Viihde

Huip­puar­tis­tien kiroilu Emma-gaalassa tuohdutti ko­ti­kat­so­mois­sa, näin kommentoi järjestäjä: "Pitää muistaa, missä ollaan"

Muun muassa Haloo Helsinki! -yhtyeen Ellin (vas., yllä), vuoden tulokkaana palkittu LEO (kesk.) ja Santa Cruz -rockyhtyeen solisti Archie Cruz päästivät joko suomeksi tai englanniksi ärräpäitä suorassa lähetyksessä Emma-gaalassa lauantai-iltana.
Viihde 4.2.2018 13:46
Markku Uhari

Muusikoiden ärräpäät lauantai-illan Emma-gaalassa aiheuttivat tuohtuneita kommentteja sosiaalisessa mediassa.

Lauantai-iltana Nelosella näytetty Emma-gaala kirvoitti muun muassa sosiaalisessa mediassa poikkeuksellisen paljon kielteistä palautetta muusikoiden kiroilun takia.

Puheenaiheeksi nousi varsinkin vuoden tulokkaana palkitun LEOn eli Leo Stillmanin kielenkäyttö suorassa lähetyksessä. V-alkuinen voimasana toistui artistin kiitospuheessa useamman kerran.

– Öö, mitä v****, artisti aloitti.

Perheensä ja levy-yhtiönsä kiitosten seassa voimasanoja tuli kaikkiaan kahdeksan joko suomeksi tai englanniksi.

Myös juontaja Heikki Paasonen kiinnitti huomiota muusikon kieleen.

– Nähdäkseni Leo laittaa muutaman kympin sinne kiroilupurkkiin kotiin päästyään, kuittasi Paasonen.

Artisti myönsi illan aikana Ilta-Sanomille ottaneensa pari viinilasillista illan aikana. Hieman ennen iltakymmentä Stillman myös päivitti Facebook-sivuilleen varsin tiiviin julkisen päivityksen.

– Ups, muusikko kirjoitti.

Sunnuntaina puolenpäivän jälkeen Stillman julkaisi Facebookissa päivityksen, jossa hän pahoitteli käytöstään. Hän kertoo menneensä voitosta shokkiin.

– Pyydän anteeksi sopimatonta käytöstä ja annoin ittestäni idioottimaisen kuvan. Mulle aina kuittaillaan kiroilusta nii ois ainakin eilen voinut sen suhteen skarpata, Stillman kirjoittaa lisäten, että kiroilupurkkiin menee tästä hyvästä 60 euroa.

Myöhemmin musiikkigaalan aikana ärräpäitä päästivät joko haastatteluissa tai kiitospuheissaan myös Santa Cruz -yhtyeen laulaja Archie Cruz sekä muun muassa vuoden yhtyeen palkinnon pokanneen Haloo Helsinki! -yhtyeen solisti Elli Haloo.

Artistien kielenkäytön näytteet koosti Ilta-Sanomat juttuunsa.

Järjestäjä muistuttaa suorasta lähetyksestä

Vuosittain pidettävän Emma-gaalan järjestelyiden vetovastuussa on Musiikkituottajat – IFPI Finland ry. Lännen Media tavoitti järjestön toiminnanjohtajan Antti Kotilaisen sunnuntaina. Hänestä Emma-gaalan artistien olisi hyvä muistaa, että ohjelma televisioidaan ilman merkittävää viivettä.

– Hyvä ohjesääntö on pitää mielessä, että kyseessä on suora lähetys jota katsotaan sadoissa tuhansissa kodeissa ja on kaiken ikäisiä katsomassa sitä, Kotilainen sanoo.

Televisioidussa gaalassa osallistujilla on pöydissä viinitarjoilua. Kotilainen toteaa, että suomalaiset artistit käyttäytyvät hyvin, vaikka alkoholia onkin tarjolla.

– Pitää muistaa, missä ollaan ja sen mukaan käyttäytyä. Kaikki osaavat, ja pitääkin osata käyttäytyä sillä tavalla, että homma hoituu, hän sanoo.

Muuten hänen mukaansa tämänvuotinen Emma-gaala sujui järjestäjän näkökulmasta sujuvasti.

Aiemminkin on kohuttu

Suomalaisen pop-musiikin kerman kielenkäyttö sai lauantai-iltana muun muassa Twitterin täyttymään lukuisista kiroilua kritisoivista tviiteistä.

– Mä tääl ihan kukkahattu päässä jaksan kauhistella tätä #emmagaala-kiroilua. Miks?! huomautti muun muassa näyttelijä-tuottaja Olga Temonen.

– Viina virtaa #emmagaalassa, ja kotikatsomossa alakoululaiset seuraavat meininkiä. Noloa. Olisi hienoa, jos suomalainen miesrokkari osaisi ilmaista itseään muulla kuin v***lla, totesi puolestaan vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Veronika Honkasalo.

Emma-gaalan tapahtumista on kohuttu aiemminkin. Viime vuonna myös suositun ALMAn vastaavanlainen kiroilu päätyi otsikoihin, kun hän kävi pokkaamassa vuoden tulokkaan pystin.

