Viihde

Islannin kallein draamasarja pitää koukussa – rikossarjassa yhdistyvät upeat maisemat ja karmaisevat rikokset

Andri (Olafur Darri Olafsson), Hinrika (Ilmur Kristjansdottir) selvittävät rikoksia Islannin maaseudulla, jossa on jylhät maisemat. KUVA: Lilja Jons
Viihde 17.6.2019 7:00
Päivi Ojanperä

Loukussa

**** Islantilaisen Loukussa-sarjan ensimmäinen kausi piti tiukasti koukussa. Miten käy kakkoskauden kanssa? Kiinni on ja pysyy. Nimittäin se koukku. Islantilaisessa rikossarjassa yhdistyvät upeat, jylhät maisemat, karmaisevat rikokset ja perhesuhdekoukerot. Jälkimmäisissä riittää selviteltävää yhtä paljon kuin rikoksissa.

Tässä piilee myös yksi sarjan vahvuuksista. Murhia selvittävät poliisit eivät ole pelkkiä piinkovia etsiviä, vaan heillä on epävarma, inhimillinen puolensa. Siihen puoleen kuuluvat erehtyminen ja ymmärrys siitä, että kaikki ei aina mene elämässä niin kuin olisi toivonut.

Jos on yhtään mieltynyt pohjoismaiseen, hieman melankoliseenkin laatudraamaan, voi käydä niin, että sarjasta pitää sitä enemmän, mitä pidemmälle sitä katsoo.

Ministeri yritetään murhata

Heti kakkoskauden alussa tapahtuu rikos, kun mies yrittää tappaa Reykjavikissa itsensä ja Islannin teollisuusministerin, joka sattuu vieläpä olemaan miehen kaksossisko. Mies kuolee, ministeri jää eloon.

Tapahtumaa alkavat selvittää ykköskaudelta tutut poliisit. Andri Olafsson on nyt Reykjavikin poliisipäällikkö, joka matkustaa entisille kotikulmilleen Pohjois-Islantiin. Siellä asui Reykjavikin tapahtumiin syyllistynyt mies, joka piti lammastilaa.

Pienessä rannikkokaupungissa toimii poliisipäällikkönä Hinrika, joka oli ennen Andrin alainen. Sitten alkaa tulla lisää ruumiita, ja tapahtumat mutkistuvat.

Loukussa-sarjan ohjaaja Baltasar Kormakur tunnetaan muun muassa elokuvasta Reykjavik 101, jossa Kormakur myös näytteli itse. Loukussa-sarjaa varten Islannissa laitettiin iso vaihde silmään. Se on saarivaltion kaikkien aikojen kallein draamasarja, joka on jo niittänyt kansainvälistä menestystä.

Yle Teema & Fem maanantai 17.6. klo 22.00

MAINOS

Kommentoi

Ainoa sarja mitä olen innolla seurannut Norjasta oli Der ingen skulle tru att nokon kunde bu... Mutta siihen ei YLE:n antoa tarvittukaan... Netistä voi katsella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

249 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Tämä kehitys tulee vielä näyttään että työläisellä ei ole mitään vaikutus kanavaa etujensa ajamiseen. Työnantajat tulee ... Lue lisää...
Kertokkeepa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image