Viihde

Koostimme kotimaisten draa­ma­sar­jo­jen kevään: Tarjolla rikoksia, rakkautta, komediaa ja draamaa

Muun muassa Oulussa kuvattu rikosdraama Kaikki synnit alkaa huhtikuussa Elisa Viihteellä. Sarjan pääosissa nähdään Maria Sid (kuvassa), Johannes Holopainen ja Matti Ristinen KUVA: Elisa Viihde
Viihde 5.1.2019 14:58
Anne Helaakoski

Tarjolla on uusia sarjoja sekä suosikkisarjojen uusia tuotantokausia. Sekä tietysti pyöreitä juhliva Salatut elämät.

Vakoilua ja politiikkaa

Taavi Soininvaaran Arto Ratamo -kirjoihin perustuva vakoilusarja Ratamo nähtiin viime vuonna C Morella ja nyt tammikuussa MTV3:lla.

Ratamon nimiroolissa Supon etsivänä nähdään Samuli Vauramo. Saara Kotkaniemi esittää Keskusrikospoliisin komisario Elina Lindeniä sekä Jukka Puotila Supon johtajaa.

Tapahtumat käynnistyvät, kun Supo saa tutkittavakseen tulenaran jutun. Venäläinen oligarkki kiristää luottamuksellisia tietoja Suomen pääministeriltä ja tilanne riistäytyy käsistä nopeasti. Lopulta pelissä on Suomen kansallinen turvallisuus.

Aktivistit (Yle TV1 ja Yle Areena 3.2.) kertoo poliittisesta aktivismista 1900-luvun alun Helsingissä. Eletään sortovuosia ja kansallismieliset suomalaiset haaveilevat itsenäistymisestä Venäjän valtakunnasta. Historiallisia henkilöitä esittävät muun muassa Pelle Heikkilä, Pekka Strang, Elmer Bäck, Oskar Pöysti ja Stella Laine.

Huhtikuussa alkaa tositapahtumiin pohjautuva draamasarja Näkymättömät sankarit (Yle TV1 ja Yle Areena 21.4.). Sarja kertoo sankaritarinan Tapani Brotheruksen (Pelle Heikkilä) ja Ilkka Jaamalan (Ilkka Villi) diplomaattityöstä Chilessä 1973 tapahtuneen Pinochetin juntan vallankaappauksen jälkeen.

Mukana kansainvälisessä näyttelijäkaartissa on myös Mikael Persbrandt.

Lisäksi Helsingin seudulla kuvataan parhaillaan Nyrkki-nimistä vakoojatrilleriä. Kymmenosainen sarja nähdään Elisa Viihteellä syksyllä 2019.

Poliiseja ja roistoja

C Morella alkavan Aallonmurtaja-sarjan toinen kausi jatkuu helmikuussa siitä, mihin ensimmäisen kauden päätösjaksossa jäätiin. Menneisyyden synnit eivät vieläkään jätä päähenkilöitä rauhaan ja pahimmat viholliset näyttävät löytyvän omasta perheestä. Rikoksissa edetään yhä syvemmälle kansainvälisille vesille.

Sarjassa nähdään muun muassa Maria Ylipää, Turkka Mastomäki, Saara Kotkaniemi ja Joonas Saartamo.

Poliisidraama Roba saa myös jatkoa C Morella toukokuussa neljännen kauden jaksoilla.

Neljä vuotta on kulunut robalaisten elämässä. Työtahti on kiihtynyt ja peli vain koventunut. Kahdella Kultaisella Venlalla palkitussa draamassa nähdään muun muassa Kari Hietalahti, Aku Hirviniemi, Riku Nieminen ja Tiina Lymi.

Muun muassa Oulussa kuvattu rikosdraama Kaikki synnit alkaa huhtikuussa Elisa Viihteellä. Draama on valittu Göteborgin elokuvajuhlien tv-draamakilpailuun Suomen ehdokkaana parhaasta käsikirjoituksesta.

Toukokuussa Ruutuun saapuva uusi mustalla huumorilla höystetty rikossarja Kaamos vie puolestaan katsojan Lapin pimeyteen. Sarjan pääosia tähdittävät Kai Vaine, Armi Toivanen ja Kari Väänänen. Kansainvälisessä yhteistyössä tehtävää sarjaa kuvataan Espanjan Málagassa ja Suomen Utsjoella.

Romansseja ja eroja

Minisarja M/S Romantic (Yle TV1 ja Yle Areena 24.2.) kertoo yhdestä illasta ruotsinristeilyllä. Ilmassa on romantiikkaa, rakkautta, kaipuuta, onnea. Ja sitten joku tai jokin putoaa mereen, laivan sähköt katkeavat ja kaikkialla on pimeää. Pääosissa ovat muun muassa Hannu-Pekka Björkman, Antti Luusuaniemi, Antti Heikkinen ja Annika Aapalahti.

