Viihde

Kääk! Aku Ankka seikkailee Oulussa

Aku Ankkaa on aiemmin käännetty ouluksi. KUVA: Jarmo Kontiainen
Viihde 13.2.2014 12:12
Kaleva

Aku Ankan seitsemäs Suomi-tarina sarjakuvalehden sivuilla sijoittuu Ouluun. Oulu sai kärkisijan toimituksen pitämässä neuvoa-antavassa kansanäänestyksessä äänivyöryllä.

"Perjantaina pidetyssä konferenssissa taiteilija Kari Korhosen kanssa päätimme viedä Ankka-retkueen Ouluun. Kokouksessamme ideat oululaisesta Ankka-tarinasta alkoivat vyöryä", sanoo Aku Ankka -lehden päätoimittaja Aki Hyyppä.

Korhosen mukaan suunnitteilla on "maanmainio urheilutarina".

"Oulun vilkas seuravalikoima tukee valintaamme oivallisesti. Lisäksi Oulun historia, maamerkit sekä mehevä murre tuovat tarinaan erinomaiset paikallismausteet", Korhonen sanoo.

Oulu-seikkailu ilmestyy Aku Ankan juhlanumerossa 23/2014.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (27)

Tässä voi olla riski. Oulussahan alastomuuteen suhtaudutaan kuoleman vakavasti. Onneksi edes paidat ovat päällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valitettavasti aikaisemmat Aku Ankan paikallistarinat ovat olleet pettymyksiä. Suurin odotuksin metsästin kesällä Kainuu-numeroa, ja kun sen lopulta sain, ei siinä ollut paljon mitään. Kainuun murrettakaan, josta olisi saanut hersyvää tarinaa, ei ollut lainkaan. Täysin ylimainostettua nostatusta, jolla ei ole todellista sisältöä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mukaan pitää ehdottomasti saada Oulusa asuva valtakunnan paras viihdeartisti Huvi Teräsvilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti mukaan pääsevät myös OLS salibandynaiset. Taitaa olla ainut viime vuonna mestaruustasolla SM-mitaleita palloilulajeissa voittanut porukka Oulusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan se viisasta, erilaiset "housuitta olemiset" ovat Oulussa kyseenalaistettu. Ämpäripäitä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tosiaan ole koskaan Oulussa kyseenalaistettu. Miksi tuota urbaanilegendaa toistetaan? Joskus aikoinaan Kemi tai Raahe lopetti joksikin aikaa Akun tilaamisen kirjastoihin ja päiväkoteihin, muttei se johtunut housuttomuudesta tai kapitalistisesta Roopesta, vaan pelkistä säästösyistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sehän käy hyvin ku akukin on luonteeltaan kova valittamaan niinku oululaisetki

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pelaisivatkohan Tupu, Hupu ja Lupu pipolätkää Narreja vastaan luonnonjäällä. Kiekkohan tipahtaa matikanpyytäjän tekemään avantoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä se tuli. Loistavaa! Olin jo melkein unohtamaisillaan legendaarisen, Oulun virallisen julkisuudenhenkilön. Kaikki kunnia hänelle. Rosvot vapisee vieläkin. Pitäisi ankanrääpäleetkin laillisissa hoteissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä on sitten Hupulle, Tupulle ja Lupulle oululaiset leikkikaverit: Oula, Ölövi ja Ouliina! Roopen kilpailijana tietenkin Kroisos Pennanen, jolla rahasäiliö maan alla, täynnä rahaa, mutta valittaa ja itkee rahan puutetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ouli, Oloviina ja Ölövi on kuopattu jo ja kaupungilla on uudet iskulauseet ja aivan uusi eri imagokampanja. Pitää olle tarkkana, että pysyy mukana kuvioissa. Tosin se uudempikin kampanja on saatettu jo kuopata, en tiedä. Kai seuraava on kuitenkin jo tilauksessa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja ehottomasti punasia päin ajamine ja kaupungin lommautukset. Oisko se hyvä idea, jos vaikka Aku lommautettas ja sitä ottas päästä ja sitte sen diginatiivit veljenpojat alakas taas skraapata koulusta ku aipädistä loppu virta eikä sitte ennää huvita eikä viihdy koulussa ku ei oo lelua millä leikkiä... Jotaki tuohon tyyliin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nii, ja Pohojantiellä pitäs käyvä vähä kurvaileen sillä kolomikolomitoistasella, tietennii Iines pelekäämäsä kyytisä. Ja velijenpoijat peräkoppurisa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (27)

Uutisvirta

102
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
90
Lapsen ei tarvitse opettaa itseään, muistuttaa Opetushallitus – opetusneuvos teroittaa opettajien roolia: "Kaiken pitää olla suunniteltua"
61
Puheenaihe: Tarvitaanko Suomeen kaivosvero?
56
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
39
Vuodetut asiakirjat luovat karun kuvan sopimuksettoman brexitin vaikutuksista – Britanniaa saattaa uhata pula polttoaineesta, ruuasta ja lääkkeistä
33
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
23
Sammaltien muuttaminen yleiskaavassa työpaikka-alueeksi huolettaa asukkaita – "Uusia rakennuslupia voi nykytilanteessa saada, mutta hakijaa informoidaan yleiskaavasta, ympäröivästä alueesta ja siihen liittyvistä riskeistä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamusta alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Hoitajien palkkoja ei missään nimessä saa leikata niitä pitää nostaa 10% välittömästi.Kyllä sinäkin kateellinen aloittaj... Lue lisää...
TLC

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image