Viihde

Eksploi­taa­tio­kau­hun ystäville on tarjolla italialainen kult­tiklas­sik­ko – aikoinaan kielletty Cannibal Holocaust nähdään Oulussa

Viihde 4.2.2019 15:29
Janne-Pekka Manninen

Italialaisen Ruggero Deodaton kulttikauhuklassikko Cannibal Holocaust (1980) nähdään Oulussa. Elokuva kiellettiin aikanaan kotimaassaan Italiassa ja yli 50 muussa maassa.

Cannibal Holocaust on hurjassa maineessa elokuvan väkivaltaisten kohtausten vuoksi. Elokuva on eksploitaatiolajityypin tunnetuimpia teoksia. Elokuva on myös varhainen esimerkki niin sanotusta found footage -lajityypistä, jossa elokuva pohjautuu muka todelliseen kuvausmateriaaliin. Vuonna 1999 julkaistu yhdysvaltalainen Blair Witch Project käytti tätä konseptia menestyksekkäästi.

Deodaton ohjaama elokuva kertoo viidakkoon matkustavasta antropologista, joka yrittää muun pelastusjoukon avulla selvittää yhdysvaltalaisen kuvausryhmän kohtaloa ryhmän kuvaaman videomateriaalin perusteella. Kuvausryhmä kohtasi viidakossa asuvia heimoja ja seurauksena on väkivaltaa. Elokuvan käänne on siinä, että dokumenttiryhmä syyllistyy itse raakuuksiin yrittäessään lavastaa mahdollisimman sensaatiomaista materiaalia.

Ohjaajaa kuulusteltiin Italiassa aikanaan ja epäiltiin, että elokuvassa olisi oikeasti tapettu näyttelijöitä. Näyttelijät piti marssittaa oikeuden eteen todistamaan, että he ovat yhä elossa.

Vaikka mässäilevä väkivalta olikin teeskenneltyä, elokuva sisältää kohtauksia, joissa eläimiä tapetaan ja Italiassa elokuva kiellettiin eläinsuojelulain nojalla. Suomessa elokuva sai ensi-iltansa vuonna 2001 nimellä Kannibaalien polttouhrit.

Yrittäjä Kari Kantalan mukaan Tuiran Starissa voi silloin tällöin nähdä vastaavia kulttiklassikoita.

– Vastikään näytimme Texasin moottorisahamurhat ja Bruce Lee -klassikon The Way of the Dragon. Ensi kuussa ohjelmistossa on 80-luvun kauhukomedia Street Trash, Kantala sanoo.

Kantalan mukaan kulttileffoja on tarkoitus näyttää aina, kun esityskopio on saatavilla.

– Esityskopioiden metsästäminen on vähän haasteellista, mutta olisi hauskaa, jos saataisiin tästä säännöllistä ohjelmistoa, Kantala sanoo.

Cannibal Holocaustin voi nähdä maanantaina ja tiistaina elokuvateatteri Starissa.

MAINOS

Kommentoi

Mahtavaa huippu hyvä dokumentti, miten alkuperäiskansa silppuaa länsimaiset viidakonraiskaajat, että saisivat olla rauhassa, naista kyllä kohdellaan turhan raa-asti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aha. Nyt tämä törkeää eläinrääkkäystä ja aitoa alkuasukas-naisten sadistista alistamista sisältävä elokuva esitetään oikein julkisen uutisoinnin kera. Älkää katsoko.

Jos joskus harmittaa, että olen jonkun elokuvan nähnyt, niin se on tämä. Vaikka pari Meryl Streepin elokuvaa mieluummin ja se on paljon sanottu se, voi vaikka laskea, montako minuuttia menee ensimmäiseen itkuntirahdukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa mieltä, mutta tämä uutisointi ja paheksuvat kommentit vain keräävät aidosta rääkkäyksestä ja alistamisesta kiinnostuneet paikan päälle.

