Viihde

Euroviisufinaaliin päässyt Saara Aalto sai jättiaplodit esityksensä jälkeen – "Olen odottanut tätä 20 vuotta"

Saara Aalto säihkyi finaaliin. KUVA: JOSE SENA GOULAO / EPA
Viihde 9.5.2018 6:20
Joonas Kuikka

Suomi pääsi Euroviisujen finaaliin myöhään tiistai-iltana käydystä semifinaalista. Saara Aalto pääsee esittämään kappaleensa Monsters lauantaina miljoonille ja miljoonille eurooppalaisille televisiokatsojille.

Aalto selvitti kuuman semifinaalikarsinnan Lissabonin Altice-areenalla. Aalto sai esityksensä jälkeen yhdet suurimmista aplodeista euroviisuyleisöltä.

– Korvamonitorien kanssa en kuullut sitä niin hyvin, mutta näin että kaikilla oli kädet ylhäällä ja kaikki olivat hyvin messissä, Aalto kertoi yöllä show'n jälkeen.

Toiseksi viimeisenä toiseen ryhmään

Televisiokatsojat saivat jännittää Suomen pääsyä viime hetkiin, sillä Suomi sanottiin vasta yhdeksäntenä kymmenestä finaaliin päässeestä maasta.

– Olin siinäkin toiseksi viimeisenä, Aalto hauskuutti kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa.

Hän kuitenkin muisti heti perään mainita, että oli todella hermostunut. Televisiokamerat olivat aivan muualla, kun enää kaksi maata oli sanomatta. Kun Suomi kuulutettiin, alkoi pyöritys.

– En ole kunnolla Merin (Sopanen) kanssa ehtinyt halata. Odotan vaan sitä, Aalto kertoi puolisostaan yöllä lehdistötilaisuuksien jälkeen.

Hänet myös arvottiin finaalin jälkipuoliskolle eli toiseen ryhmään.

– Toinen taas. Olen kirottu, hän vitsaili.

Monsters räiskyi ja kaikui

Saara Aalto esiintyi semifinaalin loppupuolella. Aluksi hän oli varjoissa, mutta kun pelot kaikkosivat Monsters-kappaleessa, lava täyttyi valoista.

Kappaleen loppua kohden Aalto pääsi revittelemään ja esittelemään upeaa ääntään. Lauluäänestä esitys ei jäänyt kiinni.

– Olen odottanut tätä 20 vuotta. Euroviisut ovat olleet suurin unelmani, kertoi Aalto.

Hänen mukaansa esitys meni niin kuin pitikin. Koreografiassa oli yllätyksellisyyttä ja luovuutta verrattuna monen muun maan esityksiin.

Finaalissa tavoitteena on nauttia esiintymisestä, mutta Aalto toivoo toki hyvää tulosta. Silti semifinaalista jatkoon pääsy on iso helpotus.

– Tämä oli se vaikein juttu.

Ja finalistit ovat...

Euroviisujen kovatasoisessa ensimmäisessä semifinaalissa koko kisan voittajaehdokkaat toisensa jälkeen marssivat lavalle.

Esiintyjät seurasivat toisiaan hurjaa tahtia räiskyvänä musiikkikimarana, eikä välipuheita juuri pidetty.

Finaaliin pääsivät maiden nimien julkistusjärjestyksessä Itävalta, Viro, Kypros, Liettua, Israel, Tshekki, Bulgaria, Albania, Suomi ja Irlanti.

Heistä esimerkiksi Kyproksen Eleni Foureira kappaleellaan Fuego on nostanut osakkeitaan koko kilpailun voittajaspekulaatioissa. Myös Israelin esiintyjä Netta on yksi suosikeista kappaleellaan Toy.

Näiden maiden lisäksi finaaliin ovat jo päässeet järjestäjämaa Portugali ja suuret perustajamaat Britannia, Espanja, Italia, Ranska sekä Saksa.

Tuloksen ratkaisivat tuomaristo ja yleisö semifinalistimaissa. Lisäksi ensimmäiseen semifinaaliin annettiin äänet Portugalissa, Espanjassa ja Britanniassa.

