Viihde

Kun elämä on kaikilla pelkkää peliä – hitaasti käyn­nis­ty­väs­sä sarjassa isä ei kunnolla näe painolastia

Edvard Olsson on perheen jääkiekkoilevan pojan Eliaksen roolissa Yle Areenassa nähtävässä ruotsalaisessa Eagles-sarjassa.
Viihde 16.8.2019 7:00
Virpi Tiainen

Eagles

★★★ Tämä kahdeksanosainen sarja alkaa vasta kolmannessa jaksossa. Kaksi jaksoa katsoja miettii, mikähän ohjelman pointti mahtaa olla. Kaikki tuntuu päälleliimatulta; henkilöhahmot jäävät etäisiksi; pyöritään epämääräisesti sinne tänne, jääkiekon peluukohtaukset ovat puuduttavan pitkiä.

Vaikka paljon on menoa ja meininkiä, kuten nuorisosarjoissa konsanaan, katsoja ei saa oikein mistään otetta. Kunnes kolmas osa pläjäyttää kerralla pöytään koko elämän pelin – eikä niin kiiltokuvamaisella tavalla.

Kaikki pyörii jääkiekon ympärillä

Eagles kertoo rapakon takaa Ruotsiin takaisin muuttaneesta ruotsalaisesta jääkiekkoperheestä. Isä on entinen änäritähti, ja pojasta on kovaa vauhtia leipoutumassa isänsä seuraaja. Perheen elämä pyörii pojan reeneissä, peleissä ja psyykkauksessa. Pikkusisko jää varjoon.

Maallisesti elämä on ylellistä, mutta tyhjyys kumisee perheen sisällä. Painolastit on tungettu piiloon, eikä varsinkaan perheen isä niitä edes kunnolla näe. Hänellä ovat silmissään vain jääkiekko ja poikansa ura, ehkä oma kunniansakin.

Käynnistymisen hitaudesta huolimatta sarja on ruotsalaista laatua, jota on totuttu näkemään naapurissa tuotetuissa etsiväsarjoissa.

Pikkusisko Felicia Krookia näyttelevä Alva Bratt ja Mats-isän roolissa Per Larsson ovat sarjan jännitteiden virittämisen keskeisimmät hahmot.

Yle Areena, Kaikki jaksot julkaistaan perjantaina 16.8. klo 6.00.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

12:46
Arvio: Kaikki saavat kimaltaa tavallaan – hienovaraisesti Louna-Tuuli Luukka kiteyttää muunsukupuolisten ja transihmisten tarinat seikkailuhenkisiksi dinosaurusfaabeleiksi
12:23
Seppo-koira valittiin Hyvän mielen lähettilääksi – "Pienistä asioista nauttiminen on tie onneen"
12:17
Pororikas Johan Aslak Labba ei ymmärrä "nuorten kiihkoa" eikä "lukeneiden riitelyä" saamelaisten sorrosta: "Asuntolassahan oli herrojen oltavat" Tilaajille
12:02
Hirvi putosi jäihin Kuhmon Nuolijärvellä – eläin pääsi pälkähästä ennen kuin pelastuslaitos ehti paikalle
11:47
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri haluaa reaaliaikaisen seurannan antibioottien kulutukseen – ”Toivomme, että se olisi valtakunnallinen hanke"
11:25
Postialan lakko jatkuu, sähköliitto tukilakkoon – Palta olisi hyväksynyt sopimuksen: "Olemme tulleet vastaan keskeisissä riitakysymyksissä"
11:21
Rivitalossa kärynneet tekstiilit aiheuttivat hälytyksen Kemissä
52
Oulun kaupunki jakaa 2000 lamppua pyöräilijöille – tempaus on osa valtakunnallista Pyöräilytalvi-viikkoa
43
Kaupunginhallitus päätti: Linnanmaan uimahallin rakentaminen aloitetaan jo ensi vuonna
40
IMF:ltä tylyt terveiset Suomen velkaantumisesta: Rinteen hallituksen tavoite ei toteudu, dieselin ja turpeen veroalet pois tai muita säästötoimia
40
Postialan lakko jatkuu, sähköliitto tukilakkoon – Palta olisi hyväksynyt sopimuksen: "Olemme tulleet vastaan keskeisissä riitakysymyksissä"
23
Huuhkajat päätti EM-karsinnat tappioon, Kreikka voitti 2-1 – häviö tietää paikkaa arvonnan neloskorissa
22
Oulun yliopistokampus toimiva nykyisellään – mikä on se malli, johon visio yliopistosta keskustassa perustuu? Lukijalta
18
Led-valo kertoo, milloin suihkun käyttö kannattaa lopettaa – oululaisyritys kehitti suihkuvahdin, joka saa tarvitsemansa energian virtaavasta vedestä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä oleva lumi tamppautuu liukkaaksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.11.

Fingerpori

19.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image