Viihde

Inhimilliset tekijät tekevät paluun - Flinkkilä & Tastulan formaatti on koruton

Maarit Tastula ja Anne Flinkkilä ovat ihmisläheisten haastatteluohjelmien palkittuja konkareita. Nyt heillä on yhteinen nimikko-ohjelma. KUVA: Harri Hinkka
Viihde 13.1.2018 7:00
Ilari Tapio

Flinkkilä & Tastula

Tampereen Tohlopin ohjelmilla on kunniakas historia ihmisten kohtaamisessa.

Inhimillinen tekijä, Yhdenillan pysäkki ja Punainen lanka olivat TV2:n maineikkaita 1990-luvulla kehitettyjä asiaohjelmia, joissa haastateltavat saivat aikaa kertoa näkemyksiään ja kokemuksiaan.

Sarjoista valovoimaisin oli Inhimillinen tekijä. Se siirtyi vuonna 2012 TV1:lle kunnes loppui yllättäen viime keväänä. Fanit pitivät ratkaisua epäinhimillisenä erehdyksenä.

Tuolloin Yle lupasi pukata uutta putkeen vuonna 2018.

Lupaus lunastetaan tänään, kun toimittaja Maarit Tastula kysyy kirjailija Sirpa Kähköseltä, miksi vihapuhe muuttui väkivallaksi vuonna 1918.

Flinkkilä & Tastula on Tastulan ja Anne Flinkkilän vuorovedolla vetämä uusi keskusteluohjelma. Edeltäjiensä tavoin senkin iskusanoja ovat merkitykselliset hetket, voimalliset tarinat ja rohkeus tulla lähelle.

Tulevissa jaksoissa vieraina ovat rauhanneuvottelija Hussein al-Taee ja hänen ensimmäinen opettajansa Maisa Istolainen, kapellimestari Santtu-Matias Rouvali sekä Hyvinkäällä viisi vuotta sitten haavoittunut poliisi Heidi Foxell ja hänen poliisikaverinsa Tuomas Pelkonen.

Luvassa on isoja käännekohtia ja selviytymisiä ilman kommervenkkejä. Formaatti on koruton.

Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, Flinkkilä ja Tastula tyytyvät kysymään ja kuuntelemaan.

Tastula on ollut Avec Tastulaa lukuun ottamatta useita vuosia poissa ruudusta. Hänen tyylinsä saattoi ja saattaa kenties yhä jakaa katsojia, mutta Flinkkilää ei mustinkaan kyynikko voi luonnehtia muuta kuin empaattiseksi ja sympaattiseksi.

Lauantain alkuiltoina lähetettävät 50-minuuttiset jaksot uusitaan sunnuntaisin kello 9.05.

TV1 lauantai 13.1. klo 17.10

MAINOS

Kommentoi

Formaatti voi olla koruton, mutta on vaan kovin rauhoittavaa katsella tv:stä ohjelmaa, missä ei katsojat läpytä käsiään lähes tauotta. Hyvä, että tällaisiakin ohjelmia jaksetaan tehdä, ihan asiapohjalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuuntelemisen taito on nykyisin harvinaista edes toimittajilla.Kysytään haastateltavalta jotain ja vastataan itse ennenkuin vastapuoli saa suunsa auki,tai vähintään puhutaan päälle. Nämä toimittajat osaavat asiansa,arvostavat keskustelukumppaneitaan ja uskaltavat käsitellä vaikeita aiheita.Raskaista aiheista huolimatta ohjelmista jää hyvä mieli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Miksi sitten valehtelen? Olen nyt vuodesta 2011 kirjoitellut näitä, suurimmaksi osaksi välillä täysin kopioituja aloituk... Lue lisää...
Y

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image