Viihde

Euroviisufinaaliin päässyt Saara Aalto sai jättiaplodit esityksensä jälkeen – "Olen odottanut tätä 20 vuotta"

Saara Aalto säihkyi finaaliin. KUVA: JOSE SENA GOULAO / EPA
Viihde 9.5.2018 6:20
Joonas Kuikka

Suomi pääsi Euroviisujen finaaliin myöhään tiistai-iltana käydystä semifinaalista. Saara Aalto pääsee esittämään kappaleensa Monsters lauantaina miljoonille ja miljoonille eurooppalaisille televisiokatsojille.

Aalto selvitti kuuman semifinaalikarsinnan Lissabonin Altice-areenalla. Aalto sai esityksensä jälkeen yhdet suurimmista aplodeista euroviisuyleisöltä.

– Korvamonitorien kanssa en kuullut sitä niin hyvin, mutta näin että kaikilla oli kädet ylhäällä ja kaikki olivat hyvin messissä, Aalto kertoi yöllä show'n jälkeen.

Toiseksi viimeisenä toiseen ryhmään

Televisiokatsojat saivat jännittää Suomen pääsyä viime hetkiin, sillä Suomi sanottiin vasta yhdeksäntenä kymmenestä finaaliin päässeestä maasta.

– Olin siinäkin toiseksi viimeisenä, Aalto hauskuutti kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa.

Hän kuitenkin muisti heti perään mainita, että oli todella hermostunut. Televisiokamerat olivat aivan muualla, kun enää kaksi maata oli sanomatta. Kun Suomi kuulutettiin, alkoi pyöritys.

– En ole kunnolla Merin (Sopanen) kanssa ehtinyt halata. Odotan vaan sitä, Aalto kertoi puolisostaan yöllä lehdistötilaisuuksien jälkeen.

Hänet myös arvottiin finaalin jälkipuoliskolle eli toiseen ryhmään.

– Toinen taas. Olen kirottu, hän vitsaili.

Monsters räiskyi ja kaikui

Saara Aalto esiintyi semifinaalin loppupuolella. Aluksi hän oli varjoissa, mutta kun pelot kaikkosivat Monsters-kappaleessa, lava täyttyi valoista.

Kappaleen loppua kohden Aalto pääsi revittelemään ja esittelemään upeaa ääntään. Lauluäänestä esitys ei jäänyt kiinni.

– Olen odottanut tätä 20 vuotta. Euroviisut ovat olleet suurin unelmani, kertoi Aalto.

Hänen mukaansa esitys meni niin kuin pitikin. Koreografiassa oli yllätyksellisyyttä ja luovuutta verrattuna monen muun maan esityksiin.

Finaalissa tavoitteena on nauttia esiintymisestä, mutta Aalto toivoo toki hyvää tulosta. Silti semifinaalista jatkoon pääsy on iso helpotus.

– Tämä oli se vaikein juttu.

Ja finalistit ovat...

Euroviisujen kovatasoisessa ensimmäisessä semifinaalissa koko kisan voittajaehdokkaat toisensa jälkeen marssivat lavalle.

Esiintyjät seurasivat toisiaan hurjaa tahtia räiskyvänä musiikkikimarana, eikä välipuheita juuri pidetty.

Finaaliin pääsivät maiden nimien julkistusjärjestyksessä Itävalta, Viro, Kypros, Liettua, Israel, Tshekki, Bulgaria, Albania, Suomi ja Irlanti.

Heistä esimerkiksi Kyproksen Eleni Foureira kappaleellaan Fuego on nostanut osakkeitaan koko kilpailun voittajaspekulaatioissa. Myös Israelin esiintyjä Netta on yksi suosikeista kappaleellaan Toy.

Näiden maiden lisäksi finaaliin ovat jo päässeet järjestäjämaa Portugali ja suuret perustajamaat Britannia, Espanja, Italia, Ranska sekä Saksa.

Tuloksen ratkaisivat tuomaristo ja yleisö semifinalistimaissa. Lisäksi ensimmäiseen semifinaaliin annettiin äänet Portugalissa, Espanjassa ja Britanniassa.

Loput kymmenen finalistia ratkeavat toisessa semifinaalissa myöhään torstai-iltana. Finaalissa esiintyy 26 maata.  

Katso Saara Aallon Euroviisuesitys:

Suomen Euroviisu-edustaja Saara Aalto esitti Monsters-kappaleensa ensimmäisessä semifinaalissa tiistaina.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (50)

