Viihde

Euroviisut huipentuvat Kiovassa – en­nak­ko­suo­sik­kei­na tanssiva gorilla ja por­tu­ga­li­lai­nen balladi

Näyttävät lavashowt kuuluvat euroviisuihin tänäkin vuonna. Kuvassa esiintyy Itävallan Nathan Trent. KUVA: SERGEY DOLZHENKO / EPA
Viihde 13.5.2017 20:04 | Päivitetty 13.5.2017 23:05
STT, Kaleva

Euroviisujen finaali on parhaillaan käynnissä Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa. Fanit hurrasivat, liput liehuivat ja tunnelma oli katossa, kun Israel avasi kilpailun heti iltakymmenen jälkeen.

Tulosten on määrä ratketa puolenyön jälkeen Suomen aikaa.

Esitysten välillä juontajat ovat muun muassa laulattaneet euroviisufaneja ja opettaneet heille ripaskaa. Paikan päällä on myös suomalaisia faneja.

Televisiokameroissa vilahti lähetyksen alkupuolella ainakin somesuosioon noussut "Suomi-Verka" eli Petri Virta, joka niitti mainetta pukeuduttuaan toisessa semifinaalissa Verka Serduchkan tyyliin. Verka Serduchka oli Ukrainan euroviisuedustaja vuonna 2007, jolloin viisut järjestettiin Helsingissä. Huomiota herättävän asun ohella monet muistavat hänen kappaleensa "Dancing Lashan Tumbain".

Italia ja Portugali ennakkosuosikkeja

Euroviisujen ennakkosuosikkina pidetään ainakin Italian edustajaa Francesco Gabbania, jonka kisakappale muistetaan paitsi menevästä rytmistä myös lavalla tanssineesta gorillasta. Italia esiintyi semifinaalissa, mutta isona rahoittajana maa pääsi finaaliin ilman äänestystä. Italia piti Euroviisuista 13 vuoden tauon vuosituhannen vaihteessa ja ensimmäisellä vuosikymmenellä, mutta maa palasi kisoihin vuonna 2011.

Toinen vedonlyöjien suosikki on Portugalin edustaja Salvador Sobral, joka kisaa kotimaansa perinteitä kunnioittavalla balladilla.

Moni uskoo myös Portugalin Salvador Sobralin voittoon. KUVA: SERGEY DOLZHENKO / EPA

Iltakymmeneltä alkavan kilpailun avaa Israel ja viimeisenä 26 euroviisufinalistista esiintyy Ranska. Pohjoismaista finaalissa mukana ovat Ruotsi, Tanska ja Norja. Suomen edustaja Norma John karsiutui kisasta jo tiistain ensimmäisessä semifinaalissa.

Italian ohella suoraan finaaliin ovat päässeet Espanja, Britannia, Ranska ja Saksa. Lisäksi finaalipaikan saa automaattisesti Euroviisujen isäntämaa eli tällä kertaa Ukraina.

Ennen kisoja huomiota herätti musiikin sijaan Ukrainan ja Venäjän nokittelu. Ukraina kielsi Venäjän esiintyjää osallistumasta kisaan, koska hän oli konsertoinut Venäjän itseensä liittämällä Krimillä. Venäjä puolestaan kieltäytyi tämän vuoksi näyttämästä kisaa televisiossa lainkaan.

Uutistoimisto AFP:n mukaan kisojen aikana selvisi, että myös Bulgarian esiintyjä, 17-vuotias Kristian Kostov, oli esiintynyt miehitetyllä Krimillä. Hänen kuitenkin sallittiin jatkaa kisassa, koska hän oli tapahtuma-aikaan vain 14-vuotias. Kostov nähdään illan finaalissa.

"Pyrimme kohti Eurooppaa"

Euroviisut järjestetään nyt toista kertaa Ukrainassa. Vuosittain kisaa seuraa noin 200 miljoonaa katsojaa ja houkuttelee paikalle myös runsaasti viisufaneja.

Uutistoimisto AFP kertoo, että kisojen aikaa Kievin pääkatu on tällä kertaa muutettu euroviisufanien alueeksi, jossa on muun muassa iso esiintymislava ja säkkituolein varusteltuja oleskelualueita. Alueella kuitenkin näkyvät myös tehostetut turvatoimet ja esimerkiksi puoliautomaattiaseilla varustautuneita poliiseja.

Laulukilpailu on houkutellut paikalle myös 20-vuotiaan Irinan, joka mukaan tapahtumassa on kyse muustakin kuin musiikista.

– Pyrimme kohti Eurooppaa. Kyse ei ole pelkästään laulukilpailusta, vaan mahdollisuudesta tuoda itsemme esiin, hän arvioi AFP:lle.

Katso kuvia finaalista ja euroviisufaneista.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa ei ole korruptiota vaan koko järjestelmä on läpimätä!

Ja harvassa maassa hallitus saa jatkaa, kun yksi puolue hajoaa ja hallitukselle jää roimasti alle 50% kannatus. Tämä maa... Lue lisää...
mp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image