Viihde

Euroviisujen finaalissa nähdään neljä Pohjoismaata - viisut kertaalleen voittanut Norjan Rybak selvitti tiensä finaaliin

Viihde 11.5.2018 0:21 | Päivitetty 11.5.2018 4:40
STT

Loputkin Euroviisujen finalistit ratkottiin torstaina käydyssä toisessa semifinaalissa. Lauantain finaaliin tiensä selvittivät Serbia, Moldova, Unkari, Ukraina, Ruotsi, Australia, Norja, Tanska, Slovenia ja Hollanti.

Norjan edustaja Alexander Rybak on voittanut Euroviisut jo kertaalleen vuonna 2009 kappaleella Fairytale. Rybak myönsi semifinaalin jälkeisessä tiedotustilaisuudessa, että hänellä on paineita - mutta ei niinkään voittamisen suhteen.

- Tunnen hieman paineita esiintyä ja viihdyttää, koska olen tehnyt tämän aiemminkin ja vien nyt jonkun toisen (norjalaisen artistin) paikan. Haluan vain viihdyttää ihmisiä, kun olen saanut tilaisuuden olla täällä.

Rybak ylisti Euroviisuja mahtavaksi kokemukseksi.

- Fairytale ja vuosi 2009 säilyvät ikuisesti käyntikorttinani artistina. Jokaiselle artistille on iso asia, että on joku kappale, josta ihmiset muistavat hänet.

Aftonbladetin toimittaja kysyi Ruotsin edustajalta Benjamin Ingrossolta, tuoko tämä Ruotsille seitsemännen Euroviisu-voiton lauantaina.

- Jo finaaliin pääseminen on iso voitto, tämä on mahtavaa, Ingrosso sanoi.

Ingrosson Dance you off -kappaleen esitys perustuu pitkälti lavalle tuotuun valorakennelmaan. Keskiviikon harjoituksissa Ruotsilla oli teknisiä ongelmia valojen kanssa, mutta torstain semifinaalissa ne toimivat hyvin.

- En voi sille mitään, jos valot eivät toimi. Aion kuitenkin esiintyä, valoilla tai ilman. Numero on parempi valojen kanssa, joten toivotaan, että ne toimivat.

Ingrosson delegaation jäsen lisäsi, että valo-ongelmia ei pitäisi enää olla.

Saara Aalto esiintyy finaalissa samalla numerolla kuin viisuvoittaja Lordi aikoinaan

Suomen edustaja Saara Aalto selvitti tiensä Euroviisujen finaaliin jo tiistaina. Hän esiintyy lauantaina viisufinaalissa seitsemäntenätoista. Kaikkiaan esityksiä on 26.

Päätös esiintymisjärjestyksistä tehtiin varhain perjantaina, kun toisesta semifinaalista jatkoon päässeiden kesken oli arvottu, ketkä esiintyvät finaalin ensimmäisellä ja ketkä toisella puoliskolla. Suomen tähän asti ainoa viisuvoittaja Lordi esiintyi niin ikään finaalissa numerolla 17 vuonna 2006.

Ensimmäisestä semifinaalista jatkoon pääsivät myös Itävalta, Viro, Kypros, Liettua, Israel, Tshekki, Bulgaria, Albania ja Irlanti.

Semifinaaleista jatkoon päässeiden maiden lisäksi finaalissa nähdään kisojen isäntämaa Portugali sekä kisojen viisi suurta rahoittajamaata eli Ranska, Saksa, Italia, Espanja ja Britannia.

Laulaja Abreu kertoo Suomen antamat pisteet finaalissa

Suomen antamat pisteet finaalissa kertoo tänä vuonna laulaja Anna Abreu, kertoo Yle. Abreulla on portugalilaiset sukujuuret isänsä puolelta.

Vedonlyöntikertoimia yhteen laskevan Oddschecker-sivuston torstain tilastojen mukaan finaalin kärkiviisikossa olisivat Kypros, Israel, Liettua, Ranska ja Ruotsi. Vedonlyöntitoimistot uskovat Saara Aallon ja Monsters-kappaleen jäävän kärkikymmenikön ulkopuolelle.

Linkki juttuun

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

21:25
Tshernobyl näkyy yhä Perämeren pohjassa: raskasmetallien pitoisuudet ovat laskeneet jo montakymmentä vuotta – "Jotakin ollaan merialueilla tehty oikein" Tilaajille
21:21
Uusi Oulun kaupunginvaltuuston kokoussali herätti ihastusta valtuutetuissa – Teatterin Pikisalissa riitti tilaa ja happea hengitettäväksi
20:48
Hildur Larsson ikuisti Lappia upeisiin kuviin yli sata vuotta sitten – tekoälyn ansiosta ne loistavat nyt myös väreissä Tilaajille
20:40
Jesse Puljujärven esimerkki houkuttaa – jääpallo ja jääkiekko sopivat yhteen ja tekivät yhteistyötä Oulussa pidetyssä turnauksessa Tilaajille
20:36
Sodankylässä on kolmannes koko maan malminetsinnästä – etsintäinvestoinnit ovat 20–25 miljoonaa euroa ja maanomistajakorvaukset yli miljoona euroa Tilaajille
20:31
Tämä tiedetään Saksan yliajajasta: 29-vuotias Saksan kansalainen, epäillään tapon yrityksistä – 30 loukkaantunutta, heistä osa lapsia
19:30
Pohjois-Pohjanmaan museon sisäilmatulokset saadaan viikkojen päästä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono seuraavissa Lapin kunnissa: Sodankylä, Savukoski ja Inari lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

214 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ihminen on loppupeleissä aina yksin

On tai ei, riippuu ihmisestä, hoitaako ystävyyssuhteita vai laukooko päin naamaa ilkeyksiä, mites aloittaja? Lue lisää...
Se täytyy sanoa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image