Viihde

Kanana kukkojen tunkiolla

"Kun herään, en kuuntele rockia tai mitään muutakaan musiikkia. Mieluiten en kuuntele yhtään mitään. Kun kello ei ole edes viittä, on parasta olla hiljaa ja koota omia ajatuksiaan", Radio Rockin aamuista tuttu ääni Jenni Alexandrova tunnustaa. Aamulähetyksissä kukkoilevat myös Aki Linnanahde (vas.) ja Jussi Heikelä. KUVA: Ojala Markku
Viihde 5.1.2009 0:00
Katariina Vuori

Ajatus rankasta rokista kukonlaulun aikaan tuntuu tylyltä vaihtoehdolta, mutta radiojuontaja Jenni Alexandrova, 28, kumoaa oletuksen.

"Siihen aikaan aamusta rock on parasta mahdollista musiikkia kuunneltavaksi. Mikä voisi herättää paremmin kuin Rage Against the Machinen biisi Killing in the name? Sellaiseen ravisutteluun ei mikään Helmut Lotti pysty."

Tosin hänellä ei taida edes olla vaihtoehtoja, ainakaan arkiaamuisin. Jenni Alexandrova on työskennellyt reilun vuoden Radio Rockin aamuohjelman Heikelä-Linnanahde Korporaation juontajana.

"Herään joka arkiaamu 4.30. Kello 5.30 olen toimituksessa lukemassa aamun lehtiä. Korporaation lähetys alkaa kello 6, joten siihen mennessä on äänen oltava kuosissa ja aivojen toiminnassa."

Aikainen ylösnousu hoituu kuulemma asenteella ja määrätietoisuudella. Ja pikkulasten aikataululla.

"Menen joka arki-ilta yhdeksän kieppeillä nukkumaan, joten unta kertyy yli 7 tuntia. Elän kuin kiltti koululainen, joka menee aikaisin nukkumaan ja ottaa koulun jälkeen päiväunet. Nukkumaan tekisi mieli mennä jo Pikku Kakkosen jälkeen, mutta ihan silloin en vielä kehtaa."

Entisen raahelaisen päätyminen Radio Rockiin oli enemmänkin sattumaa kuin harkittu uravalinta.

"Peruskoulun ja lukion kävin Raahessa. Lukion jälkeen oli kova nälkä nähdä maailmaa. Tuon asian suhteen mahani ei varmaan koskaan lakkaa kurnimasta. Lukion jälkeen parasta hiukopalaa oli lähes vuoden mittainen pistäytyminen Bulgariassa."

Sapattivuoden jälkeen Jenni testasi kiinnostustaan toimittajan työtä kohtaan vuoden mittaisella kurssilla kansalaisopistossa.

"Sen jälkeen hankin käytännön kokemusta paikallislehti Raahen Seudusta ja pänttäsin samalla viestintätieteitä avoimessa yliopistossa. Lopulta päädyin Tornion ammattikorkeakouluun, josta valmistuin medianomiksi."

Toimittajan töitä Jenni on tehnyt paikallislehden lisäksi aikakauslehdessä ja tv-uutisissa.

"Nelosen tv-uutisten toimittajana työnkuvaani kuului uutisten lukeminen myös Radio Rockissa. Sitä kautta tutustuin Korporaatioon. Jossain vaiheessa tuli puheeksi tulevaisuuden työkuviot. Korporaatio halusi aamutiimiinsä yhden juontajan lisää, ja oma tulevaisuuteni näytti avoimelta. Tein koenauhan, joka jäi poikien ja ohjelmapäällikkö Sami Tenkasen arvioitavaksi."

Työskentely rokkiasemalla on monipuolista ja antoisaa ja se, että Jenni Alexandrova on ainoana kanana kukkotunkiolla on pelkästään positiivista.

"Radio Rockissa on kasa raavaita miesjuontajia. Ja sitten siellä olen minä. Miesten kanssa työskentely on ehdottomasti hieno asia. Miesten kanssa asiat sanotaan suoraan, selän takana ei kiukutella eikä erimielisyyksiä jäädä vatvomaan viikkokausiksi."

Nykyisin yhä useamman radio- ja lehtialan toimittajien pärstät pääsevät julkisuuteen. Osa nauttii siitä, mutta Jenni ei kuulu siihen ryhmään.

"Parasta olisi, jos kukaan ei tietäisi radiojuontajien ulkonäköä. Silloin saataisiin luotua puhtaita mielikuvia kuulijoille. Siitähän radiossa on kysymys, että juontajat antavat välineet, joilla kuulija piirtää aivoihinsa haluamansa mielikuvan", Jenni Alexandrova pohtii.

Mikä pohjoisrannikon naisesta mahtaa sitten tulla isompana, eettereissä pauhaava vihainen raahelainen rokkimummo?

"Olen aina halunnut tehdä luovaa työtä, oli se sitten maalaamista tai itsensä ilmaisemista kuvallisesti tai verbaalisesti. Mitään kristallinkirkasta haaveammattia minulla ei ole koskaan ollut. Olenko vielä pullantuoksuisena kurttumummona tekemässä radiota? Kuka tietää. Vai olenko maalaamassa tauluja omalla viinitilallani jossain lämpimässä maassa? Kai sekin on mahdollista."

