Viihde

Jännityssarja il­mas­ton­muu­tok­ses­ta lupaa paljon – Ruotsin tur­val­li­suus­po­lii­sin agenttia esittää suo­ma­lais­taus­tai­nen Bianca Kronlöf

Grönlantiin sijoittuvaa Heikolla jäällä -jännityssarjaa tähdittävät suomalaistaustainen Bianca Kronlöf ja Wallanderista tuttu Lena Endre.
Viihde 3.2.2020 7:00
Laura Krohn

Heikolla jäällä

★★★★ Onpa virkistävää katsella jännityssarjaa uusissa maisemissa. Arktisissa oloissa kuvatussa Heikolla jäällä -sarjassa riittää upeita näkymiä.

Aihekin on totutusta huumekaupasta poikkeava: ilmastonmuutos ja kansainvälinen ympäristöpolitiikka. Vähän tämä alleviivaa sanomaansa, mutta sen antaa anteeksi hyvän tarkoituksen ja erilaisen lähestymistavan vuoksi.

Sarjasta tulee hieman mieleen islantilainen, mainio Loukussa-sarja

Lena Endre esittää Ruotsin ulkoministeriä, joka osallistuu arktisen neuvoston kokoukseen Grönlannissa. Samaan aikaan lähistöllä ruotsalainen tutkimusalus joutuu hyökkäyksen kohteeksi.

Heikolla jäällä on Lena Endrelle henkilökohtaisesti tärkeä projekti. Hän oli kuusi vuotta sitten tapaamassa Arktisen alueen alkuperäiskansoja Greenpeacen lähettiläänä ja on toinen sarjan ideoijista.

Dramaattinen ja vetävä

Alku on erittäin vetävä ja dramaattinen, kun alukselle hyökätään. Ulkoministerin erityisavustaja puhuu videopuhelua vaimonsa, Ruotsin turvallisuuspoliisin agentin, kanssa, kun hänet kaapataan. Säpö-agenttia esittää uusi kiinnostava näyttelijätuttavuus: Ruotsissa suomalaisvanhemmille syntynyt Bianca Kronlöf, joka kuulemma hallitsee suomen kielenkin.

Ensimmäisissä jaksoissa viritellään todella isoja kuvioita. Toivottavasti kahdeksanosainen sarja onnistuu myös kuromaan ne yhteen ja lunastamaan odotukset.

C More 3.2. alkaen

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

23:33
CNN: Yli tuhat USA:n oikeusministeriön ex-työntekijää vaatii ministerin eroa – Barrin epäillään taipuneen Trumpin painostukseen
22:47
Uusien elämysten iltapäivä – Lentopalloseura Etta sai Iissä uusia ystäviä: "Tällaiset pelit ovat lajille älyttömän tärkeitä" Tilaajille
22:02
Son Tottenhamin sankari – Arsenal juhli murskavoittoa
21:23
Hallitus aikoo muuttaa potilasdirektiivin toimeenpanoa sote-uudistuksen yhteydessä
21:09
Miten hallita aikaa niin, että rentoutumisellekin jää tilaa? Oululaisopiskelija: "Tärkeintä jaksamiselle on ehtiä möllöttää välillä kotona"
19:46
Iin uudessa liikuntahallissa lähes 500 katsojaa, Ettan peliesitys ei riittänyt
19:45
Lentopallohuumaa Iissä – nimikirjoitukset menivät kuin kuumille kiville, vaikka Ettan esitys pelikentällä jäi pahasti vajaaksi
60
Jokaisessa julkisessa laitoksessa ei voi käydä vessassa Oulussa, vaikka kyseessä olisikin verovaroin kustannettu laitos – "Hädässä olevaa ihmistä yleensä autetaan"
47
Kätilöliiton mukaan huoli synnyttäjien ja vauvojen turvallisuudesta on maanlaajuinen – "Arvostammeko me uusien lasten syntymää ja perheitä satsaamalla heihin?"
41
Pohjois-Pohjanmaan museon kellarikerros jouduttiin sulkemaan – tutkimuksissa löydettiin terveydelle vaarallisia rakennusmateriaaleja
35
Merivesi voi nousta rajusti Perämerellä, merivartiosto varoittaa: "Näin kovat ennustukset ovat todella harvinaisia"
34
"On vain ajan kysymys, milloin osastolla tapahtuu potilasvahinko" – Yle: Oysin kätilöt ovat huolissaan potilasturvallisuudesta ja kannelleet aville, vastuualuejohtaja kiistää väitteet
33
Puheenaihe: Keskittyykö uutismedia liikaa Suomessa? "Digitaalinen julkaisutoiminta syrjäyttää painettua mediaa, murros vaatii resursseja ja osaamista"
28
Suomen teillä kurvailee tuhansia alaikäisiä autoilijoita – 12 000 alle 18-vuotiasta sai viime vuonna poikkeusluvan, ja tuhansia hakemuksia on jonossa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa ja Keski-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Lapissa lumisateen vuoksi.

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta aluksi, tuulen nopeus puuskissa 25 m/s.
Maan etelä- ja itäosassa sekä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta yöllä ja aamulla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Marinin kallis vedätys

159 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi asuntojen arvo laskee koko suomessa?

kysykääpä itseltänne että missäpäin oulua haluaisitte asua, jos olisi varaa. Siellä eivät hinnat laske. Kaikki eivät näe... Lue lisää...
Sijaintisijainsijain...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image