Jotenkin olisi kyllä tunnelman kannalta mukavampaa, jos ei olisi mitään karsintoja, vaan kaikki pääsisivät mukaan. Pitkä iltahan siitä tulisi mutta esim. kahden lavan tekniikalla biisit voitaisiin esittää huomattavasti tiivimmällä aikataululla. Myös ääntenlaskua ja tulosten julkistamista voisi varmaan monin tekniikoin nopeuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Saara .upeeta nyt näytit olet täydellinen olet voittaja .Nyt valoittamaan ja tekemään musikaali jeeee hyvä Saara.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylmä, kylmempi,kylmin..ääntä riittäis muttei sielua. Toivotaan silti menestystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ääni on vaan niin kylmän teräksisen steriilin tekninen - tunne ja tulkinta puuttuu täysin. Sama kuin ottaisi kaksi lasipalaa ja nirskuttaisi niitä yhteen, kriiik!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuskinpa maailmassa sellaista artistia onkaan, joka miellyttäisi kaikkia - eikä tietysti tarvitse ollakaan. Saarakin käyttänee koulutettuna laulajana ääntään juuri siten, kuin haluaa. Hänhän hallitsee myös klassisen äänenmuodostuksen mutta harvemmin sitä käyttää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta miksi koulutettu, klassisen äänenmuodostuksen hallitseva laulaja ei osaa säätää ääneensä lämpöä, herkkyyttä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa kuunnella Saaran tuotantoa vähän laajemmin. Hän on kuitenkin tehnyt musiikkia ammatikseen jo yli kymmenen vuotta ja käsittääkseni hänet on haluttu mukaan esim. musikaali- ja dubbaus-projekteihin juuri monipuolisen äänenhallinnan vuoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi ei voi tulevissakaan euroviisuissa lähteä kansallisella pohjalla liikkeelle kuten Kypros. Jos joku ottaisi kappaleeseensa vaikka pätkän joikua, niin saamelaiset nostaisivat asiasta metelin. Muissa maissa uskalletaan lähteä esimerkiksi itämaiselle linjalle, eikä kukaan loukkaannu tästä. Voitto ei tällä Saara Aallon kappaleella tule, mutta vahva epäily on että Saaran (kirouksen vuoksi) sijoitus tulee olemaan toinen. Tai sitäkin alempi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hohhoijaa. Ihmiset syntyvät osallistumaan euroviisuihin ja näkemään kuinka suomen Saara Aalto osallistuu. Se osallistuminen on suurinta, mitä ihmisen elämässä voi tapahtua ja jotain niin ylimaallisen mahtavaa, ettei sitä järjellä voi käsittää.

Ihqua. Mitä ajattelitte tehdä ensi viikolla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Odottamaan seuraavia viisuja? Karsinnathan alkavat Suomessa heti kun nämä loppuvat. :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Saara!
Onkohan taas kateutta ilimasa, toivottavasti vain turhaa jappasua myöskö naapurimaisammekin? motolla: Happamia, sano kettu pihilajanmarjoista, jotka on tilhille heleppo nakki puun latvasta nokkia!

Joissakin otsakkeisa jopa hehkutetaan, että Saara selviytyi vasta toiseksi viimeisellä pistemäärällä, vaikka heti tuoreeltaan ilmoitettiin, jotta järjestys on tarkoituksella `random´ ettei ennakko vaikuttaisi lopullisesti annettaviin pisteisiin??

Saaralle ja Suomelle tsemppiä! Olet Saara sinnikkyydelläsi ansainnut tämän mahdollisuutesi! Britannia toivottavasti muistaa nyt korjata aikaisemman, kilpailurahoittajienko vìrheohjaillun `toiseksi jätön`!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin kyllästyttävää vouhotusta keskikastin kiekujasta. Tosin, oikeassa seurassa. Onhan kyseessä euroviisut joista ei kukaan mieleen kauaksi aikaa jää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskikastin kiekuja? Oletko koskaan edes kunnolla kuunnellut Saaran laulua? Hänellä on yksi maailman parhaista laulutekniikoista sekä mieleen jäävä, vahva ääni. Ehkä täydellisyys pelottaa ja aiheuttaa suuria kateuden ja katkeruuden tunteita teissä, käyttämääsi sanaa lainaten, keskikastin ihmisissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Upea Saara ja upea esitys. Suomi pääsi kovatasoisesta karsinnasta finaaliin. Suomen show täytyy olla sata kertaa timanttisempi kuin jonkun toisen maan, saadakseen ääniä. Saara on tykätty ulkomailla ja se antoi ääniä myös. Muissa maissa omaa edustajaa kannustetaan, mutta suomalaiset vaan mollaavat omaa edustajaansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen artisti sai aplodit esityksen jälkeen, ollaan me varmasti ainakin nyt ennakkosuosikki! Vielä jättiaplodit, huijuijui!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lämpimät onnittelut Saaralle. Olet taistelija ja menestyjä ja hieno esikuva nuorille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (50)

Uutisvirta

8:09
"Täyssähköinen rekkaveturi maksaa tuplat" – Onko tulevaisuus sittenkin kaasu- eikä sähkörekoissa? Raahelainen Korsu Oy hankkii kokemuksia kaasu-Scaniasta
8:00
Tulikorit ja -padat yleistyvät kotipihoilla, mutta mistä puut? Polttopuiden hinnoissa ja laadussa on isoja eroja
8:00
Mitä eroa on Italialla ja Espanjalla? Katso, kummassa kahvin tilaaminen ruokailun jälkeen on kuin kiroaisi kirkossa ja kummassa juodaan enemmän alkoholia Tilaajille
7:00
Luomupossu Hilla telmii kavereineen sikalan pahnoilla
7:00
Oulunsalolaisen kodin sisustuksessa punainen piristeväri symboloi voimaa ja rakkautta
7:00
Merinäköala rauhoittaa mielen rivitalokodissa Oulunsalossa – "Elämä on monesti levotonta ja työelämä kiireistä" Tilaajille
7:00
Näin poliisi pääsi oikean sarjamurhaajan jäljille – tosipohjaisessa rikosdraamassa parasta on loistava pääosan esittäjä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Iiris Suomela uskaltaa sanoa

Niin, haluaa feministinä lain, ettei raiskauksesta tuomitsemiseen tarvitse enään olla vedenpitävää näyttöä, vaan naisen ... Lue lisää...
Sairasta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image