullisesta laulusta tulisi huokua uskottavuus, mutta nyt sitä ei ollut. Tarina jäi näinollen tyhjäksi runoiluksi...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No laulaja oli tietenkin ihan hyvä, mutta tuommoset biisit on tuhoon tuomittu, ne ovat niin laahaavia ja pitkästyttäviä, niinkuin monella muullakin maalla oli. Eipä ollut oikein mitään ylitse muiden menevää kappaletta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaisko Suomen palata niihin Intervisio (Itä-Euroopan) omiin kisoihin. Marion ainakin voitti Puolan Sopotissa jotkut kisat.
Länsirenkutukset ovat suomalaisille liikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei voi palata kun ne on lakkautettu kommunismin kaaduttua neljännesvuosisata sitten.

Missä ajassa oikein elät? :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen tulisi lähettää kisoihin jo ennestään eurooppalaisille tuttu laulaja. Hänelle tilausbiisi trendien mukaan. Näin napsahtaisi aina TOP 10 ja välillä voitto. Tarttuva kertsi on tärkein. Niitä tuttuja, suosittuja laulajia kyllä löytyy niin naisissa kuin miehissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi taivas. Äsken kuulin viisun eka kerran. Voihan taivas ja synkkyyden synkkyys. Noin synkkää syntyy vain Suomessa, jossa suuri osa ajasta eletään pimeydessä. Keveästi kokatuilla eväillä ei Euroviisujen lihaisiin pöytiin päästä.
Hyvä edustuskappale on kuin unelmien asunto, joka myydään hyvästä hinnasta. Huonommasta tavarasta taotaan markkinoinnin keinoin unelma jollekin kohderyhmälle tyyliin "tee-se-itse-miehen paratiisi", mutta ei tästä viisusta.
Ja se Fiat... vai oliko se Lada... kruunaa synkkyyden, ankeuden ja kankeuden. Hyvä biisi on kuin asuntoesittely: Napakka aloitus, lopussa napakka ostokehoitus ja niiden välissä jotain "faktaa" sormet ristissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äänestäjien valtaosa on kännykkää räplääviä varhaisteinejä, joilla aikuisille suunnattu kappale menee kirkkaasti ohi kokemusmaailmasta.

Suomessa Euroviisuihin suhtaudutaan vakavammin ja siten edustuskappaletta äänestävissä on paljon myös aikuisia. Kohtalo on siis sinetöity tulevinakin vuosina... :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No voi harmi! Kappale oli kerrankin hieno ja esitys upea. Mistä se nyt kiikastaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen on vaikea päästä finaaliin, ja syyt siihen lienee "sijaintimme".. Jotenkin me vaan emme kuulu "mihinkään" vaan olemme harmaata massaa.. Ruotsilla on omat tunnettavuutensa(kuningas-maakin on lisäksi), samoin Norjalla omansa eli ovat omaleimaisia.. Se, että Lordi voitti 2006, johtuu siitä, että aika oli jotenkin sopiva ja Lordi oli ns.maaton, mitä tulee musiikkiin eli se on/oli kansainvälis-tyylistä rock-musiikkia.. Kun on seurannu noitakin €uroviisuja vuosikymmenet, kyllä poliitiikalla on aikalailla merkitystä ja samanhenkiset maat äänestää toisiaan, muusikista piittaamatta. Sinänsä kyllä tuo "eurohumppa-kisa" on vailla todellista merkitystä, se on vaan yks show ja sirkus, musiikki jää harvoin elämään, toki poikkeuksiakin on ja isoja sellaisia, kuten Ruotsin Abba esimerkiksi, mutta, about tusinaan mahtuu 13 euroviisu-sävelmää..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Portugali on paras. Laulu omalla kielellä. Niinkuin euroviisujen perustusasiakirjoissa lukeekin. Osallistujamaan tulee tuoda esiin oman maansa kulttuuria, kieltä, maata, elämämtapaa ja oman maansa erillaisia persoonallisia puolia. Näåin tekee rohkeasti Portugali ja tekee sen niin että Voittaa vuoden 2017 Eurovision laulukilpailun. Italia tulee toiseksi ja Kreikka kolmas. Kypros espanja ruotsi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei oo hitaat piisit nyt muodissa. Ja olihan tuo hidas, voi hyvä tavaton! Keskivertokuulija nukahtaa ennen ekaa kertsiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (28)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Aikuset miehet ampuu sorsia niin kuin suuremmatkin sankarit

Joo, se on huvittavaa kun aikunen ukko tulee polleana jonkun sorsan rääpäleen kanssa. Aivan kuin olisi ollut jokin suuri... Lue lisää...
Tirsk

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image