Huhtikuussa alkavassa draamasarjassa Suden hetki (Yle Areena ja Yle TV2 10.4.) neljä epätoivoista, eronnutta miestä (Eero Milonoff, Tomi Alatalo, Ville Keskilä ja Elias Keränen) ja yksi nainen (Malla Malmivaara), jonka mies on kadonnut, aloittavat matkan kohti uutta elämää.

Kahdeksanosainen sarja kertoo eroista, toipumisesta ja kadonneen miehen metsästyksestä.

Kulissien takana ja hipsterikuplassa

Melkein totta -draamakomedia (Yle TV1 ja Yle Areena 13.4.) käsittelee huumorin keinoin teatterin arkea. Siellä mylläävät kaikilta työpaikoilta tutut pelot ja haasteet: kilpailu, talouspaineet, johdon ja työntekijöiden välinen luottamuspula, sukupuolten välinen (epä)tasa-arvo, ja aina joistakin syövereistä pulpahtava ammattiylpeys, solidaarisuus ja ystävyys. Heli Sutela, Hannele Lauri ja Emilia Sinisalo vievät katsojat teatterin kulissien taakse.

Draamakomediassa Aikuiset (1.4. Yle Areena ja Yle TV2) parikymppinen Oona (Anna Airola) elää kivaa elämää hipsterikuplassaan Helsingin Kalliossa. Työkseen hän pyörittää pientä artesaanikahvilaa. Mutta ex-poikaystävän Tuomaksen (Eppu Pastinen) ja tämän uuden tyttöystävän Yolan (Aksa Korttila) kilpaileva kahvila luo jännitteitä arkeen.

Komediaa miehistä ja vauvoista

Modernit miehet (Yle Areena 6.1. ja Yle TV2 7.1.) on komediasarja suomalaisesta miehestä. Minne suomalainen mies on menossa – ja onko hän kohta mies enää ollenkaan? Pääosissa nähdään Eero Milonoff, Jarkko Niemi, Iikka Forss ja Tommi Rantamäki.

Keväällä Sub-kanavalla nähtävässä komediasarjassa Kolmistaan rimpuillaan kolmenkympin kriisiä vastaan. Kimppakämpässä asuvat Vilma (Pamela Tola), poikaystävä Seve (Eero Ritala) ja Vilman paras ystävä Markus (Lauri Tilkanen) juhlivat Vilman kolmikymppisiä niin railakkaasti, että parin viikon päästä testi paljastaa Vilman tulleen raskaaksi jommallekummalle miehistä.

Kolmistaan esitettiin viime vuonna Elisa Viihteellä, jossa alkaa jo sarjan toinen kausi. Kymmenosainen sarja perustuu brittiläiseen Threesome-komediaan.

Uusi koko perheen Muumilaakso-animaatiosarja vie seikkailuun tuttujen hahmojen mukana.

Tuttua, mutta uutta

Uusi koko perheen Muumilaakso-animaatiosarja (Yle Areena, Yle TV2 ja Yle Fem 25.2.) vie seikkailuun tuttujen hahmojen mukana.

Sarjan jokainen jakso on uusi adaptaatio Tove ja Lars Janssonin alkuperäisistä tarinoista. Sarja alkaa Muumipeikon herätessä yllättäen talviuniltaan ja pian saapuukin kevään ensimmäisten muuttolintujen myötä Nuuskamuikkunen.

Animaatiosarjan visuaalisessa ilmeessä maalaukselliset elementit yhdistyvät 3D-animaatiohahmoihin. Sarjan ääninäyttelijöinä ovat muun muassa Joonas Nordman, Satu Silvo, Ville Haapasalo ja Kiti Kokkonen.

Sekä tietenkin:

Salatut elämät täyttää 20 vuotta tammikuun 25. päivä. Salkkareiden huippuhetkiin kuuluu myös tammikuussa esitettävä jakso numero 3 500, jossa luvataan olevan erittäin jännittäviä ja merkittäviä käänteitä.

Koko viikon jaksot julkaistaan ennakkoon aina maanantaiaamuisin C Moressa.

MAINOS

Kommentoi

töllötin onki jo 29 vuotta vanaha ja uutta ei taija ennää koskaan tulla ku uusintoja uusintojen perrään joka päivä ja muutaman tunnin vällein

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuvassa olevat lehmät ihmetyttävät. Ovatko ne kuolleita? Eivät kai ne normaalisti makaa tuolla tavalla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tylsältä näyttää. Toivoisin sarjaa jossa tapahtuu jotain mutta ei liity Venäjään mitenkään. Ei taida ikinä tulla semmosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinpä niin, uusia ja uusintoja mm.parhaat maalaiskomediat esitetään jossakin YLE-AREENASSA tms.ei oo esim.itelläkään eikä monella muullakaan näitä uusia älykamppeita ja netti pätkii niin paljo ettei katsomisesta tuu yhtään mitään ku joskus harvakseltaa joku sana kuuluu ja kuva on yhtä pätkettä eli ihan turhaan maksetaan MISTÄÄN YLE-VEROA!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kohta näköjään loppuu television katsominen kokonaan kun aika moni sarja näkyy vain netissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image