Loput kymmenen finalistia ratkeavat toisessa semifinaalissa myöhään torstai-iltana. Finaalissa esiintyy 26 maata.  

Katso Saara Aallon Euroviisuesitys:

Suomen Euroviisu-edustaja Saara Aalto esitti Monsters-kappaleensa ensimmäisessä semifinaalissa tiistaina.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (50)

Jotenkin olisi kyllä tunnelman kannalta mukavampaa, jos ei olisi mitään karsintoja, vaan kaikki pääsisivät mukaan. Pitkä iltahan siitä tulisi mutta esim. kahden lavan tekniikalla biisit voitaisiin esittää huomattavasti tiivimmällä aikataululla. Myös ääntenlaskua ja tulosten julkistamista voisi varmaan monin tekniikoin nopeuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Saara .upeeta nyt näytit olet täydellinen olet voittaja .Nyt valoittamaan ja tekemään musikaali jeeee hyvä Saara.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylmä, kylmempi,kylmin..ääntä riittäis muttei sielua. Toivotaan silti menestystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ääni on vaan niin kylmän teräksisen steriilin tekninen - tunne ja tulkinta puuttuu täysin. Sama kuin ottaisi kaksi lasipalaa ja nirskuttaisi niitä yhteen, kriiik!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuskinpa maailmassa sellaista artistia onkaan, joka miellyttäisi kaikkia - eikä tietysti tarvitse ollakaan. Saarakin käyttänee koulutettuna laulajana ääntään juuri siten, kuin haluaa. Hänhän hallitsee myös klassisen äänenmuodostuksen mutta harvemmin sitä käyttää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta miksi koulutettu, klassisen äänenmuodostuksen hallitseva laulaja ei osaa säätää ääneensä lämpöä, herkkyyttä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa kuunnella Saaran tuotantoa vähän laajemmin. Hän on kuitenkin tehnyt musiikkia ammatikseen jo yli kymmenen vuotta ja käsittääkseni hänet on haluttu mukaan esim. musikaali- ja dubbaus-projekteihin juuri monipuolisen äänenhallinnan vuoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi ei voi tulevissakaan euroviisuissa lähteä kansallisella pohjalla liikkeelle kuten Kypros. Jos joku ottaisi kappaleeseensa vaikka pätkän joikua, niin saamelaiset nostaisivat asiasta metelin. Muissa maissa uskalletaan lähteä esimerkiksi itämaiselle linjalle, eikä kukaan loukkaannu tästä. Voitto ei tällä Saara Aallon kappaleella tule, mutta vahva epäily on että Saaran (kirouksen vuoksi) sijoitus tulee olemaan toinen. Tai sitäkin alempi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hohhoijaa. Ihmiset syntyvät osallistumaan euroviisuihin ja näkemään kuinka suomen Saara Aalto osallistuu. Se osallistuminen on suurinta, mitä ihmisen elämässä voi tapahtua ja jotain niin ylimaallisen mahtavaa, ettei sitä järjellä voi käsittää.

Ihqua. Mitä ajattelitte tehdä ensi viikolla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Odottamaan seuraavia viisuja? Karsinnathan alkavat Suomessa heti kun nämä loppuvat. :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Saara!
Onkohan taas kateutta ilimasa, toivottavasti vain turhaa jappasua myöskö naapurimaisammekin? motolla: Happamia, sano kettu pihilajanmarjoista, jotka on tilhille heleppo nakki puun latvasta nokkia!

Joissakin otsakkeisa jopa hehkutetaan, että Saara selviytyi vasta toiseksi viimeisellä pistemäärällä, vaikka heti tuoreeltaan ilmoitettiin, jotta järjestys on tarkoituksella `random´ ettei ennakko vaikuttaisi lopullisesti annettaviin pisteisiin??