Heikelä - Linnanahde Korporaatio arkiaamuisin Radio Rockissa
kello 6, Oulussa taajuudella 95,8, Raahessa 89,9, Rovaniemellä 106,3, Torniossa 98,8 ja Vuokatissa 107,0 MHz.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Jenni, ole ylpeä itsestäsi! Pärjäät noiden kahden "pässin" kanssa erinomaisen hyvin! Oot oikeessa hommassa, sinua on ilo kuunnella!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällä typsyllä ei ole koskaan ollut yhtä ainoaa omaa mielipidettä mistään asiasta, todellakin KANAna tunkiolla. Yrittää vaan miellyttää niitä ÄIJJIÄ!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaan näinpä se olis jäänyt tämäkin juttu tekemäti, jos ei ois Raahesta kotosin Jenny. Kyseinen emäntä on ollut korporaatiossa jo pidemmän aikaa, mutta vasta nytkö Kalevassa herättiin? Jennyllä on kyllä aivan huikean hyvä radioääni, ei sovi niinkään telkkariin, mutta just hyvä ratioon. Jatka samaan malliin Jenny, pistä vaan kunnolla pojille hanttiin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai joku hellanlettas aamuplypsy parempi kuin korporaatio..toinen tykkää ladasta ja toinen mersusta ja kyllähän tällä mittarilla laskettuna korporaatio on mersu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän tommosen ohjelman tekoon ammattitaitoa tarvita. Kuhan pirtsakkana kailottaa, mutta varmaan tyttö osaa oikeitakin toimittajan töitä tehä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Radio Rock on musiikillisesti paras, mutta Korporatio huonoin. Verratkaapa Suomipopin Aamulypsyyn. Korposaation jutustelu töksähtelevää ja väkinäistä. Lauseet katkeilevat kesken kaiken, tulee oikein paha olo kuunnellessa. Aamulypsy Radio Rockissa, se olis ihanteellista aamusouta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

n.4 tuntia hommia, työkuvana jutustelu, vastuuta?- eikai kukaan kuole jos sanat menee sekaisin? E li ei kovinkaan suuri vastuu. Taustatoimittajat tekee taustatutkimusta, jos puheeenaiheet loppuvat kesken ,aukaisee vain nettti, sieltä löytyy keskustelua-aiheita jotka kiinnostavat ihmisiä juuri sillä hetkellä. Kaiken lisäksi hulppea palkka, firman luksusmaasturi, saa ilmaisia keikkalippuja, pääsee joka ilta vip-vieraana baareihin. KYLLÄ KELPAISI MULLEKKIN !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No äläpäs muuta sano...On todellakin mukava heti herättyään laittaa radiosta kuulumaan Radio Rock

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on kyllä herttaista kun joku jaksaaa herätä jopa 4.30.radiotoimittajat on varmaan ainoa ammattiryhmä joka joutuu siihen aikaan nousemaan! Ja toinen ihmeteltävä asia on,että miten tv:n aamutoimituksen ihmiset jaksaa vuodesta toiseen tulla niin aikaisin töihin. Kukaan ei vaan koskaan ihmettele miten oikeat vuorotyöläiset jaksaa herätä,mutta hehän ovat vain duunareita eikä toimittajia!!!!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:24
Ministeriön konsulipäällikkö: Supo oli tehnyt turvaselvitykset rikoksesta epäillyistä viisumivirkailijoista
15:19
Isolle-Syötteelle nousee hirsinen monitoimiareena – rakennusta voi käyttää tapahtumiin ja sisäliikuntaan
14:39
Mitä lapselle tai nuorelle tapahtuu sijaishuollon jälkeen? – Ministeriön työryhmä selvittämään jälkihuollon uudistamista
14:37
Macron ei päässyt pakoon keltaliivejä Saksassakaan – Merkel ja Macron halusivat antaa sopimuksellaan "sysäyksen Euroopan yhtenäisyydelle"
14:31
Kiiminkiläisestä Anita Korvasta kasvatettiin hiihtäjälupaus Kainuussa – Valmentaja: "Hän on oma, hyvä persoonansa. Hyvin suora ja rehellinen."
14:31
Akkuliikkeissä on vilinää Oulussa – "Enemmän kuin kymmenen autoa konepeltiä pystyssä pihalla"
13:58
Varastorakennuksessa ollut pakettiauto syttyi tuleen Sotkamossa
71
Oulun keskusta täyttyi ihmeellisistä vanhoista autoista kaikenlaista rojua katoillaan – hollantilainen porukka seikkailee Tanskan, Suomen, Ruotsin ja Norjan halki halpisautoilla
59
Sinun vuoro kysyä Kalevan vaalikoneessa – ehdokkaat Oulun vaalipiirin alueelta vastaavat
50
Kolmesataa hollantilaista halpisautoa hurautti Oulun kautta Ruotsiin – Tarkastiko poliisi enintään 500 euroa maksaneiden ajopelien kuntoa?
42
Työttömyys maksaa yhteiskunnalle vuosittain useita miljardeja euroja – Ministeri Lindström: "Suomella ei ole varaa näin suureen kuluerään"
26
Kaupunginhallitus myönsi merikylpylä Allas Sea Poolille tonttivarauksen Kiikelistä – seuraavaksi neuvotellaan vuokrasopimuksesta
20
Tyrnävä kokeilee palkattomia vapaita
17
Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen tehtävämäärissä huomattava kasvu – Riskienhallintapäällikkö: "Mitä ihmiset puuhastelevat lähtiessään töistä kotiin?"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi huomenna iltapäivällä Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

241 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kansan elintason romahduksen lähtölaukaus

No jos se 80-luku oli niin kultaista aikaa, niin mietitäänpä hetki mitä nyt pitäisi sitten tehdä? Miten se työttömyys ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image