Viihde

Katso nämä kolme ohjelmaa, niin tiedät enemmän Euroopan unionista

KUVA: Jyrki Valkama
Viihde 9.5.2019 7:00
Tiina Vuorimäki

Eurovaalit 2019: Vaalistartti

TV1 klo 19.00

Tänään Eurooppa-päivänä tapahtuu Narikkatorilla Helsingissä koko päivän. Yle lähettää suoraa ohjelmaa tapahtumasta illalla puolitoista tuntia. Ohjelmassa liikutaan eri puolilla Eurooppaa. Raportteja on luvassa ainakin Lontoosta, Barcelonasta ja Roomasta. Studiovieraiden kanssa keskustellaan muun muassa Euroopan unionin arvostuksesta. Lähetystä juontavat Annika Damström ja Sanna Savikko.

Ohjelma uusitaan tekstitettynä 10.5. klo 13.30.

EU ja tulevaisuus

TV1 klo 21.00

Seija Vaaherkumpu ja Janne Toivonen puhuttavat studiossa eurovaaliehdokkaita, joita on paikalla kahdeksan. Ovatko unionin maat menossa kohti tiiviimpää yhteistyötä, jatkuvaa sekamelskaa vai kuluvatko tulevat vuodet Brexitin selvittelyyn?

Suomesta valitaan 13 jäsentä Euroopan parlamenttiin. Jos Britannian EU-ero toteutuu, 14. jäsen nousee parlamenttiin kesken kauden.

Eurovaalit järjestetään 26. toukokuuta.

Kuka johtaa Eurooppaa?

TV1 15.5. klo 21.30

Brysselistä lähetetään koko Euroopan unionin alueelle tv-väittely, johon osallistuvat europarlamenttiryhmien kärkiehdokkaat. Joku heistä saattaa nousta Euroopan komission puheenjohtajaksi. Yksi kolmesta juontajasta on Ylen Annastiina Heikkilä. Hän vastaa tentin someosuuden juontamisesta. Ranskalainen Emilie Tran Nguyen ja saksalainen Markus Preiß hiillostavat poliitikkoja EU-parlamentin täysistuntosalissa.

Pasilan studiossa EU-erikoistoimittaja Susanna Turunen vieraineen pohjustaa ja analysoi väittelyä. Asiantuntijoina ovat Timo Miettinen, Katalin Miklossy, Gurmann Saini ja Antti Mustakallio.

Lähetys jatkuu pienin tauoin puoleen yöhön saakka. Ohjelma simultaanitulkataan suomeksi ja ruotsiksi. Se uusitaan tekstitettynä 16.5. klo 14.30.

Yle lähettää paljon muutakin ohjelmaa ennen vaalipäivää, esimerkiksi Eurovaalit 2019: Puheenjohtajatentit ovat TV1:llä 20.5., 21.5. ja 22.5. klo 21.00.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

121
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
84
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
33
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
32
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
20
Kalevan kesäterassiäänestyksen voitosta käytiin kova kilpailu – voittajaksi nousi kauppatorin Keltainen Aitta, hopeaa Tuiraan
18
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
17
Työministeri Harakan ensi toimet työllisyyden parantamiseksi – työttömille yksilöllistä valmennusta ja palkkatukeen lisää rahaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image