Viihde

Fan­ta­sia­kau­hue­lo­ku­va Shape of Water voitti parhaan elokuvan Oscarin

Guillermo del Toron ohjaama elokuva Shape of Water on voittanut parhaan elokuvan Oscarin. Del Toro voitti myös parhaan ohjaajan Oscarin. Kuvassa myös Kim Morgan. KUVA: MIKE NELSON / EPA
Viihde 5.3.2018 5:26 | Päivitetty 5.3.2018 12:51
STT

Parhaan elokuvan Oscarin on voittanut fantasiakauhuelokuva Shape of Water. Elokuvan meksikolainen ohjaaja Guillermo del Toro voitti myös parhaan ohjauksen palkinnon. Yhteensä Shape of Water sai neljä Oscaria, ja oli näin tämän vuoden suurimman Oscar-saaliin saanut elokuva.

Parhaan miespääosan Oscarilla palkittiin Gary Oldman roolisuorituksestaan Winston Churchillinä elokuvassa Synkin hetki. Parhaan naispääosan Oscarin puolestaan sai Frances McDormand murhatun teinitytön äidin roolistaan elokuvassa Three Billboards Outside of Ebbing, Missouri.

Parhaan alkuperäisen käsikirjoituksen palkinnon sai Jordan Peele rasismia käsittelevästä satiirisesta kauhuelokuvastaan Get Out.

Naissivuosan palkinnon voittaja on West Wing -televisiosarjasta tuttu Allison Janney roolityöstään taitoluistelija Tonya Hardingin kylmänä ja ivallisena äitinä elokuvassa I, Tonya. Miessivuosasta puolestaan palkittiin Sam Rockwell roolityöstään rasistisena, väkivaltaisena poliisina Dixonina elokuvassa Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.

Parhaan kuvauksen Oscar myönnettiin kuvaaja Roger Deakinsille elokuvasta Blade Runner 2049. Deakins on ollut ehdolla 13 kertaa aikaisemminkin, mutta voitto on aina aikaisemmin mennyt häneltä sivu suun. Blade Runner 2049 palkittiin myös parhaista erikoistehosteista.

Parhaasta kuvauksesta oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa Oscarien 90-vuotisessa historiassa ehdolla myös yksi naiskuvaaja, Mudbound-elokuvan kuvaaja Rachel Morrison.

Coco paras animaatio

Parhaan animaation Oscarin voitti Disneyn

Pixar-studioiden Meksikoon sijoittuva Coco. Elokuvan tapahtumat sijoittuvat Kuolleiden päivään, joka on Meksikon kenties omaleimaisin ja tunnetuin juhlapyhä. Coco sai Oscarin myös parhaasta laulusta kappaleesta Remember Me.

Parhaan vieraskielisen elokuvan palkinto puolestaan myönnettiin chileläiselle Fantastiselle naiselle, jonka päähenkilö on transsukupuolinen.

Parhaan lyhytanimaation palkinnon pokkasi NBA-koripallotähti Kobe Bryant koripalloaiheisesta elokuvastaan Dear Basketball.

Yhdysvalloissa on viime vuosina käyty kiihkeää keskustelua sekä meksikolaisten maahanmuuttajien että transihmisten yhteiskunnallisesta asemasta. Myös Get Out -elokuvan teema rasismi on ollut pinnalla paljon. Voimakkaita tunteita on herättänyt myös kysymys siitä, onko huippu-urheilijoiden hyväksyttävää ottaa kantaa rasismia vastaan polvistumalla Yhdsvaltojen kansallislaulun soidessa sen sijaan, että he osoittaisivat kunnioitusta seisaaltaan.

Dunkirkille useita palkintoja

Sotaelokuva Dunkirk palkittiin Oscareilla parhaista äänitehosteista, parhaasta äänityksestä ja parhaasta leikkauksesta.

Parhaan sovitetun käsikirjoituksen palkinnon sai elokuva Call Me By Your Name ja parhaan lyhytelokuvan The Silent Child. Parhaaksi dokumentiksi valittiin Icarus ja parhaaksi lyhytelokuvaksi Heaven is a Traffic Jam on the 405.

Parhaan puvustuksen Oscarin sai Phantom Thread ja parhaan maskeerauksen Oscarin Synkin hetki.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Eipä kyllä innosta Oscarit paljoakaan ja koko Hollywoodista tulee negatiivinen ja ahdistava energia. Paljastunut aika paljon lyhyen ajan sisällä hyväksikäyttöä ja jopa törkeitä rikoksia. Aika mätä paikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka tosiTV-sarjoilla on vannoutuneet katsojamassat, jatkavat ainakin elokuvamaailmassa näiden fantasia- ja satuolentojen aiheisiin liittyvät elokuvat
nimekkäimpien palkintojen poimimista. Avaruuden seikkailijat, keijut, velhot ja aivan uusimpana mieskala (ei kalamies) keräävät kriitikkojen ylistykset vuodesta toiseen. Onkohan niin, että karu arki vaatii siitä selviytyäkseen keijujen taikasauvojen heilahduksia ja ihmeiden kokemuksia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mene katsomaan nyt teattereissa oleva Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, jota on myös hehkutettu, ja joka sai naispääosa- ja miessivuosa-oscarit. Siinä on sinulle karua arkea

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä Lounais-Lapissa lounaistuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa on 60 000 työssäkäyvää köyhää

Kyllä. Uskallanpa väittää, että ne samat ihmistyypit, jotka täällä tuvassa valittavat ja kitisevät lähes kaikesta ovat ... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

20.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image