Viihde

Elo­ku­va­fes­ti­vaa­li televisiossa tarjoaa viidessä päivässä 15 pitkää elokuvaa – Mukana The Square, Keskustelu, Grace Jones ja Kulmahammas

The Square -elokuva pilkkaa satiirin keinoin taidemaailmaa. Annen roolissa on Elisabeth Moss ja museonjohtaja Christian on Claes Bang. Perjantaina katsottavissa oleva The Square on tämän kahdeksannen elokuvafestivaalin avainteos.
Viihde 28.11.2018 7:00 | Päivitetty 28.11.2018 16:26
Tiina Vuorimäki

Elokuvan ystäville on tarjolla runsaasti katsottavaa, kun muun tv-tarjonnan lisäksi Ylen Teema & Fem -kanavalla alkaa tänään viisi päivää kestävä elokuvafestivaali.

Joulukuun 2. päivään jatkuvassa tykityksessä keskitytään uuteen elokuvaan. Luvassa on 15 pitkää elokuvaa, joista 12 on tv-ensiesityksiä. Lähes kaikki elokuvat on tehty 2000-luvulla, mutta mukana on myös muutama vanhempi teos.

Vanhin on Taistelu Algeriasta vuodelta 1965. Se oli aikanaan Oscar-ehdokkaana ja sai Venetsian elokuvajuhlien pääpalkinnon.

Festivaali tarjoaa elokuvaa Kreikasta, Turkista, Saksasta, Ranskasta ja Ruotsista.

Kaikki elokuvat ovat myös Yle Areenassa.

Elokuvamusiikki ja sen tekijät

Lisäksi elokuvamusiikin tekijät puhuvat ja soittavat väliaikanumeroina nähtävissä ohjelmissa. Ääneen pääsevät muun muassa Laura Naukkarinen, Jimi Tenor ja Timo Kaukolampi.

Kuuluisa italailainen Ennio Morricone on säveltänyt musiikin Cinema Paradisoon, Taisteluun Algeriasta ja Keskusteluun.

Score – elokuvamusiikin mestarit nähdään ja kuullaan lauantai-iltana. Sunnuntaina iltapäivällä on vuorossa Ryuichi Sakamoto: async-konsertti.

Tuottaja Kati Sinisalo kertoo, että elokuvamusiikin lisäksi esillä on erilaista elokuvaa, esimerkiksi Kreikan uutta elokuvaa.

Tänä iltana nähdään amerikkalainen Elämäni Kubrickin palveluksessa, Ääniä elokuvasta ja kreikkalaiset elokuvat Chevalier ja Kulmahammas.

Torstaina on naisten ilta, perjantaina ja lauantaina esitetään muun muassa ranskalaisia elokuvia. Lisäksi lauantaina on elokuvamusiikin ilta. Musiikki ja äänet ovat tärkeässä osassa myös sunnuntaina.

Perjantaina nähdään festivaalin tunnuselokuvana Cannesin pääpalkinnon Kultaisen palmun voittanut The Square. Ruotsalaiselokuva on palkittu lisäksi Euroopan parhaana elokuvana ja Oscar-ehdokkuudella.

Seuraava elokuvafestivaali on suunnitteilla syksyksi 2019.

Yle Teema & Femin elokuvafestivaali kestää viisi päivää. Katsottavaksi tulee pääosin uutta elokuvaa 2000-luvulta.

Oikaisu kello 16:26: Korjattu Kultahammas-elokuvan nimi oikeaan muotoon Kulmahammas juttuun ja jutun otsikkoon. 

MAINOS

Kommentoi

Nämä Teeman elokuvafestivaalit ovat tervetullutta vaihtelua tv:n, niin muuten onnettomaan, elokuvatarjontaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

139
Puheenaihe: Voisiko talvinopeusrajoituksista luopua Ruotsin malliin?
61
Pienestä ylinopeudesta sakotetaan pian 70 euroa pienempi summa – Poliisitarkastaja: Voi vaikuttaa liikenneturvallisuuteen
43
Autoilija ja pyöräilijä törmäsivät suojatiellä Saaristonkadun ja Koulukadun risteyksessä – kypärätön pyöräilijä loukkasi päätään
32
Verkkokauppa.com julkaisi "Älä osta näitä" -listansa – katso kaupan eniten palautetut ja huolletut tuotteet
32
GCM-siirtolaisuuspaperi on määrä hyväksyä alkuviikosta Marokossa, sitoutuuko Suomi siinä johonkin? – Tästä kohun aiheuttaneessa YK-asiakirjassa on kyse
25
Helvetin enkelit kokoontuivat Ouluun juhlimaan, mukana ulkomaisten osastojen väkeä - Poliisi: Häiriötilanteita ei tiedossa
19
Lehti: Pääministeri May yrittää vielä kerran vedota parempien Brexit-ehtojen puolesta – varoittaa itse "tuntemattomista vesistä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

jos sota syttyy

104 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

keltaliivivallankumous

Keltaliivien joukossa on taatusti myös niitä joiden tarkoitus on vain ryöstellä liikkeitä ja saada aikaan mahdollisimman... Lue lisää...
Werneri

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

8.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image