Viihde

Jou­lu­ka­len­te­rin tont­tu­kou­lus­sa parasta on hännätön peikko – Hittehattin joulussa taas karvaiset ystävät

Tonttuakatemiaan kiirehtivä kotitonttu Kaneli katkaisee vahingossa peikon hännän ja ottaa peikon mukaansa, koska uskoo Joulupukin voivan auttaa heitä. Mutta keksiikö tonttukoulun Rehtori Ruusukaali (Timo Mann), että koulussa on peikko? Vierellä Rouva Manteli (Minna Koskela) KUVA: Hannu Käki / Kaiho Republic
Viihde 1.12.2019 7:00
Armi Auvinen

Joulukalenteri: Tonttuakatemia

TV2 klo 8.51 ja 19.30

★★★ Olen sitä ikäluokkaa, jolle aina joulukuussa tulee valtava ikävä Tonttu Toljanteria. Tiedän, että usein muutos on hyvästä, mutta minkä sitä ihminen tontunkaipuulleen voi. Ylen tämän joulun joulukalenteri Tonttuakatemia auttaa pahimpaan tonttuikävään ja on hyvää peruskauraa, mutta kovin monen joulun kestohitiksi en sitä usko.

Tonttuakatemia kertoo maan johtavasta joulutonttukoulusta, jonka uusien oppilaiden joukkoon on piiloutunut peikko. Peikon on onnistuttava vakuuttamaan sekä itsensä että muut joulutonttuna ja yhdistää eripurainen tonttuluokka päästääkseen tapaamaan Joulupukkia, joka voisi korjata hänen katkenneen häntänsä. Vaikeuksia tuottavat tonttujen omituiset ja päivitystä vaativat tavat, akatemian ankara rehtori ja katoamisharjoitukset ihmisperheen kotona.

Kolmesta 3-7 -vuotiaasta koostuvan testiryhmän mukaan Tonttuakatemia oli "oikein hyvä". Parasta ryhmän mukaan oli tonttukouluun ujuttautunut hännätön peikko ja "isomahainen, ankara tonttuopettaja". Vanhimman mielestä yksi jakso oli aivan liian lyhyt, kun taas raadin nuorin jäsen luopui katseluraadin jäsenyydestä heti toisen jakson puolivälissä.

Hittehattin joulu

Yle Teema & Fem klo 8.30 ja 18.00

★★★ Buu-klubbenin Hittehattin joulu puolestaan kiinnosti eniten raadin nelivuotiasta. Karvaiset ystävät Kusel, Vimmel, Murk ja Tumla haluavat tehdä kaiken juuri siten kuin isomummon suuressa joulukirjassa neuvotaan.

Kesken jouluvalmistelujen alkaa kuitenkin tapahtua kummia: joku tömistelee ympäri Hittehattia, kaikkialle kasvaa muun muassa sieniä.

13 minuuttia kestävä jakso oli nuorimmalle jälleen liian pitkä, eikä seitsemänvuotias jaksanut innostua ohjelmasta laisinkaan. Mielipide ohjelmasta oli "no ihan sellainen, että voi katsoa jos ei muuta tekemistä ole".

Tonttuakatemian oppilaiden joukkoon on piiloutunut peikko. Hittehatissa alkaa tapahtua kummia kesken jouluvalmistelujen.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

105
Antti Rinne nousemassa hallitustunnustelijaksi – "Ensin on epäluottamusta pääministeri-Rinnettä kohtaan, mutta ei hallitustunnistelija-Rinnettä kohtaan, onhan tämä erikoista"
70
Iin kunta voitti ison eurooppalaisen kilpailun ilmastohankkeellaan – "Koska Ii pystyy tähän, siihen pystyy koko Eurooppa", sanoi Micropoliksen Leena Vuotovesi
61
Teollisuusliitto aloittaa laajat lakot – Pohjois-Suomessa lakkoillaan muun muassa Nokialla, SSAB:lla ja isoilla kaivoksilla
25
Keskustan sisäinen WhatsApp-ryhmä suljettiin vuotojen takia jo lauantaina – Ryhmäjohtaja Kurvinen: "Tällainen toiminta vie luottamusta, pidän sitä suorastaan törkeänä"
21
HS: Teollisuutta uhkaavien lakkojen vuoksi Fermionin lääketehtaalla Oulussa aloitettu alasajo – muun muassa syöpälääkkeen valmistus keskeytyy
20
Lännen Median kysely: Sanna Marin sdp:n puoluevaltuutettujen kärkiehdokas pääministeriksi – joka kolmas valtuutettu ei osaa tai halua nimetä suosikkiaan
14
Pääministerin valinta etenee: Sdp:n puoluehallitus kokoontuu ja valitsee hallitustunnustelijan – Miten ja milloin Suomi saa uuden pääministerin?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Venäjän uhkaa ei ymmärretä!

328 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Puolison puute voi tappaa miehen!

Eihän se uutinen noin ollut. Yksinäisyyteen mies ottaa viinaa ja sairastuu haimatulehdukseen ja sitten poks. Lue huomise... Lue lisää...
no,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

5.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image