Viihde

Eränkävijät-sarjasta tutulta te­ki­jä­tii­mil­tä tulee uusi so­ta­do­ku­ment­ti­sar­ja – toisesta maa­il­man­so­das­ta kertovan sarjan kuvaukset alkavat kesällä

Oululainen Teemu Hostikka on uuden sotadokumenttisarjan vastaava tuottaja. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Viihde 13.1.2020 11:16 | Päivitetty 13.1.2020 16:04
Heidi Peltonen

Eränkävijät-sarjasta tunnetulta tekijätiimiltä tulee uusi dokumenttisarja. Oululainen NTRNZ Media on kuusiosaisen kansainvälisen sotadokumenttisarjan alkuunpaneva voima. 

Untold Arctic Wars -sarja kertoo arktisen alueen taisteluista toisen maailmansodan aikana. Suomessa sarja nähdään Ylen kanavilla. Lisäksi mukana ovat Ruotsin SVT, Norjan NRK ja Tanskan DR. 

Sarjan kuvaukset alkavat tulevana kesänä ja kuvauksia tehdään Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Sarjan on tarkoitus valmistua loppuvuodesta 2021. 

Sarjan käsikirjoitustiimiin kuuluvat menestynyt torniolainen sotakirjailija Mika Kulju sekä Ruotsin arvostetuin sotahistorioitsija Lars Gyllenhaal. Molempien ansioluettelosta löytyy useita teoksia pohjoisen alueen taisteluista.

– Useat taistelukentät arktisilla alueilla ovat säilyneet lähes koskemattomina. Suomen maaperällä käydyistä taistelusta, kuten Raatteen tien tapahtumista, löydetään uusia kansainvälisiä näkökulmia. Katsoja pääsee ikään kuin aikamatkalle historiaan, Kulju kuvailee.

Sarjan kertojaäänenä kuullaan näyttelijä Peter Franzén.

Sarjan vastaava tuottaja, NTRNZ media Oy:n Teemu Hostikka pitää tärkeänä sitä että ihmisiä muistutetaan historian väkivaltaisimman sodan tapahtumista. 

– Arktisen alueen taisteluita ei ole aiemmin käsitelty tässä mittakaavassa, ja niiden merkitys maailmanhistoriaan on jäänyt avaamatta suurelle yleisölle. 

Hostikka kertoo oululaisen NTRNZ Median olevan sarjan takana oleva vastuullinen toimija, idean alkuun paneva voima sekä koko tuotannosta vastuussa oleva taho.

Sarjan tilaaja Ari Ylä-Anttila pitää sarjaa erittäin merkittävänä hankkeena. 

– Kansainväliset suoratoistopalvelut satsaavat korkeatasoisen sarjadraaman lisäksi myös faktasarjoihin. Jotta voimme vastata tähänä haasteesen, tarvitsemme sarjoja, joissa on mukana monenlaisia kumppaneita ja rahoittajia. Tässä ovat mukana kaikkien Pohjoismaiden yleisradioyhtiöt Islantia lukuun ottamatta, Ylä-Anttila sanoo.

Lue myös: Eränkävijät on ollut oululaisen Teemu Hostikan läpimurto ja maailmanvalloitus jatkuu – "Kansainvälinen dokumenttisarja on myyty jo kaikkiin Pohjoismaihin"

Juttua täydennetty kello 16.03. Oululainen NTRNZ Media on kansainvälisen sotadokumenttisarjan alkuunpaneva voima.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Tuottajatiimi hyppää nyt ihan erilaiseen genreen. Yhteistä entiseen vain maisemat.
En oikein pidä käsikirjoitetusta ja näytellystä historiasta. Niihin tuppaa tulemaan virheitä, jotka helposti jää elämään historiallisena totuutena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki eränkävijät on tullut katsottua. Äijä on todella kiva koira ja isäntäänsä totteleva.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisiko kuvaus ryhmä löytänyt "Alppikenkien jälkiä"?

