Viihde

Kosonen on pääroolissa nor­ja­lais­sar­ja­sa – Alfhildr-viikinki ratkoo rikosta nykyajassa

Nicolai Cleve Broch ja Krista Kosonen ovat pääosissa HBO:n alkuperäissarjassa Beforeigners. Kosonen on menneisyydestä joitain vuosia aiemmin tullut Alfhildr Enginnisdottir ja Cleve Broch on nykysyntyinen Lars Haaland.
Viihde 21.8.2019 7:00
Tiina Vuorimäki

Beforeigners

**** Krista Kosonen on pääroolissa kuusiosaisessa norjalaissarjassa Beforeigners. HBO Nordicilla nähtävässä sarjassa Kososen vastanäyttelijä on Nicolai Cleve Broch. Kosonen puhuu roolissaan norjaa ja muinaisnorjaa.

Maailmassa alkaa tapahtua kummia, kun voimakkaiden valonväläysten myötä merestä nousee menneisyyden ihmisiä. Kukaan ei tiedä, miksi.

Tulokkaiden ilmaantuminen saa hämmennyksiin sekä muinaiset ihmiset että maapallon nykyiset asukkaat. Esiin nousee meille tuttuja kysymyksiä vallasta, oikeuksista, yhteiskunnan muutoksista ja inhimillisyydestä.

Alfhildr elää kahdessa todellisuudessa. Myös työkaveri Lars on vähän hukassa, vaikka nykynorjalainen onkin. Hän on toipumassa loppuunpalamisesta.

Norjan pääkaupunki Oslo näyttää uusine asukkaineen aikalailla erilaiselta kuin jos sinne matkustaisi nyt.

Värikkäitä hahmoja

Muinaistulokkaat ovat outoja. He puhuvat kummallisia kieliä ja heillä on erikoisia tapoja. Kaukaa menneestä tulleet metsästävät taitavasti ilman tuliaseita ja pukeutuvat sekalaisesti. 1800-luvulta saapuneet ovat aivan erilaisia. Kummallisuudet ovat ajoittain humoristisia.

Kososen Alfhildr Enginnisdottir ja Cleve Brochin Lars Haaland selvittävät vuonon rannalta löytyneen nuoren naistulokkaan kuolemaa.

Värikkäitä hahmoja on paljon. Yksi heistä on Alfhildrin Urd-niminen railakas ja avulias ystävä, jota esittää Agústa Eva Erlendsdottir.

Poliisipäällikkö Harald Erikseninä on Stig Amdam. Poliisipäälliköstä voi joillekin tulla mieleen häivähdys Reinikaisen ylikomisario Kaarlo Rautakalliota (Esko Roine).

HBO Nordic

Valonväläysten myötä merestä nousee menneisyyden ihmisiä. Krista Kosonen on viikinkiajasta tullut nainen.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

13:28
Oikeusasiamies: Poliisin virkamerkit loukkaavat kielten yhdenvertaisuutta – polis lukee pienemmällä kuin poliisi
12:46
Arvio: Kaikki saavat kimaltaa tavallaan – hienovaraisesti Louna-Tuuli Luukka kiteyttää muunsukupuolisten ja transihmisten tarinat seikkailuhenkisiksi dinosaurusfaabeleiksi
12:23
Seppo-koira valittiin Hyvän mielen lähettilääksi – "Pienistä asioista nauttiminen on tie onneen"
12:17
Pororikas Johan Aslak Labba ei ymmärrä "nuorten kiihkoa" eikä "lukeneiden riitelyä" saamelaisten sorrosta: "Asuntolassahan oli herrojen oltavat" Tilaajille
12:02
Hirvi putosi jäihin Kuhmon Nuolijärvellä – eläin pääsi pälkähästä ennen kuin pelastuslaitos ehti paikalle
11:47
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri haluaa reaaliaikaisen seurannan antibioottien kulutukseen – ”Toivomme, että se olisi valtakunnallinen hanke"
11:25
Postialan lakko jatkuu, sähköliitto tukilakkoon – Palta olisi hyväksynyt sopimuksen: "Olemme tulleet vastaan keskeisissä riitakysymyksissä"
52
Oulun kaupunki jakaa 2000 lamppua pyöräilijöille – tempaus on osa valtakunnallista Pyöräilytalvi-viikkoa
43
Kaupunginhallitus päätti: Linnanmaan uimahallin rakentaminen aloitetaan jo ensi vuonna
40
IMF:ltä tylyt terveiset Suomen velkaantumisesta: Rinteen hallituksen tavoite ei toteudu, dieselin ja turpeen veroalet pois tai muita säästötoimia
39
Postialan lakko jatkuu, sähköliitto tukilakkoon – Palta olisi hyväksynyt sopimuksen: "Olemme tulleet vastaan keskeisissä riitakysymyksissä"
23
Huuhkajat päätti EM-karsinnat tappioon, Kreikka voitti 2-1 – häviö tietää paikkaa arvonnan neloskorissa
22
Oulun yliopistokampus toimiva nykyisellään – mikä on se malli, johon visio yliopistosta keskustassa perustuu? Lukijalta
18
Led-valo kertoo, milloin suihkun käyttö kannattaa lopettaa – oululaisyritys kehitti suihkuvahdin, joka saa tarvitsemansa energian virtaavasta vedestä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä oleva lumi tamppautuu liukkaaksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.11.

Fingerpori

19.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image