Viihde

Eksploi­taa­tio­kau­hun ystäville on tarjolla italialainen kult­tiklas­sik­ko – aikoinaan kielletty Cannibal Holocaust nähdään Oulussa

Viihde 4.2.2019 15:29
Janne-Pekka Manninen

Italialaisen Ruggero Deodaton kulttikauhuklassikko Cannibal Holocaust (1980) nähdään Oulussa. Elokuva kiellettiin aikanaan kotimaassaan Italiassa ja yli 50 muussa maassa.

Cannibal Holocaust on hurjassa maineessa elokuvan väkivaltaisten kohtausten vuoksi. Elokuva on eksploitaatiolajityypin tunnetuimpia teoksia. Elokuva on myös varhainen esimerkki niin sanotusta found footage -lajityypistä, jossa elokuva pohjautuu muka todelliseen kuvausmateriaaliin. Vuonna 1999 julkaistu yhdysvaltalainen Blair Witch Project käytti tätä konseptia menestyksekkäästi.

Deodaton ohjaama elokuva kertoo viidakkoon matkustavasta antropologista, joka yrittää muun pelastusjoukon avulla selvittää yhdysvaltalaisen kuvausryhmän kohtaloa ryhmän kuvaaman videomateriaalin perusteella. Kuvausryhmä kohtasi viidakossa asuvia heimoja ja seurauksena on väkivaltaa. Elokuvan käänne on siinä, että dokumenttiryhmä syyllistyy itse raakuuksiin yrittäessään lavastaa mahdollisimman sensaatiomaista materiaalia.

Ohjaajaa kuulusteltiin Italiassa aikanaan ja epäiltiin, että elokuvassa olisi oikeasti tapettu näyttelijöitä. Näyttelijät piti marssittaa oikeuden eteen todistamaan, että he ovat yhä elossa.

Vaikka mässäilevä väkivalta olikin teeskenneltyä, elokuva sisältää kohtauksia, joissa eläimiä tapetaan ja Italiassa elokuva kiellettiin eläinsuojelulain nojalla. Suomessa elokuva sai ensi-iltansa vuonna 2001 nimellä Kannibaalien polttouhrit.

Yrittäjä Kari Kantalan mukaan Tuiran Starissa voi silloin tällöin nähdä vastaavia kulttiklassikoita.

– Vastikään näytimme Texasin moottorisahamurhat ja Bruce Lee -klassikon The Way of the Dragon. Ensi kuussa ohjelmistossa on 80-luvun kauhukomedia Street Trash, Kantala sanoo.

Kantalan mukaan kulttileffoja on tarkoitus näyttää aina, kun esityskopio on saatavilla.

– Esityskopioiden metsästäminen on vähän haasteellista, mutta olisi hauskaa, jos saataisiin tästä säännöllistä ohjelmistoa, Kantala sanoo.

Cannibal Holocaustin voi nähdä maanantaina ja tiistaina elokuvateatteri Starissa.

MAINOS

Kommentoi

Mahtavaa huippu hyvä dokumentti, miten alkuperäiskansa silppuaa länsimaiset viidakonraiskaajat, että saisivat olla rauhassa, naista kyllä kohdellaan turhan raa-asti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aha. Nyt tämä törkeää eläinrääkkäystä ja aitoa alkuasukas-naisten sadistista alistamista sisältävä elokuva esitetään oikein julkisen uutisoinnin kera. Älkää katsoko.

Jos joskus harmittaa, että olen jonkun elokuvan nähnyt, niin se on tämä. Vaikka pari Meryl Streepin elokuvaa mieluummin ja se on paljon sanottu se, voi vaikka laskea, montako minuuttia menee ensimmäiseen itkuntirahdukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa mieltä, mutta tämä uutisointi ja paheksuvat kommentit vain keräävät aidosta rääkkäyksestä ja alistamisesta kiinnostuneet paikan päälle.

Vanhojen kulttielokuvien ja klassikkojen esittäminen on hyvä idea, harmi vain että Kalevassa uutisoidaan ja korostetaan juuri tämän pätkän näyttämistä. Jään seuraamaan mitä muuta Starilla on tarjottavana, toivottavasti parempia vanhoja elokuvia tulevaisuudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokainen päättää itse. Anonyymit nettikommentaattorit ei ole korkealla minun asteikollani kun elokuvakriitikoita pistetään järjestykseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eräs tuttu tämän aikoinaan katsoi, minkä jälkeen vinkkasi minulle, että ei sitä kannata katsoa, tulee vain paha olo. Luotan tutun näkemykseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On kyllä ihan turha pätkä, ei kannata mennä katsomaan, jos odottaa jotain suurta. 70-luvun Ö-luokan pätkä...tuon 2h voi käyttää vaikka oluenjuomiseen lähikuppilassa niin on rahoille enemmän vastinetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa mieltä, ihan surkea. "Kivikohtaus" ainoa "raaka" -pätkä ja sekin feikki loppusellaan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

18:15
Miesten trapin finaalipaikat karkasivat suomalaisilta Hollolassa
18:03
Valtteri Bottas huilaa kotimaisemissaan ilman sopimusstressiä
18:00
Sentencedin comebackia ei kannata toivoa, sillä sitä ei tule, sanovat yhtyeensä menneisyyttä muistelevat Sami Lopakka ja Vesa Ranta – kirjoja sen sijaan ilmestyy Tilaajille
17:00
"Liberaalivyörytys" ja "Pride-ideologia" rajoittavat konservatiivien mielestä sananvapautta – Tämä uhka saa perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit lähentymään toisiaan Tilaajille
15:33
Pyhäjärvellä ulosajo – yksi henkilö viety sairaalaan
15:21
Matkailuyhdistys haluaa kestävän kehityksen sertifikaatin Ruka-Kuusamon alueelle – Matkailuyrittäjät näkevät aluesertifikaatin hyvänä välineenä
14:30
Omakotitalo paloi Ylitorniolla lauantaina – viranomaiset vaitonaisia palon syystä
23
Yli neljä miljoonaa ihmistä on paennut Venezuelasta – Suomeen on tullut tänä vuonna vasta yhdeksän turvapaikkahakemusta
23
OAJ huolissaan: Lisääntyneet yo-uusinnat lisäävät opettajien töitä, vaikka rahoitusta on vähennetty
23
Yhdysvallat antoi takavarikkomääräyksen iranilaistankkerista – Gibraltarin kanta asiaan yhä epäselvä
20
Oulun Radisson-hotellin työmaalta tehtiin mahdollisesti Pohjois-Suomen vanhimpiin kuuluva laivalöytö – Hahtiperän hylyksi nimetty laiva voi olla jopa 1600-luvulta
20
Alaikäisten seksikaupasta syytetyn Jeffrey Epsteinin kuolinsyy selvisi – Lakimiehet haluavat tutkia asiaa edelleen
20
Nelostien onnettomuus Oulun Haarakankaan kohdalla oli nokkakolari – pohjoisen suunnasta tullut henkilöauto ajautui vastaantulevien kaistalle
17
Maailmalla yritetään horjuttaa oikeusvaltiota – Korkeimman oikeuden uutta presidenttiä Tatu Leppästä viime aikojen ilmiöt mietityttävät

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Kyllä maailma on paljon parempi paikka, kun meitä demareita on. Lue lisää...
Äärettömän hyvältä ä...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image