Viihde

Kaikin puolin hyvä paketti

Matleena Kuusniemi ei ole sitoutuja itsekään. KUVA: Kontiainen Jarmo
Viihde 1.2.2008 0:00
Anssi Juntto
Kun googlettaa Matleena Kuusniemen nimen ja klikkaa erästä kärkipään osumaa, käy ilmi, että suomalaisnäyttelijätär on viivähtänyt kansainvälisen celebrity-sivuston top 100 -listan kärjessä. Sivustolla on saanut äänestää naisnäyttelijöitä alastonkohtauskuvien perusteella.

Kuusniemi on viihtynyt vähissä vaatteissa monessa leffassa. Myös Peter Lindholmin ohjaama ja käsikirjoittama Kolmistaan sisältää petikohtauksen.

Hyvällä itsetunnolla ja hurtilla huumorintajulla siunattu Kuusniemi ei ole asian esille ottamisesta moksiskaan.

"Naisten alastomuus näyttää jäävän ihmisille mieleen, vaikka rooleissa on yleensä paljon muutakin. Kun elokuvia katsoo tarkemmin, alastomuus on aina ollut tarinoiden kannalta perusteltua. Ja sehän on imartelevaa, että olen hottia kamaa vielä vanhetessanikin", hän naurahtaa.

"Olen saanut tehdä niin paljon erilaisia rooleja, ja tiedän, millaista tätä työtä on tehdä. Olisi outoa, jos saisi töitä pelkästään vaatteensa riisumalla. Kyllä kyse on siitä, että pärjää muutenkin. Niin ainakin ajattelen. Olen vain hyvä paketti."

Kolmistaan-uutuudessa Kuusniemi näyttelee sisustusliikkeen myyjää, joka sotkeutuu naimisissa olevaan mieheen, aluksi tietämättään.

"Halusin tehdä Janitasta vilpittömän ja itsenäisen, ja ehkä myös hyvässä ja huonossa mielessä riippumattoman. Minulle tuli ensimmäisenä mieleen cowboyt, jotka eivät halua sitoutua ja kulkevat omia polkujaan."

Kuusniemi ei ole sitoutuja itsekään. Hänelle ei esimerkiksi tulisi mieleenkään laittaa elokuvaa ja teatteria järjestykseen.

"Ne ovat niin erilaisia. Kun tekee pitkään toista, alkaa kaivata toista. Leffapuolesta nautin jo senkin takia, että tykkään olla freelancer, joka ei kuulu mihinkään", Kuusniemi toteaa.

"Teatterissa nautin siitä, että ensin harjoitellaan useampi viikko yhdessä ja sitten esitetään yhdessä. Sen jälkeen tuntuu ihanalta, kun proggis loppuu. Eli vähän ristiriitaista. Pidän kummastakin, kunhan se ei ole pysyvää."

Teatterissa työskennellessään Kuusniemi ei juuri ehdi elokuvissa istua, mutta muulloin hän pyrkii katsomaan etenkin kotimaiset aikaansaannokset.

Vuoden 2007 parhaan elokuvan Jussi-palkinnon saajaksikin löytyy suosikki.

"Musta jää on älyttömän hieno elokuva. Miehen työtä en ole valitettavasti nähnyt. Tali-Ihantalakin on varmaan ihan hyvä nosto ehdokkaaksi. Siinä on Suomi 90 vuotta -nostalgiaa, ja ehkä se on myös kunnianosoitus ohjaajalle."

Kuusniemelle itselleen ojennettiin Jussi parhaasta naissivuosasta elokuvassa Paha maa pari vuotta sitten. Millainen huomionosoitus pysti on näyttelijälle?

"Eihän sitä muista kukaan muu kuin itse. Mutta onhan se tosi kiva. Tulee olo, että alan sisällä arvostetaan. Tietysti sen toivoisi tuovan paljon työtarjouksia, mutta ainakaan minulla ei ollut mitään buumia."

Voisiko pääosa-Jussilla olla kauaskantoisempia seurauksia?

"Pääosat ovat pääosia. Kyllähän niissä on aina tietyllä tavalla painavampi Jussi kyseessä."

Haluaisitko sellaisenkin?

"Joo, miksei. Tai en välttämättä sitä Jussia haluaisi, vaan haluaisin niitä naispääosia."

Tänä vuonna parhaan naispääosan tiimoilta on mielenkiintoinen asetelma, kun Ria Kataja ja Outi Mäenpää ovat kumpikin ehdolla Mustasta jäästä.

"Jos toinen heistä voittaa, hän voi ainakin kiittää toista. Heillä on niin paljon yhteisiä kohtauksia, ja näytteleminen on yhteistyötä. Mitä parempi vastanäyttelijä, sitä helpompaa itsellä on."

Jussi-gaalaan Kuusniemi ei ole tällä kertaa menossa. Paikan päälle kutsutaan vain ehdolla olleiden elokuvien tekijöitä.

"Siellä on tosi pimeätä ja huonoa ruokaa. Joutuu hirveän pitkään istumaan pöydässä ja taputtamaan. Ei se niin kummoista ole."

Kolmistaan-elokuvan ensi-ilta 1.2.
Jussi-gaala Nelosella 3.2.
kello 21.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

23.1.
Ruotsin sprinttitykin takareidessä repeämä – MM-kisat jäävät todennäköisesti väliin
23.1.
Norjan poliisi: Viimeisen lumivyöryn suomalaisuhrin etsinnät lopetetaan – "Valitettavasti on odotettava nyt kevättä"
23.1.
Oppositiojohtaja julistautui Venezuelan presidentiksi – Trump tunnusti uuden johtajan vain minuuteissa
23.1.
Kapinaryhmä ehdottaa brexitin siirtämistä vuoden loppuun – May tiukkana: "Ei ratkaise mitään"
23.1.
Pieni vauva jäi pakkasella autoon Iskon Nesteellä – äiti oli tankkaamassa ovien napsahtaessa lukkoon, palokunta ja hinauspalvelu hätiin
23.1.
Hailuodon jäätie työn alla, avaamiseen vaadittavasta jään paksuudesta puuttuu vielä kymmenisen senttiä
23.1.
Meiju Suvas kasvoi Frederikin taustalaulajasta lavatähdeksi – "Minun tekisi mieli sanoa, että opin Frederikiltä, mitä ei pidä tehdä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan itä- ja pohjoisosassa lukuun ottamatta Pohjois-Lappia esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Eläkeläiset töissä

Eli rahan perässä olet elämäsi juossut. Oletko osannut nauttia elämästä, Oikeasti? Minä kunnioitan ihmisiä jotka jäävät... Lue lisää...
Raukka

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image