Vanhojen kulttielokuvien ja klassikkojen esittäminen on hyvä idea, harmi vain että Kalevassa uutisoidaan ja korostetaan juuri tämän pätkän näyttämistä. Jään seuraamaan mitä muuta Starilla on tarjottavana, toivottavasti parempia vanhoja elokuvia tulevaisuudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokainen päättää itse. Anonyymit nettikommentaattorit ei ole korkealla minun asteikollani kun elokuvakriitikoita pistetään järjestykseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eräs tuttu tämän aikoinaan katsoi, minkä jälkeen vinkkasi minulle, että ei sitä kannata katsoa, tulee vain paha olo. Luotan tutun näkemykseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On kyllä ihan turha pätkä, ei kannata mennä katsomaan, jos odottaa jotain suurta. 70-luvun Ö-luokan pätkä...tuon 2h voi käyttää vaikka oluenjuomiseen lähikuppilassa niin on rahoille enemmän vastinetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa mieltä, ihan surkea. "Kivikohtaus" ainoa "raaka" -pätkä ja sekin feikki loppusellaan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

12:03
Kärpät jatkaa tyylilleen uskollisena, ketjut täysin uuteen kuosiin kolmanteen liigafinaaliin – Manner: ” Haemme muutoksilla kollektiivista draivia” Tilaajille
11:51
VR voitti Tampereen ratikkakilpailun – liikenne alkaa vuonna 2021
11:17
Ruotsalaispoliitikon asumisesta taas kohu – oli kirjoilla äitinsä luona ja nosti korvauksia perheensä asunnosta
11:14
Kauppuri 5 lopettaa Tampereen ravintolan: "Kiitokset kaikille, oli kivvaa" – ravintola ehti olla auki vuoden päivät
10:58
Kainuun soten alueelta löydetty tavallista laajemmin VRE-bakteeria – seulonnoissa 25 löydöstä
10:51
Pesäpallo tuli Nivalan ykköspaikalle, kaupungissa viritellään uuden kentän myötä pesisbuumia – Kempeleen Kiri polkaisee kauden käyntiin Nivalassa Sotkamon Jymyä vastaan
10:33
Neuvottelut: Venäjän Putin ja Pohjois-Korean Kim yrittävät vakauttaa tilannetta Korean niemimaalla
37
Kiinnostus aurinkoenergiaan kasvaa, mutta kunnianhimoisten tavoitteiden toteutuminen epäilyttää – "Ilmastoteko se varmaan meille on"
36
Oikeusministeriön vaalijohtaja ei muista Oulun ennakkoäänestyspaikalla sattunutta vastaavaa virhettä – Seurauksena ainakin lain tulkinnan tähdentäminen vaalivirkailijoille
22
Harkimo: "Harkitsemme Liike Nytin rekisteröimistä puolueeksi" – Yhden edustajan puolue saisi valtiolta tukea 148 175 euroa vuodessa
20
Oulun rakennusvalvonta lisää vuorovaikutusta arkkitehtuurimatkoilla ja aamukahveilla – katso esittelyvideo oululaisesta kulttuuriympäristöstä
14
Jo lähes miljoona suomalaista täydensi viime vuonna veroilmoitustaan verkossa – Nämä asiat pitää ilmoittaa itse
13
Kauppuri 5 lopettaa Tampereen ravintolan: "Kiitokset kaikille, oli kivvaa" – ravintola ehti olla auki vuoden päivät
10
Osa europarlamenttiin pyrkivistä kansanedustajista on vain keräämässä ääniä puolueelle – Asiantuntijan mielestä se on epärehellistä, mutta samaa tapahtuu ympäri Eurooppaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kommunismi on luonnollinen tapa toimia

230 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi eläkekatto on Suomessa tientynlainen tabu?

Siten, että pienituloisen työuransa aikana kartuttama euromääräinen eläkekassa ei riitä kustantamaan hänen tulevia eläke... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

25.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image