Viihde

Kiinaan lähtee sähäkkä lapintyttö

Jaana Taanila on ideoinut ja ommellut lapinhenkisen pukunsa itse.
Viihde 12.10.2008 0:00
Satu Kreivi-Palosaari
Moderni versio lapinpuvusta näyttää Jaana Taanilan päällä varsin veikeältä.

"Googlasin kansallispukuja ja sieltä alkoi tulla ensimmäiseksi kuvia lapinpuvuista. Innostuin ideasta saman tien."

Jaana marssi äitinsä, morsiuspukuliike Glamourin omistajan Ritva Taanilan kanssa kangaskauppaan ja hankki tykötarpeet. "Sitten ryhdyin vain rohkeasti leikkaamaan."

Pian oli tytön itsensä valmistama puku valmiina Kiinan Macaossa järjestettävää Miss International -kilpailua varten. Jaana Lähtee 3,5 viikon reissuun ensi lauantaina.

Matkaa varten hankittiin kesällä pukuja myös Pariisista. Iltapuvukseen Jaana Taanila on valinnut linjakkaan, mustan strassein koristellun silkkipuvun.

Turkoosia coctailpukua varten äiti värjäsi hänelle laukun ja kengät sävy sävyyn. Puvut ovat pääasiassa silkkiä senkin vuoksi, että ne eivät paina liian paljon.

"Äiti on enemmän innoissaan kuin minä", Taanila nauraa.

Hän kiepsahtelee rennosti morsiuspukujen keskellä ja kertoo, että poikaystäväkin on jo olemassa.

"Sitten, kun minä menen naimisiin, puvun täytyy olla todella uniikki ja erilainen."

Macaosta Jaana on kuullut sen verran, että paikka on Kiinan Las Vegas, missä on kaikin puolin siistiä ja upeaa.

Kilpailuun osallistuu 60 tyttöä, joista Jaana Taanila edustaa ainoana Suomea. "Toivottavasti saan vaikka Ruotsin tytön huonetoveriksi. Kamalaa, jos kisatovereiden kanssa ei tulisi toimeen."

Luvassa on kiertoajelua, festareita ja golfturnausta. Varsinaisessa kisassa nähdään kotimaasta kertovan puvun lisäksi tytöt uimapuku- ja iltapukukierroksella.

"Takariviin ei auta jäädä, vaan itsensä on osattava tuoda esiin", Miss Suomi -kilpailun perintöprinsessa suunnittelee.

Hänen suurin unelmansa on menestyä mallin uralla. Missivuonna mallitoimistojen listoille ei voi mennä, mutta missitouhuissa ollaan jo loppusuoralla, ja aivan pian Jaana Taanila saa näyttää kyntensä catwalkeilla.

Miss International -kilpailun kiertue alkaa Japanista ja päätyy Macaolle, missä käydään loppukilpailu 8. marraskuuta.

"Voittaja ei pääse ihan heti lähtemään kotiin", Taanila tietää.

Hänellä ei olisi mahdotonta kiirettä Ouluun.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Sanokaa vaan tosikoksi ja suvaitsemattomaksi, mutta minusta Taanilalla ei ole oikeutta vääristellä lapinpukua ja käyttää omaa teelmäänsä markkinoinnissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti pärjää kisoissa, puku on kyllä aika sexy, olisi parempi puhua puhtaiden värien puvusta kuin modernista lapin puvusta. On kuitekin vaikea tehdä toimivia asuja täläisiin kisoihin. Oikea lapin puku etelän lämmössä olisi jopa vaarallinen paksua kun se on valmistettu paksusta huovasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

21:41
Mikko Niemelä, 29, on noussut luottorooliin loukkaantumisten kurittamassa Kärppä-puolustuksessa – kellottaa uusia ennätyksiä ja tarjoilee namupasseja
21:12
Stadion Snowcross keräsi 160 kuljettajaa ja ärhäköitä kelkkoja Raksilaan
21:07
Ronaldon käsittämätön maaliputki jatkuu aina vain – vain kaksi pelaajaa pystynyt samaan aiemmin, kaikkien aikojen ennätys enää yhden ottelun päässä
20:44
Henkilöauto suistui katolleen ojaan Kiimingintiellä – kukaan ei loukkaantunut
20:35
Puistonpenkit peittyvät veteen Helsingissä – MTV paikalla helsinkiläispariskunnan kodissa, jota tulvavesi lähenee
20:26
Tuuli voimistumassa osassa maata vaarallisen voimakkaaksi, puita kaatunut ja sähköjä katkennut
20:25
Oululaisen vaatebrändi Paine Clothingin ydin on ekologisissa ja eettisesti kestävissä arvoissa – "Se tuo itsellekin hyvän mielen, että voi vastata suoraan kysymyksiin tuotteen alkuperästä" Tilaajille
179
Vihreät lupaa korvata maaseudulla bensan hinnan korotukset – "Jos ei joukkoliikennettä, jollain tavalla pitää kompensoida"
74
Näkökulma: Suomi ostaa kymmenen miljardin euron palovakuutuksen, jonka pitää olla voimassa pitkälle 2060-luvulle – nämä ovat hävittäjäehdokkaiden näkymät
67
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista
57
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
28
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
27
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
25
Elina Lepomäki ei haasta Orpoa, mutta saattaa pyrkiä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Oppositiotyössä aletaan niittää tulosta, siitä ei ole kahta sanaa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

248 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Eläkeyhtiöillä on 250 miljaardia sijoituksissa. Tuli mieleen että eläkeyhtiöt voisivat rakentaa Helsinki-Oulu junaraitee... Lue lisää...
Kulutuspinta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image