Kuvanneet Akia ja Äijä koiraa Kalkkoaivin autiotuvalla, Alpeilta Artiselle jakso 5.
Mielenkiinto herännyt maastosta löytyneisiin jälkien perusteella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sekö on kiihkoilemista jos on kiinnostunut sotahistoriasta?Valitettavasti tämmöinen ilmiö on Suomeen näköjään rantautunut.Minua se ainakin on aina kiinnostanut koska sen verran monta setää ja enoa kaatui,haavoittui ja katosi molemmista ukeista puhumattakaan.Äidin muistelut evakkoon lähdöistä ovat karua kuunneltavaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulekohan mukaan sotavankileirit meillä ja Norjan pohjoisosassa. Suomen alueella oli myös Saksalaisten toimesta Venäläisten sotavankien leirejä, joissa pakkotyö kuului toiminnan rutiineihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno aihe. Meidän historiaa ja ehkä hoksauttaa meitä taas arvostamaan sitä hyvää, mistä nyt saamme nauttia. Eränkävijöiden tekijät osaavat hommansa. Paljon katsojia tulossa tähänkin ympäri maailmaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti dokumenttisarja on tehty hieman toisin, Eränkävijät ei ole kovin onnistunut tuotos, poukkoillaan sinne ja tänne...yhteen aiheeseen pysähdytään 2-3 minuutiksi ja siirrytään seuraavaan...kanava vaihtui aika pian, kun seurasi hetken sitä sekoilua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi kuvauksia tehdään Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa (lienee keskieurooppa)?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäähän sitä kiihkoisänmaallisillekin olla oma sarja. Leijonariipukset kaulassa kaljalasin ääressä mukava katsoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toisaalta, kyllä oman maan historiasta ja sotahistoriasta voi olla kiinnostunut olematta minkään äärilaidan tai poliittisen puolueen kannattaja...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä olen ylpeä isänmaastamme. Uskon suomen mahdollisuuksiin pahimman sattuessa. Olen kiinnostunut historiasta yleisesti. Mutta sitä et mitenkää näe minusta ulospäin. Se ei tee minusta mitään ääripäätä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse pidän itseäni vähän vasemmalle kallellaan olevana, mutta en mihinkään puolueeseen kuuluvana, mutta silti tuo sotahistoria etenkin nuorempana oli mielenkiinnon kohteena. Kaikki ohjelmat ja kirjat jotka olen käsiini saanut, olen lukenut ja katsonut. Myös taistelupaikkoja on tullut koluttua, joten tiedän aika paljon aiheesta. Näin vanhempana koko homma on alkanut jo vähän tympimään, etenkin kun tuo isänmaallisuuskin on varattu nykyään joillekin vähemmän järkeville ihmisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katson varmasti. Toisesta maailmansodasta on tehty valtava määrä dokumentteja, mutta suurin osa niistä keskittyy keski-eurooppaan tai tyynelle valtamerelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Odotan mielenkiinnolla!
Kiitos teille sotiemme veteraanit & lotat, ja kaikki jotka puolustitte Isänmaatamme!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

12:01
Syyttäjä vaatii rangaistusta yhdelle henkilölle Turussa 17 vuotta sitten tapahtuneesta arvokuljetusauton ryöstöyrityksestä
11:50
Koira jäi pulaan veden ympäröimälle jäälautalle Kalajoella – oli jäätynyt tassuistaan lauttaan kiinni
11:23
Korkeakoulujen kevään yhteishakussa ennätysmäärä hakijoita – haettavina vieraskieliset ja Taideyliopiston koulutukset
11:19
Oululaista äijäbalettia ja ilmakitaransoittoa on luvassa Talent Suomi -ohjelman aloitusjaksossa
11:12
Suomen Tieyhdistys kannustaa hakemaan avustuksia yksityisteiden perusparannuksiin – rahoitustilanne parempi kuin vuosiin, yhdistys sanoo
10:58
Lumo-valofestivaali avaa teoshakunsa vuodelle 2020
10:51
ELY-keskus rahoitti hankkeita Pohjois-Suomessa reilulla 28 miljoonalla – Pohjois-Pohjanmaalla rahoituksen määrä laski huomattavasti
98
Metsäteollisuuden laaja kolmeviikkoinen lakko alkoi – alan tuotanto pysähtyy lähes kokonaan Suomessa
57
Lakko pysäyttää työt mekaanisessa metsäteollisuudessa, pelkästään Pyhännällä lakon piirissä on noin 140 työntekijää
9
Metsäteollisuus vastaa lakkoon kolmen päivän työsululla, sovintoa haetaan valtakunnansovittelijan toimistolla
9
Metsänomistajille on suunnitteilla ensimmäinen valtiontuki täysin ja ainoastaan ilmastolähtökohdista – kompensaatioiden taustalla hiilinielujen vahvistaminen
8
Pysähtyvätkö paperitehtaat ja seisahtuvatko sellutehtaat? Metsäteollisuuden sovittelusta ei ole tihkunut tietoja, lakko uhkaa alkaa keskiyöllä
8
Ylen MOT-ohjelma: Veikkaus jätti kilpailuttamatta kymmenien miljoonien sopimuksen – lakitoimiston arvio sopimusmuutoksen laittomuudesta ohitettiin
7
Jalkansa loukannut joutsen huolettaa oululaisia – lintu kököttänyt Raatissa jään päällä pakkasessa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan keski- ja itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Kainuun maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon, Taivalkosken ja Pudasjärven kuntia sekä Enontekiön kunnassa jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

221 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pulut kaupan edustalla

Näät heti siinä Lidlien pihalla. Heille se mättö käy, kun eivät ole parempaan tottuneet. Lue lisää...
ASIAKAS KUNNAN TASO

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image