Viihde

Elo­ku­va­fes­ti­vaa­li televisiossa tarjoaa viidessä päivässä 15 pitkää elokuvaa – Mukana The Square, Keskustelu, Grace Jones ja Kulmahammas

The Square -elokuva pilkkaa satiirin keinoin taidemaailmaa. Annen roolissa on Elisabeth Moss ja museonjohtaja Christian on Claes Bang. Perjantaina katsottavissa oleva The Square on tämän kahdeksannen elokuvafestivaalin avainteos.
Viihde 28.11.2018 7:00 | Päivitetty 28.11.2018 16:26
Tiina Vuorimäki

Elokuvan ystäville on tarjolla runsaasti katsottavaa, kun muun tv-tarjonnan lisäksi Ylen Teema & Fem -kanavalla alkaa tänään viisi päivää kestävä elokuvafestivaali.

Joulukuun 2. päivään jatkuvassa tykityksessä keskitytään uuteen elokuvaan. Luvassa on 15 pitkää elokuvaa, joista 12 on tv-ensiesityksiä. Lähes kaikki elokuvat on tehty 2000-luvulla, mutta mukana on myös muutama vanhempi teos.

Vanhin on Taistelu Algeriasta vuodelta 1965. Se oli aikanaan Oscar-ehdokkaana ja sai Venetsian elokuvajuhlien pääpalkinnon.

Festivaali tarjoaa elokuvaa Kreikasta, Turkista, Saksasta, Ranskasta ja Ruotsista.

Kaikki elokuvat ovat myös Yle Areenassa.

Elokuvamusiikki ja sen tekijät

Lisäksi elokuvamusiikin tekijät puhuvat ja soittavat väliaikanumeroina nähtävissä ohjelmissa. Ääneen pääsevät muun muassa Laura Naukkarinen, Jimi Tenor ja Timo Kaukolampi.

Kuuluisa italailainen Ennio Morricone on säveltänyt musiikin Cinema Paradisoon, Taisteluun Algeriasta ja Keskusteluun.

Score – elokuvamusiikin mestarit nähdään ja kuullaan lauantai-iltana. Sunnuntaina iltapäivällä on vuorossa Ryuichi Sakamoto: async-konsertti.

Tuottaja Kati Sinisalo kertoo, että elokuvamusiikin lisäksi esillä on erilaista elokuvaa, esimerkiksi Kreikan uutta elokuvaa.

Tänä iltana nähdään amerikkalainen Elämäni Kubrickin palveluksessa, Ääniä elokuvasta ja kreikkalaiset elokuvat Chevalier ja Kulmahammas.

Torstaina on naisten ilta, perjantaina ja lauantaina esitetään muun muassa ranskalaisia elokuvia. Lisäksi lauantaina on elokuvamusiikin ilta. Musiikki ja äänet ovat tärkeässä osassa myös sunnuntaina.

Perjantaina nähdään festivaalin tunnuselokuvana Cannesin pääpalkinnon Kultaisen palmun voittanut The Square. Ruotsalaiselokuva on palkittu lisäksi Euroopan parhaana elokuvana ja Oscar-ehdokkuudella.

Seuraava elokuvafestivaali on suunnitteilla syksyksi 2019.

Yle Teema & Femin elokuvafestivaali kestää viisi päivää. Katsottavaksi tulee pääosin uutta elokuvaa 2000-luvulta.

Oikaisu kello 16:26: Korjattu Kultahammas-elokuvan nimi oikeaan muotoon Kulmahammas juttuun ja jutun otsikkoon. 

MAINOS

Kommentoi

Nämä Teeman elokuvafestivaalit ovat tervetullutta vaihtelua tv:n, niin muuten onnettomaan, elokuvatarjontaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15.2.
Jänis jumitti Rajakylässä, mutta eipä hätää – palokunta tuli ja päästi pupujussin pälkähästä
15.2.
Latvalalle karmea pettymys Ruotsin MM-rallissa – "Yritin ajaa liian kovaa suhteessa olosuhteisiin"
15.2.
Kempeleläinen Emmi Pälvilä on palkintosijoja kahmiva magneetti – lehtien ja kirjeiden lajittelu Postissa vaihtuu hetkessä cheertanssiin
15.2.
Ministeriö aloittaa jätelainsäädännön uudistamisen – Muutoksen taustalla on uusi EU:n jätedirektiivi
15.2.
Trumpin törkeys oli Nastyn alkusysäys – Koreografi Susanna Leinonen: "Tuntuu, että luisumme taaksepäin naisten oikeuksissa"
15.2.
Kun Tiina, 40, kokeili seksin myymistä ensimmäisen kerran, hän hämmästyi asiakkaiden paljoudesta – Tällaisia ovat Tiinan työpäivät ja asiakkaat Tilaajille
15.2.
Oulun vanhojen tanssit videolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lännen ja lounaan välinen tuuli on voimakasta illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Maan pohjoisosassa sekä Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa luoteistuuli on voimakasta keskiyöllä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

367 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juttutupa, läpileikkaus oululaisista

Minä mitään vääristele! Se on vain propagandaa!! Samaahan se suotaa tenavakin vailla mitään faktaa, vuodesta toiseen itk... Lue lisää...
Tanhutähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image