Viihde

Elokuva-arvio: Solsidan toimii myös val­ko­kan­kaal­la

Solsidanista on tehty myös elokuva. KUVA: Lehdistökuva
Viihde 29.12.2017 10:36
Juhani Nurmi

Solsidan, Ruotsi 2017. Ohjaus: Felix Herngren ja Måns Herngren. Käsikirjoitus: Jesper Harrie. Pääosissa: Felix Herngren, Mia Skäringer, Josephine Bornebusch, Johan Rheborg, Henrik Dorsin, Malin Cederbladh. Kesto 1 h 45 min. – Plaza & Star, Oulu.


Ruotsalainen tv-sarja Solsidan (Onnea onkimassa) on riemastuttanut myös suomalaisia tv-katsojia peräti viiden tuotantokauden ajan.

Formaatista on tehty myös suomenkielinen versio Onnela, joka ei mielestäni pääse lähellekään alkuperäisen Solsidanin hulvattoman hauskaa tilannekomiikkaa ja inhimillistä lämpöä.

Ei ole mikään ihme, että ruotsalaiset siirsivät yhden kaikkien aikojen suosituimmista tv-komedioista valkokankaalle. Koska toimii tämä näinkin. Vieläpä suorastaan yllättävän hyvin.

Elokuva alkaa tummasävyisissä merkeissä. Sympaattisen keskiluokkaisen pariskunnan Alexin (Felix Herngren) ja Annan (Mia Skäringer) liitto päättynyt. Heidän varakkaita ystä­viään Freddeä (Johan Rheborg) ja Mickania (Josephine Bornebusch) uutinen järkyttää.

Alex ja Anna löytävät myös uudet heilat (Frida Hallgren ja Henrik Schyffert) rinnalleen nopeassa tahdissa.

Fredde kamppailee lisäksi ikääntyneen isänsä (Sven Wollter) kanssa, josta hän on vieraantunut, ja kuuntelee huolestuneena kapinallisen poikansa (Leonardo Rojas) mietteitä.

Oman hersyvän mausteensa mukaan tuo opportunistinen pariskunta Ove (Henrik Dorsin) ja Anette (Malin Cederblad), joiden mielestä he jäävät aina kaikesta paitsi.

Keinohedelmöitystä suunnitteleva pari tietää, että Oven ruuti on liian kuivaa. Elokuvan parhaat naurut syntyvät Oven epätoivoisesta yrityksestä hankkia uusi spermanluovuttaja.

Voisi helposti kuvitella, että puolituntinen tv-sarja ei voi millään toimia koko illan pitkänä elokuvana. Solsidan ei kompastu tähän sudenkuoppaan.

Henkilöhahmot ovat poik­keuksellisen hyvin kirjoitettuja. Solsidan-faneilla on viiden tuotantokauden jälkeen muodostunut heihin joko vankka tunne- tai inhokkiside.

Elokuvaversio sekoittaa naurua ja itkua juuri sopivassa suhteessa.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koiran ulkoitus

Kevyenliikenteen väylällä jalankulkija voi kulkea kumpaa reunaa tahansa. Autotien reunassa vasenta reunaa. Lue lisää...
Mosse65

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image