Viihde

Elokuva-arviot: Lempeä alku on valhe, kun kes­ki­tys­lei­rin painajainen tulee iholle

Géza Röhrig on pääosassa voimakkaassa ja hätkähdyttävässä Saulin poika -elokuvassa, joka kertoo Auschwitzin keskitysleirin vangista. KUVA: Future Film Ltd.
Viihde 27.1.2018 7:00
Pekka Eronen

Kriitikko Pekka Eronen valitsee kolme lauantain kiinnostavinta tv-elokuvaa

Saulin poika

★★★★★ Linnut visertävät, luonto vihertää: elokuva alkaa melkeinpä lempeästi, mutta se on valhe. Kohta kuvan täyttävät Auschwitzin työvangin Saulin (Geza Röhrig) kasvot, eivätkä ne siitä juuri poistukaan. Siten unkarilaisohjaaja László Nemes onnistuu tuomaan keskitysleirin koko henkiinjäämistaistelun lähemmäs kuin juuri kukaan aiemmin. Inhimillisyyttä poljetaan alituiseen, mutta sen liekki lepattaa. Ensiesitys. (Unkari 2015)

Yle Teema & Fem lauantai 27.1. klo 21.00.

Salainen agentti 86

★★★ Charlien enkelit, Starsky & Hutch, 21 Jump Street. Viime vuodet on kierrätetty vanhoja tv-sarjoja elokuviksi epätoivoista tahtia. Tässä komediassa oli torveloagentti Maxwell Smartin vuoro palata koheltamaan. Se ei ole niin epätoivoista seurattavaa kuin pelätä saattaisi - kiitos Steve Carellin. Konttori-sarjan tähti hallitsee pokerinaamaisen komiikan, jonka varaan kelpaa toistaa sarjan klassikkovitsit ja jokunen uusikin. (USA 2008)

TV2 lauantai 27.1. klo 21.00.

R.I.P.D. - Haamukytät

★★ Robert Schwentken toimintakomedia on kyllä otsikon puolesta tuore tapaus, mutta temput ja vitsit ovat pitkälti kierrätystavaraa. Men In Black ja Ghostbusters tulevat vikkelimmin mieleen, kun kuolleet lainvartijat Jeff Bridges ja Ryan Reynolds alkavat ratkoa rikoksia sen Ison Rajan takaa. Tehostepuolen väki on painanut pitkää päivää, mutta muutoin jälki on hutiloitua kuin homekoulun työmaalla. Vastuuta ei ota oikein kukaan. (USA 2013)

TV5 lauantai 27.1. klo 21.00.

MAINOS

Kommentoi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa ei ole korruptiota vaan koko järjestelmä on läpimätä!

Ja harvassa maassa hallitus saa jatkaa, kun yksi puolue hajoaa ja hallitukselle jää roimasti alle 50% kannatus. Tämä maa... Lue lisää...
mp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image