Viihde

Kilpailu maailman me­tal­li­pää­kau­pun­gin tittelistä kovenee – Helsinki hakee apuja jo naapurimaasta

Metallin pääkaupunki julkistetaan ensi viikolla. Nämä metallimusiikin ystävät liputtivat Tampereen puolesta viime viikonloppuna South Park -festivaaleilla.
Viihde 12.6.2018 15:05
Jaana Mattila

Suomessa käydään parhaillaan tiukkaa kamppailua maailman metallimusiikkipääkaupungin sijainnista. Helsinki pyytää apuun Tallinnaan.

Kilpailu maailman metallimusiikin pääkaupungin tittelistä käy entistä kuumempana Suomessa.

Tällä hetkellä kärkisijoilla paistattelevat Itä-Suomen Lemi ja Joensuu.

Voitontahtoinen Helsinki on päättänyt esittää kansainvälisen avunpyynnön ja ehdottaa naapurikaupungille Tallinnalle kaksoiskaupungin muodostamista.

– Helsinki on metallikansan mekka ja Tuska Festivaalin tyyssija. Ansaitsemme tittelin maailman metallipääkaupunkina, mutta kuten usein todettu, Helsinki ei menesty ilman strategisten kumppaniemme apua, toteaa Helsingin kaupungin kulttuurin- ja vapaa-ajan apulaispormestari Nasima Razmyar.

Helsinkiläiset suunnittelevat, että muodostamalla yhteisen, uuden Hellinnan alueen virolaiset bändit voisivat yhdistää voimansa helsinkiläisten metalliveljiensä kanssa ja voittaa kilpailun. Samalla se edistäisi naapurikaupunkien jo pitkään toivottua nivoutumista yhtenäiseksi toiminnalliseksi alueeksi.

Capital of Metal -verkkosivulla kerätään juhannusviikolle asti metallibändien tietoja ympäri Suomen, ja eniten bändejä asukaslukuun suhteutettuna kerännyt on voittajakaupunki, Capital of Metal.

Kampanjassa mukana ovat Ulkoministeriön maakuvayksikkö, Sony Music Finland, Tuska-festivaali, Musamaailma, Levykauppa Äx, Helsinki, Joensuu, Jyväskylä, Kemi, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Oulu, Tampere, Vaasa sekä kaikki muut Suomen metallikaupungit ja -kylät.

Metallin pääkaupunki julkistetaan ennen juhannusta, 21. kesäkuuta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Tuo koko systeemi on surkea, eikä noilla ole mitään halua saada tietoa siitä mikä asian todellinen laita on. Yritin lisätä noiden sivuille useampia kuin yhden bändejä, joissa olen vuosin saatossa vaikuttanut, mutta ainoastaan yksi sallittiin. Olisin toki voinut kiertää systeemin, mutta eipä kuulu tapoihini. Kun kysyin asiasta näiden FB-sivuilla, niin mitään vastausta en saanut. En ymmärrä mitä nämä ajaa takaa tällä "kisallaan", mutta eivät ainakaan halua selvittää totuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi aina puhutaan köyhyydestä.

Hallitusvalittelijat ovat tyytymättömiä omaan elämäänsä samoin kuin ay-valittelijat, jotka avaavat joka päivä ainakin yh... Lue lisää...
miksi aina haukutaan...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

25.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image