Viihde

Komedia leipoi presidentin – herkullisinta Kansan palvelijassa on, että tapahtumat muuttuivat Ukrainassa todeksi

Ukrainan nykyinen presidentti Volodymyr Zelensky näyttelee Kansan palvelija -satiirisarjassa tavallista historianopettajaa Vasili Petrovitshia, josta tulee vastoin tahtoaan presidentti.
Viihde 5.8.2019 7:00
Anu Kankaansydän

★★★★ Voiko tavallisesta historianopettajasta tai näyttelijästä tulla presidentti? Ukrainassa näin kävi keväällä. Tv-komedian päätähti, presidentiksi noussutta historianopettajaa näytellyt Volodymyr Zelensky on nyt maan presidentti.

Vihdoin pääsemme näkemään millainen komedia iski kansan sydämiin, kun Kansan palvelija -sarja käynnistyy Yle Areenassa. Sarjasta tehtiin myös komediaelokuva, joka nähdään tänään kello 21.30 TV1:ssä.

Herkullisinta on, että komedian tapahtuvat muuttuivat todeksi. Sarjaa seurattiin Ukrainassa jo pari vuotta ennen kevättalven presidentinvaaleja. Kerjäläisestä presidentiksi tai pummista prinssiksi on moneen kertaan jenkkileffoissa pureskeltu teema, mutta ukrainalainen versio yllättää tuoreudellaan.

Zelensky riemastuttaa roolissaan

Slaavilaisen rehevän kulttuurin ja korruptoituneen järjestelmän kustannuksella hersytetään hyvät naurut. Zelensky riemastuttaa roolissaan ja totta kai oman herkullisen lisänsä antaa tieto, että tässähän näyttelee nykyinen presidentti!

Näyttelijä Volodymyr Zelensky on sarjassa Vasili Goloboronko, joka on vaatimaton, suoraviivainen, korruptiota vastustava ja totuutta puolustava. On helppo ymmärtää, että kansa on halunnut aidossa elämässä samastaa näyttelijän ja fiktiivisen historianopettajan. Korruptiosta halutaan eroon.

Päästäänkö Ukrainassa korruptiosta eroon?

Kun sarjan katsoo, Ukrainan tapahtumat tempaisevat väkisin mukaansa. Zelenskyn oma Kansan palvelija -puolue voitti juuri ennenaikaiset vaalit.

Päästäänkö korruptiosta eroon? Väitetään, että Zelensky on vain ökyrikkaan komediasarjan toteuttaneen tv-tuotantoyhtiön omistavan Igor Kolomoiskyn valtaan nostama sätkynukke. Voisiko hän sittenkin olla aito uudistaja?

Kansan palvelija, osat 1 – 11 Yle Areena

Sarjan perusteella luotu komediaelokuva Kansan palvelija TV1 maanantaina 5.8. klo 21.30

Volodymyr Zelenski valittiin äänivyöryllä Ukrainan presidentiksi. Voisiko hän sittenkin olla aito uudistaja?

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

14:45
Oulun kaupunginkirjastolle työntekijä edistämään lasten luku- ja kielitaitoa – ammattiliitto Jyty avusti palkkauksessa
13:28
Kokoomus julkaisi työllisyystoimet, joiden on tarkoitus tuoda 60 000 työpaikkaa – Orpo: "Tavoite päästä pohjoismaiselle tasolle"
13:11
Israel ei arvostele Trumpin kommentteja, joiden mukaan demokraatteja äänestävät juutalaiset ovat "epälojaaleja"
12:59
Oikeuskansleri ei ryhdy jatkotoimiin kansliapäällikkö Sillanaukeen kantelukirjoitusten vuoksi – Sillanaukee: "Nimitysmuistiossa oli merkittäviä puutteita"
12:32
Tutkijat löysivät verestä 14 merkkiainetta, jotka voivat varoittaa lähestyvästä kuolemasta – "Ensiaskel kohti räätälöityä terveydenhuoltoa"
12:01
Venezuelan Maduro myönsi suorat neuvottelut Trumpin hallinnon kanssa
11:49
Ministeri Andersson tukee saman ministeriön kollegaansa: Korkeakoulujen 60 miljoonaa saatava ensi vuoden budjettiin
82
Yle: Kovanen aikoo kolminkertaistaa taksiensa määrän Oulussa yli sataan
80
Oulu palkkaa ulkopuolisen selvittäjän etsimään säästökohteita – "Oulu ei ole mikään kriisikaupunki, mutta työtä pitää tehdä"
67
Maaseudun Tulevaisuus: Lähes puolet suomalaisista vastustaa Välimerestä pelastettujen ottamista Suomeen – keski-ikäiset ovat kriittisimpiä
63
Sykkelit saadaan viimein käyttöön ensi viikolla, viimeiset kaupunkipyörät asennetaan paikoilleen viikonlopun aikana
42
Sanna Marinin avaus työajan lyhentämisestä jakaa mielipiteitä: Moni kannattaa lyhyempiä työpäiviä uusien työpaikkojen toivossa, mutta osa pitää ajatusta utopistisena
31
Trump perui Tanskan-matkansa, koska Tanska ei halua myydä Grönlantia Yhdysvalloille
26
Ylivieskan kirkon rakentaminen alkaa mahdollisesti syksyllä – Kirkkohallitus vahvisti rakennussuunnitelman

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Petteri Orpo sivalsi tiukan viestin Jussi Halla-aholle – vaati perussuomalaisten kurissa pitämistä ja ratkaisuja: ”Ei riitä ongelmien maalaaminen”

Ei persuilta saa koskaan mitään ratkaisukeskeistä ulos. Tyhjää räksyttämistä ja änkyröintiä. 'Hajoita ja hidasta' ideolo... Lue lisää...
cuokku

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image