Viihde

Kelpo koomikot menevät hukkaan väsyttävän tyrkkyä huumoria tarjoilevassa kotimaisessa elokuvassa

Eero Ritala on futishullu Petri Kulman pojissa. Joonas Saartamo on hänen ystävänsä Komentaja.
Viihde 16.7.2019 7:00
Pekka Eronen

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Kulman pojat

★★ Teppo Airaksinen sai ensimmäisen pitkän elokuvansa rooleihin Eero Ritalan, Jussi Vatasen, Ville Tiihosen, Lotta Kaihuan ja muita, joilla riittää ansiolistaa kotimaisessa komediassa. Siksi on harmi, että huumori on väsyttävän tyrkkyä kikkelijuttua ja homoherjaa. Ritala on pikkukaupungin futishullu heppu, joka kavereineen fanittaa henkeen ja vereen paikallista divarijoukkuetta. Vatanen on paikkakunnalle palaava pallotaituri. (Suomi 2012)

Liv tiistai 16.7. klo 21.00

Uuno Turhapuro

★★ Kokemusta riitti Vesa-Matti Loirillakin, kun kaikkien aikojen ensimmäistä Uuno-leffaa tehtiin. Ere Kokkosen ohjaama farssi toi tv:stä tutun lorvijahahmon valkokankaille säästöbudjetilla: karuna mustavalkoisena videotaltiointina. Onneksi lakkaamatta höpöttävässä, pajatsoa pelaavassa ja tee se itse -viulua värkkäävässä Loirissa oli vielä nuoruusvuosien ketteryyttä. Spede Pasanenkin oli sähäkässä iskussa Härski-Hartikaisena. (Suomi 1973)

Sub tiistai 16.7. klo 21.00

21

★★ Ainahan raha kiinnostaa, ja kiinnostaa tämä tositarinakin, jossa matemaattisesti lahjakkaita opiskelijoita koottiin putsaamaan Las Vegasin blackjack -pöydät. Sääli vain, ettei komediaohjaaja Robert Luketic saanut siihen kunnon riskinoton tuntua, joka perinteisesti on kuulunut parhaisiin huijaritarinoihin. Jim Sturgess esittää huippuälykästä Beniä, joka tarvitsee kipeästi opiskelurahoja. Kevin Spacey vetää proffana ryhmää. (USA 2008)

TV5 tiistai 16.7. klo 21.00

MAINOS

Kommentoi

Tekohauskaa, en tiedä mikä saa tekemään samalla reseptillä muka-hauskoja mutta machoilevia, pilkallisia ja muita väheksyviä roolihahmoja leffoihin... Ilmeisesti jenkit valtavirtana ohjaa niin että kaikki tekee samaa roskaa.

Aikoinaan oli hiukan hyvääkin huumoria mutta kai se on jo mennyttä sekin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

84
"Jos on huono marjavuosi, niin se on Arinan syy" – Kari Juntunen on päivätyönsä ohella Osuuskauppa Arinan hallituksen varapuheenjohtaja, joka kummastelee Arinan saaman kritiikin määrää
55
Oulun Allas Sea Poolin aikataulua jatkettiin vuodella – nyt merikylpylän arvioidaan avautuvan keväällä 2021
51
Ouluun halutaan rakentaa maailman pohjoisin mallastamo, hankkeelle haetaan rahoittajia: "Tarvitaan paikallista mallasta, paikallista humalaa ja paikallista hiivaa"
42
Analyysi: Putin sysäsi asevarustelun yksin amerikkalaisten syyksi – eikä eurooppalaisten huoli venäläisten kansalaisoikeuksista saa vastakaikua
24
EU-jäsenyys hyödyttänyt Suomen taloutta – eurolla ollut ensin myönteinen, sitten kielteinen vaikutus
23
Sykkelit saadaan viimein käyttöön ensi viikolla, viimeiset kaupunkipyörät asennetaan paikoilleen viikonlopun aikana
18
Oulu palkkaa ulkopuolisen selvittäjän etsimään säästökohteita – "Oulu ei ole mikään kriisikaupunki, mutta työtä pitää tehdä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työssä käyvät, tykkäätkö työstäsi?

En tykkää. Eikä se johdu työpaikasta tai sen huonosta ilmapiiristä. Työnteko ei vain kiinnosta. Raha ainoa motivaattori ... Lue lisää...
Patonki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image