Saaralle ja Suomelle tsemppiä! Olet Saara sinnikkyydelläsi ansainnut tämän mahdollisuutesi! Britannia toivottavasti muistaa nyt korjata aikaisemman, kilpailurahoittajienko vìrheohjaillun `toiseksi jätön`!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin kyllästyttävää vouhotusta keskikastin kiekujasta. Tosin, oikeassa seurassa. Onhan kyseessä euroviisut joista ei kukaan mieleen kauaksi aikaa jää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskikastin kiekuja? Oletko koskaan edes kunnolla kuunnellut Saaran laulua? Hänellä on yksi maailman parhaista laulutekniikoista sekä mieleen jäävä, vahva ääni. Ehkä täydellisyys pelottaa ja aiheuttaa suuria kateuden ja katkeruuden tunteita teissä, käyttämääsi sanaa lainaten, keskikastin ihmisissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Upea Saara ja upea esitys. Suomi pääsi kovatasoisesta karsinnasta finaaliin. Suomen show täytyy olla sata kertaa timanttisempi kuin jonkun toisen maan, saadakseen ääniä. Saara on tykätty ulkomailla ja se antoi ääniä myös. Muissa maissa omaa edustajaa kannustetaan, mutta suomalaiset vaan mollaavat omaa edustajaansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen artisti sai aplodit esityksen jälkeen, ollaan me varmasti ainakin nyt ennakkosuosikki! Vielä jättiaplodit, huijuijui!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lämpimät onnittelut Saaralle. Olet taistelija ja menestyjä ja hieno esikuva nuorille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (50)

Uutisvirta

19:32
Kätilöiden huoli ei näy vahinkoilmoituksissa – Viime vuonna korvauksia maksettiin 17 tapauksessa, jotka liittyivät alatie- tai imukuppisynnytyksiin
19:00
Perhe jäi kahden tulen väliin: Oulun kaupunki vaatii Karjasillan suojeltuun hometaloon korjausta, 50 neliön talolle kustannusarvio jopa 365 000 euroa – purkulupa ei hevillä heltiä kulttuurisesti arvokkaalla alueella Tilaajille
18:48
Norjassa sisarpuolensa surmasta epäiltyä miestä syytetään murhasta ja terrorismirikoksesta
18:32
Oulun Raitotiellä kolmen ajoneuvon onnettomuus – neljä henkilöä sairaalaan tarkistettaviksi
18:25
Suomi on menettämässä yli 300 miljoonaa EU:n maataloustukia – Hallitusohjelman ylimalkainen kirjaus lupaa korvata leikkaukset, mutta hallitus ole vielä käsitellyt linjausta
18:07
Intiimi ravintolapiha vaiko kongressi- ja konserttipaikka? Ajatuksia Oulun historiallisessa ydiskeskustassa sijaisevan tyhjän tontinosan jalostamisesta Tilaajille
18:01
Raju liikenneonnettomuus Sodankylässä – kaksi henkilöä loukkaantui vakavasti tukkirekan ja henkilöauton nokkakolarissa
44
Vähälumisen ja vetisen talven olosuhteet osoittautuivat liian vaikeiksi, perinteikäs Tervahiihto peruttiin
41
Päästöjen vähentämiseksi tehtävissä vapaaehtoisesti paljonkin – kauppaan voi joskus kävellä ja julkisia kulkuneuvoja tulee suosia Lukijalta
29
Oululainen varavaltuutettu Kati Jurkko siirtyy SDP:stä kokoomukseen
24
Pudasjärvi vetoaa päättäjiin – 110-paikkaisen vastaanottokeskuksen lopetus veisi työpaikkoja ja vaikuttaisi palvelujen kysyntään
16
Oulun seudulla varoitetaan kovasta tuulesta, huonosta ajokelistä ja liukkaista kevyen liikenteen väylistä – tuulenpuuskat voivat puhaltaa myrskylukemissa
15
Myrsky on tehnyt tuhojaan: Laajat sähkökatkot tulivat nyt pohjoiseenkin – ajokeli on paikoin erittäin huono
15
Ilveksen jälkiä löytyi Karjasillalta Oulussa – petoyhdyshenkilö: "Ei aikaisempia havaintoja noin läheltä keskustaa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

269 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

Samasta syystä, kuin Natsejakin. He vetoavat ihmisten vietteihin ja syrjäyttävät moraalin. Silloin pintaan nousee ahneus... Lue lisää...
PSYKOPAATTIEN DIKTAT...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image