Viihde

Jonas elää hämärässä Tukholmassa – varjoissa liikkuu outo ihmislaji

Jonas (August Wittgenstein) elää pimeässä ja sateisessa Tukholmassa, jossa alkaa tapahtua outoja fantasiajännärissä Hidden – Esikoinen.
Viihde 1.2.2019 7:00
Tiina Vuorimäki

Hidden – Esikoinen

Heti alussa Viaplayn uudessa alkuperäissarjassa näytetään, että nyt ei liikuta tavallisten suomalaisturistien tuntemassa Tukholmassa. Siitä edistyneestä yhteiskunnasta, jossa ei käteistä paljon käytetä, ei ole jälkeäkään, kun pomo maksaa miehille pukuhuoneessa palkan käteen kirjekuoressa. Nainen etsii kerjäläistä niin vanhalla Saabilla, ettei sellaisia edes vanhojen autojen luvatussa maassa Suomessa enää juuri näe.

Realismista taas ei ole tietoakaan, kun rakennuksella töissä oleva nuori mies putoaa ja todetaan kuolleeksi. Pian hän nousee sairaalassa vuoteelta ja karkaa.

Hidden – Esikoisen ensimmäisestä jaksosta jää sekava olo. Se näyttää väläyksiä eri ihmisistä erilaisissa maailmoissa. Toisessa osassa selviää jo enemmän ja juoni alkaa selkiytyä.

Pääosassa outona nuorenamiehenä Jonas Hellemyrinä on ruotsalais-saksalainen August Wittgenstein ja vanhalla Saabilla ajelevana entisenä poliisina Viveca Eldhinä on Izabella Scorupco.

Jonaksen entisenä tyttöystävänä Rebecka Kjellberginä nähdään Josefin Ljungman.

Sarjasta tulee mieleen lomittaiset maailmat suosioon nostaneen J. K. Rowlingin Harry Potterit ja Lontoo, jossa on tavallisilta ihmisiltä salattuja todellisuuksia.

Ensimmäisen Harry Potterin jälkeen fantasiamaailmoja on riittänyt.

Hiddenissä tavallisen maailman lomassa elää ihmislaji, jolla on erityisiä kykyjä.

Sarja pohjautuu ruotsalaisen Filip Alexandersonin romaaniin Esikoinen, joka on ilmestynyt suomeksi Liken kustantamana vuonna 2017. Se on Alexandersonin ensimmäinen romaani. Sen jälkeen on ilmestynyt Tulikaste.

Kahdeksanosaisen sarjan kaksi ensimmäistä jaksoa tulevat nähtäville 1.2. ja sen jälkeen yksi uusi jakso viikossa.

Viaplay jaksot 1 ja 2 tulevat nähtäville 1.2.

Fantasiatrilleri näyttää Tukholman, jota päiväturisti ei näe. Kaupungissa elää ihmislaji, jolla on outoja kykyjä.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

38
Kellojen siirtelyn loppuminen vaatii vielä monta päätöstä – Suomessa ratkaisu kesä- tai talviajasta on vastavalitulla eduskunnalla
34
Yrittäjien Mikael Pentikäinen on huolissaan tulevista verolinjauksista: "Vaalikampanjoinnissa monien puolueiden kädet olivat syvällä yrittäjien taskuissa"
26
Miten Oulun Kaupunginojaa pitäisi kehittää? – kaupunkilaisilta kysytään toiveita ja historiatietoa
22
Kirkkovaltuusto hyväksyi suunnitelmat Ylivieskan uudesta kirkosta – Kirkkohallituksen yliarkkitehdilta kehut hyvästä työstä ja kohtuullisuudesta
10
Kerro meille: Millaisia muistoja sinulla on Iin Rysäklubista?
9
Kärpät kaatui Hämeenlinnassa sysimustaan minuuttiin toisessa erässä – Manner HPK:n salamamaaleista: ”Ei siinä mielestäni mitään isompia virheitä tapahtunut”
7
Lämpötila kipusi kevään ennätyslukemaan tänään Haapavedellä – Matalin maksimilämpötila mitattiin Hailuodossa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 12 Ahvenanmaan maakunnassa. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Varsinais-Suomen ja Uudenmaan maakunnissa. Ruohikkopalojen vaara on suuri Ahvenanmaan, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kommunismi on luonnollinen tapa toimia

218 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi eläkekatto on Suomessa tientynlainen tabu?

Ilkeää on, tuo kateus nimittäin. Alle promille, siis tuhannesosa eläkeläisistä, saa yli kymppitonnin eläkettä (Iltalehti... Lue lisää...
Taloudesta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

24.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image