Viihde

J. Karjalaisen trilogia valmistui

Laulaja ja lauluntekijä J. Karjalainen Helsingissä. KUVA: Heikki Saukkomaa
Viihde 1.4.2010 15:21 | Päivitetty 1.4.2010 15:22
STT, ANTTI EEROLA
J. Karjalainen yllätti neljä vuotta sitten harppaamalla amerikansuomalaisten laulujen kimppuun. Lännen-Jukkaa seurasi Paratiisin pojat. Trilogian päättää neljän musikantin voimin runttaava Polkabilly Rebels.

Karjalainen käyttää trilogiasta puhuessaan perin sotaisaa kieltä. Lännen-Jukka oli tiedustelija, Paratiisin pojat jo sissipartio, mutta Polkabilly Rebels onkin sitten peräti Laguksen joukot.

"Veli-Matti (Polkabilly Rebelsin haitaristi Veli-Matti Järvenpää) sanoi minulle Lännen-Jukkaa kuunneltuaan, että "olet rohkea mies. Lähdet tuosta vain yksin jäälle hiihtelemään vihollisen joukkojen keskelle".

Paratiisin poikien sissipartio pystyi jo vähän jämerimpiinkin toimenpiteisiin. Polkabilly Rebelsin myötä paikalle ilmestyy Karjalaisen mukaan Panssarikenraali Laguksen joukkojen lisäksi myös tykistökenraali Nenonen mörssäreineen.

"Kyllä. Nyt on turvallista, kun oma tykistökin on paikalla", Karjalainen viittaa miehen itsensä ja Järvenpään Paratiisin pojat -kimpasta laajentuneeseen Polkabilly Rebelsin kokoonpanoon.

Riskin ottaminen ei ole riski

Hiihtelyllä vihollisen keskellä Veli-Matti Järvenpää tarkoitti tapaa, jolla 53-vuotias Karjalainen Lännen-Jukan myötä muuttui hittitehtaasta riskien ottajaksi.

"Pitää tehdä kokeiluja. Siitä saa energiaa. Ja voihan joku sanoa, että Lännen-Jukan myötä tapahtunut tyylinvaihdos oli riski. Mutta se vasta artistille pitkässä juoksussa riski olisikin, jos ei ottaisi riskejä ollenkaan", Karjalainen pyörittelee.

J. Karjalaisen levy-yhtiössä ei ymmärrettävästi aluksi oltu turhan innostuneita Lännen-Jukasta.

"Sieltä ehdotettiin silloin uutta kokoelmaa, mutta minä tyrmäsin sen. Mutta jos Lännen-Jukkaa olisi myyty 100 kappaletta, en ole varma, olisiko minullakaan riittänyt intoa jatkaa teemaa trilogiaksi asti."

Lännen-Jukka kuitenkin ylitti kultalevyrajankin, joten samalla teemalla jatkettiin.

"Hyvä niin. Musiikki on minulle niin iso ja tärkeä juttu, että sitä ei saa pilata uhraamalla myynnin alttarille. Toivon, että joku joskus puolen vuosisadan päästä löytää Lännen-Jukan ja ajattelee, että tämä kaveri lienee joku Hiski Salomaan aikalainen", Karjalainen naureskelee.

"Trilogian tekeminen on ollut opettavainen reissu. Tässä on huomannut, kuinka hyviä nämä vanhat amerikansuomalaiset biisit ovat ja kuinka hyvin ne toimivat. Niistä on hyvä lauluntekijän ottaa oppia."

Viululla veteli se haitantaijaa...

Haastattelun alkaessa J. Karjalaisella oli meneillään viulunsoiton opiskelusessio. Onko banjotrilogia siis saamassa seurakseen viulutrilogian?

"Sitä ei voi tietää mitä seuraavaksi on tulossa. Vietetään nyt ensin tässä julkaisun jälkeistä hiljaiseloa ja katsellaan."

Se kuitenkin on varmaa, että Polkabilly Rebelsin keikoilla kuullaan myös J. Karjalaisen suurimpia hittejä.

"No joo, niitä on kovasti pyydelty. Eikä siinä mitään, tykkään niistä samalla tavalla kuin ennenkin."

"Ja kai sinne esimerkiksi Kolme cowboyta sopii sekaan aivan hyvin. Minä olen tavallaan tehnyt amerikansuomalaista musiikkia jo 30 vuoden ajan", J. Karjalainen muistuttaa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

10:49
Kuusamolainen karhumies Sulo Karjalainen on vuoden matkailuhenkilö – "Olen karhujen kanssa niin kauan kuin voi sulaa suussani"
10:25
Syyttäjä: Albaniasta johdettu huumerinki toi maahan ja yritti kaupata Suomessa 70 kiloa amfetamiinia viime kesänä – oikeudenkäynti alkoi
10:09
Komeat keinovalopilarit loistivat Oulun Takalaanilassa – jääsumunäytelmiä luvassa pohjoisessa
10:08
Kokoomus vahvisti neljä uutta ehdokasta Oulun vaalipiirissä – katso lopullinen ehdokaslista
9:57
Elinkautista istunut kolmoismurhaaja ja rikollisjengin ex-johtaja pääsemässä ehdonalaiseen vapauteen – Hovioikeus hyväksyi hakemuksen
9:56
"Pieniä, muutaman minuutin myöhästymisiä" – junaliikenne sujunut ilman suurempia ongelmia etelän lumikaaoksesta huolimatta
9:55
Naista syytetään aikeista tappaa Oulun poliisilaitoksen poliisi – "Oletko valmis kuolemaan, ei haittaa vaikka olet kyttä", nainen kirjoitti uhkausviesteissään
57
Suolattujen teiden määrä kasvaa pohjoisessa – "Vuodenvaihteessa teille tuli aika paljon hoitoluokkakorotuksia"
50
Vilkut ja rekisterikilpi eivät vapauta rakennusluvan tarpeesta – Pyhäntäläisyrityksen liikkuva ja talviasuttava mökkivaunu esillä Helsingissä
26
Arina vaihtaa Otto-automaatteja Nosto-automaatteihin, Pohjois-Suomeen tulee viisi uutta rahannostopaikkaa
25
Fazerin Oulun leipomon työntekijöillä öinen ulosmarssi vastalauseena leipomon sulkemisaikeille – "Fazerilla ei rahasta ole pulaa"
13
Seksuaalirikoksia tehneitä ei voi palauttaa edes perustuslakia muuttamalla – palautukset tuskin edes toimisivat rikosten ehkäisyssä, asiantuntija sanoo
13
Kittilän kultakaivos täytti 10 vuotta, mutta tunnelma ei ole katossa – "Nykyinen keskustelu huonontaa Suomen kilpailua investointirahasta"
13
"Kansalla ei ole lähtenyt mopo keulimaan" – Tuoreet seksuaalirikosepäilyt eivät ole juurikaan koventaneet asenteita ulkomaalaisia kohtaan, kertoo IL:n kysely

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

108 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Keskustelu työttömyydestä on ala-arvoista

Aikuisella ihmisellä on ihmisvelvollisuus elättää itsensä ja hieman tukea yhteiskunnan toimintaa. Muutoin on lapsen tas... Lue lisää...
Kylmä totuus

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image