Vuonna 2013 Kotiteollisuus-yhtyeen keulahahmo Jouni Hynynen totesi puolestaan MTV:n mukaan palkintoa jakaessaan silloiselle asunto- ja viestintäministeri Krista Kiurulle (sd.), että "hoidetaan tämä nopeasti, niin päästään yhteiseen hotellihuoneeseen p**emaan."

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (64)

sisäpiiriläisten hommaa samaa kuin venlat ja muut näytelmäpiiriläisten pileet. Sitten vaan nostellaan valtion näyttelijä ja elokuvatukia ja eläkkeitä. Ensin tietenkin kunnon tilit ja ollaan telkkarissa vaineläämäässä itkien ja syöden ja juoden.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Emma-gaala on tylsä ohjelma jossa samat artistit yhtyeet saa monta pokaalia! Haloo helsinki sai taas monta pystiä. Oisi ollut vuoro jo muillakin saata! Sunrise Avenue olisi ansainnut pystin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täyttä höpöä koko Emma-gaala. Jonninjoutavia höpöttäjiä siellä muka palkitaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puheista käy ilmi mikä on ko muusikkojen älyllinen taso, kun puheseen ei löydy kuin kirosanoja..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Artistin tökerö perustelu shokkiin menosta ei ole uskottavaa. Olisi sanonut suoraan että sisin kapasiteettini ei riitä kiroilua rikkaampaan ilmaisuun. Sehän pursuaa minusta yöt ja päivät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Emma gaalasta: jos vuoden tulokas on tuota tasoa niin ei voi muuta kuin ihmetellä. Ei mitään käytöstapoja, hävetti katsoa !!!!

Mene käytöskouluun , vuoden tulokas!!

Laitoin eri kanavalle oli niin järkyttävää kuunnella. !!!

Kuka tuommosen on valinnut vuoden tulokkaaksi??? !!!

Hävettää olla suomalainen !!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

teini ikäisten juttuja tollaset kiroamiset ja syyksi laitetaan muka shokki tai viini..hohhoijaa.
ja sitten se tärkein: Uutisessa sanotaan että huippu artistien suusta pääsi jne..?
Huippu artistien???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niillä ei ole tuolla pääkaupungissa näköjään minkäänlaisia käytöstapoja, vaikka ne ovat niin ollakseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä some kansa on nyt on pahoittanut mielensä kun rokkari käyttää kilosanoja. Hieno homma että löytyy edes rokkareiden kiroilulle sensuroijia. Politiikkojen tyhjänpuhumiselle ja sen apinoimiseen ei onneksi kajota.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiroilu ei kuulu sivistyneen ihmisen sanavarastoon. Se ei ole hyväksyttävää missään muotoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Leolla huono kotikasvatus. "Ei maahan kaatunutta maitoa enään kannuun saa!" Turha selitellä. Se siitä artiastista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskomattomia moukkia,toivottavasti ihmiset älyää reagoida niinkuin sivistyneet tekee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi v**u, mielensä pahoittajat taas liikkeellä, toki ei ole suotavaa kiroilla suorassa lähetyksessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä enää kiinnosta katsella eikä kuunnella sellaisia artisteja ja muita julkkiksia jotka kiroilevat telkkarissa ihan normaaleja asioita kertoessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka Leo?.....Mikä amme kaala?.... Taas oon jäänyt jostain mahtavasta ja ennennäkemättömästö paitsi.... mulla tulee tunteet pintaan ja kyyneleet valuvat....järkyttynyt olotila....mä en kestä tätä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessahan hoetaan ett Nuoria pitää ymmärtää heissä on tulevaisuus; ei siis mitään Rotia märkäkorvilla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täyttä pa***a kaikki, ininää, naukumista, örinää, puhetta ja nauhaa, taustanauhaa.... Ei mitään osaamista näiltä, ja aina samat ja kansa maksaa...
tyhmää porukkaa ja nämä muka taiteilijoita olevat nauraa, taas tuli milli!!! Löytyy onneksi vielä paljonkin osaavaa musiikin tekijää täältä Suomesta, mutta siihen ei kyllä kuulu tuo aina esillä oleva huuhaa porukka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (64)

Uutisvirta

103
Vuokra-asunnot odottelevat asukkaita – "Oulussa on vuokralaisrintamalla hiljaisinta"
86
Kerro meille: Viillokkia, vatkulia, pinaattikeittoa – mikä kouluruoka oli herkkua, mikä ei mennyt alas millään?
63
Esirippu laski, yksi aikakausi päättyi – alkaako Lipossa uuden rakentaminen lahjakkaiden juniorien varaan vai onko seuran taru lopussa?
52
Oulun tornitaloista ja muista korkeista rakennuksista tarkka selvitys - kaupunki aikoo perehtyä korkean rakentamisen hyödyntämiseen ja kehittämiseen
42
Festivaalien talkootyöläisten verotuskäytönnöt puhuttaneet viime päivinä – Oulun suurfestivaalit vakuuttavat veroasioiden olevan kunnossa
40
Ruotsin autotuhopoltoista epäilty otettu kiinni Turkin rajalla
37
Oulun kaupunki hyväksyi Hailuodon pengertien suunnitelman

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa ei ole korruptiota vaan koko järjestelmä on läpimätä!

Suomen koko järjestelmä on läpeensä korruptoitunut, jos korruptio määritellään globaalisti. Suomessa on piilokorruptioa ... Lue lisää...
Virkamies itsekin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image