Viihde

Jonas elää hämärässä Tukholmassa – varjoissa liikkuu outo ihmislaji

Jonas (August Wittgenstein) elää pimeässä ja sateisessa Tukholmassa, jossa alkaa tapahtua outoja fantasiajännärissä Hidden – Esikoinen.
Viihde 1.2.2019 7:00
Tiina Vuorimäki

Hidden – Esikoinen

Heti alussa Viaplayn uudessa alkuperäissarjassa näytetään, että nyt ei liikuta tavallisten suomalaisturistien tuntemassa Tukholmassa. Siitä edistyneestä yhteiskunnasta, jossa ei käteistä paljon käytetä, ei ole jälkeäkään, kun pomo maksaa miehille pukuhuoneessa palkan käteen kirjekuoressa. Nainen etsii kerjäläistä niin vanhalla Saabilla, ettei sellaisia edes vanhojen autojen luvatussa maassa Suomessa enää juuri näe.

Realismista taas ei ole tietoakaan, kun rakennuksella töissä oleva nuori mies putoaa ja todetaan kuolleeksi. Pian hän nousee sairaalassa vuoteelta ja karkaa.

Hidden – Esikoisen ensimmäisestä jaksosta jää sekava olo. Se näyttää väläyksiä eri ihmisistä erilaisissa maailmoissa. Toisessa osassa selviää jo enemmän ja juoni alkaa selkiytyä.

Pääosassa outona nuorenamiehenä Jonas Hellemyrinä on ruotsalais-saksalainen August Wittgenstein ja vanhalla Saabilla ajelevana entisenä poliisina Viveca Eldhinä on Izabella Scorupco.

Jonaksen entisenä tyttöystävänä Rebecka Kjellberginä nähdään Josefin Ljungman.

Sarjasta tulee mieleen lomittaiset maailmat suosioon nostaneen J. K. Rowlingin Harry Potterit ja Lontoo, jossa on tavallisilta ihmisiltä salattuja todellisuuksia.

Ensimmäisen Harry Potterin jälkeen fantasiamaailmoja on riittänyt.

Hiddenissä tavallisen maailman lomassa elää ihmislaji, jolla on erityisiä kykyjä.

Sarja pohjautuu ruotsalaisen Filip Alexandersonin romaaniin Esikoinen, joka on ilmestynyt suomeksi Liken kustantamana vuonna 2017. Se on Alexandersonin ensimmäinen romaani. Sen jälkeen on ilmestynyt Tulikaste.

Kahdeksanosaisen sarjan kaksi ensimmäistä jaksoa tulevat nähtäville 1.2. ja sen jälkeen yksi uusi jakso viikossa.

Viaplay jaksot 1 ja 2 tulevat nähtäville 1.2.

Fantasiatrilleri näyttää Tukholman, jota päiväturisti ei näe. Kaupungissa elää ihmislaji, jolla on outoja kykyjä.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

50
Suomen Yrittäjien kysely: Enemmistö lisäisi paikallista sopimista työpaikalla –  "Matala työllisyysaste on suurin köyhyyden syy ja hyvinvoinnin uhka"
44
Analyysi: Politiikasta vetäytyvä Anne Berner on yhden kauden tuulettaja – keskustaryhmästä lähtee jälleen yksi edustaja pois vapaaehtoisesti
30
Pikavippien mainonta muuttunut entistä aggressiivisemmaksi – ministeri Häkkänen: "Täysin harhaanjohtavaa ja houkuttelee velkakierteeseen"
27
Metsästyskortilla äänestämään? – Kysyimme, voisiko äänestysikärajan laskea osan kohdalla 16 vuoteen
7
Kiimingin Jokirannan koulukaava etenee, lukion ja kirjaston rakennukset osoitetaan suojeltaviksi
6
Oulussa laaditaan teemayleiskaava kulttuuriympäristöille
5
Kamera olalle ja ääntä kohti – Heino Kuhan lintukoto on talvinen Hietasaari auringon noususta laskuun

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa sekä Pudasjärven, Kuusamon ja Taivalkosken kuntia pohjoisen ja luoteen välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono maan länsiosassa sekä Kymenlaakson maakunnassa tienpintojen jäätymisen vuoksi. Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image