Viihde

Kuuden miljoonan budjetti ei auttanut: Mika Kaurismäen tarina kuningatar Kristiinasta jää pintaan

Kristiinasta tuli Ruotsin hallitsija vain 18-vuotiaana vuonna 1644. Kuningattaren roolissa tekee parhaansa Malin Buska. KUVA: MARIANNA FILMS OY
Viihde 31.12.2017 7:00
Pekka Eronen

Kriitikko Pekka Eronen valitsee kolme sunnuntain kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Tyttökuningas

★★ Ei sen näin pitänyt mennä. Mika Kaurismäki sai historialliseen elokuvaansa kansainvälisen tuotannon, kuuden miljoonan budjetin ja Turun linnan upeat puitteet. Vain polte jäi jonnekin. Kuningatar Kristiinan värikäs tarina muuttui liukasteluksi saippuaisella pinnalla, mitä englanninkielinen vuoropuhelu ei kohenna. Malin Buska tekee nimiroolissa parhaansa. Sarah Gadon on Kristiinan rakastettu Ebba. Ensiesitys. (Suomi/Saksa 2015)

TV1 sunnuntai 31.12. klo 21.05

Leijat Helsingin yllä

★★★ Uusi vuosi käynnistyy kirvelevin perhetuntein. Peter Lindholm ohjasi Kjell Westön romaanista kuvauksen suomenruotsalaisen perheen huonosta olosta. Pirkka-Pekka Petelius on rahaa nainut isä, Paavo Kerosuo ja Pekka Strang hänen poikiaan. Uhma, velvollisuudet ja itsetuho kipinöivät heillä niin, ettei naisilla ole juuri sijaa. Tahaton huumorikin tuikahtelee. Ruotsinkielinen paikallisradioasema on olevinaan isompikin bisnes. (Suomi 2001)

Yle Teema & Fem sunnuntai 31.12. klo 0.10

John Wick

★★★ Kun rakettien pauke ulkona vaikenee, ottaa Keanu Reeves vastuun ryminästä. Chad Stahelski ja David Leitch ohjasivat tiukan toimintajännärin, jossa Speedin (1994) ja Matrixin (1999) tähti lunastaa takaisin uskottavuutensa alan sankarina. Entisen palkkamurhaajan taistelut venäläismafioson (Michael Nyqvist) porukoita vastaan lataa semmoiset adrenaliiniarvot, että niillä pärjääkin laskiaiseen asti. Ensiesitys. (USA 2014)

Hero sunnuntai 31.12. klo 1.00

MAINOS

Kommentoi

Minä en muuta katso kuin Kaurismäen elokuvia ja tietysti Ylen uutisia koska minä olen hiukan erilainen ja uskon kaiken mitä Yle minulle tuputtaa. Onko totta, että Ylen lähettää jo nykyään kohdennettuja uutisia heidän vakio katsojilleen, kun ovat jo oppineet minut tuntemaan 80 vuoden ajalta, vaikken ole itse kuin vasta 43 vuotias, mutta entisessä elämässäni katsoin myöskin Yleltä Kaurismäkeä ja uutisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Jos eläkekatto tulee voimaan nyt, siis nyt. Se vaikuttaa ensimmäisenä tällä hetkellä 17-18v työuraansa aloittelevilla. I... Lue lisää...
öö ei...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.10.

Fingerpori

18.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image