Viihde

Illalla ratkeaa, kuullaanko Daruden ja Rejmanin Look Away Euroviisujen lop­pu­kil­pai­lus­sa

Sebastian Rejman (vasemmalla) ja Darude ovat olleet Tel Avivissa jo reilun viikon. Harjoituksia ja edustamista on ollut lähes joka päivä. KUVA: Anton Sucksdorff
Viihde 14.5.2019 7:00
Tiina Vuorimäki

– Kun semifinaali alkaa kymmeneltä illalla, olemme todennäköisesti olleet kisapaikalla jo 12 tuntia, veikkaa Sebastian Rejman ennakkoon.

Darude eli Ville Virtanen ja Rejman esittävät Suomen edustuskappaleen Look Awayn kolmantena. Kypros ja Montenegro esiintyvät ennen Suomea. Puola, Slovenia, Tshekki, Unkari, Valko-Venäjä, Serbia, Belgia, Georgia, Australia, Islanti, Viro, Portugali, Kreikka ja San Marino ovat illan muut maat.

Suomalaismiehiä ei jännitä ennakkoon. Molemmat sanovat, että muun muassa harjoittelun määrä helpottaa: ei tarvitse arpoa, miten homma etenee lähetyksessä.

– Katsojien määrää ei voi miettiä, sanoo Rejman.

Darude kertoo, että häntä jännittää aina jonkun verran ennen lavalle astumista oli kyseessä iso tai pieni keikka.

– Se on hyvää jännitystä.

Viime vuonna ensimmäistä semifinaalilähetystä ja Saara Aaltoa katsoi keskimäärin noin 610 000 suomalaista.

–  Esitys muuttuu jonkin verran harjoituksissa nähdystä, he sanovat.

Paljon muutakin kuin musiikkia

Omaa suosikkiaan Rejman ja Darude eivät paljasta, mutta kumpikin toteaa hengen Tel Avivissa olevan hyvä.

– Kaikilla on sama tavoite, mutta koska voitto on muiden käsissä, ei tarvitse kilpailla toisia vastaan. Yleisö päättää voittajan, Darude sanoo.

Eurovision Song Contestiin eli Euroviisuihin osallistuu 42 maata.

Euroviisumatka ei ole lomailua. Harjoituksia on tiiviisti ja muita tapahtumia paljon. Musiikki on vain yksi osa tapahtumaa.

Artistit tekevät itseään tunnetuksi, he edustavat muun muassa suurlähetystön tilaisuuksissa, Darudesta ja Rejmanista tehdään dokumenttia. Lisäksi mukana on vakavampaakin asiaa: Unicefin Jano-kampanja.

Look Away -kappaleessa nostetaan esiin globaaleja ongelmia. Lisäksi Rejman ja Virtanen ovat mukana puhtaan veden Jano-kampanjassa.

– Olemme ylpeitä, että olemme mukana Unicefin toiminnassa.

Toinen semifinaali on torstaina ja loppukilpailu lauantaina 18.5.

Semifinaalitunnelmaan voi virittäytyä katsomalla Don't Look Away – Matka Euroviisuihin -dokumentin. Se alkaa TV2:lla kello 21.30.

Yleisöäänet ja tuomarien äänet ratkaisevat

Yleisöäänien ja kansainvälisten asiantuntijaraatien antamien pisteiden perusteella 10 maata pääsee finaaliin.

Suomesta voi äänestää ensimmäisen semifinaalin suosikkia lukuun ottamatta Suomen omaa kilpailuesitystä ei Darudea ja Sebastian Rejmania.

Äänestysnumerot ja hinnat löytyvät osoitteesta yle.fi/euroviisut.

Suomen asiantuntijaraadin jäsenet tänä vuonna ovat toimittaja Susanna Vainiola (pj), muusikko Eva Louhivuori, lauluntekijä Janne Hyöty, tuottaja Janne Sirviö ja sanoittaja Lasse Wikman.

Eurovision Song Contest 2019: Semifinaali 1 TV2 klo 22.00

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

125
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
87
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
39
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
36
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
32
Kalevan kesäterassiäänestyksen voitosta käytiin kova kilpailu – voittajaksi nousi kauppatorin Keltainen Aitta, hopeaa Tuiraan
30
Työministeri Harakan ensi toimet työllisyyden parantamiseksi – työttömille yksilöllistä valmennusta ja palkkatukeen lisää rahaa
23
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image