Viihde

Ei sittenkään niin epämukavaa matkailua – lupsakka brit­ti­koo­mik­ko vie katsojan mat­ka­koh­tei­siin, jonne kes­ki­ver­to­tu­ris­ti ei tohtisi mennä

Romesh Ranganathan ja hänen oppaansa Chipo Chikara vierailevat Romeshin epämukavuusmatkojen toisen kauden ensimmäisessä jaksossa muun muassa Victorian putouksilla.
Viihde 19.2.2020 7:00
Anna Kilponen

Romeshin epämukavuusmatkat

*** Ohjelman nimikin sen kertoo: matkalle lähdetään jonnekin muualle kuin tyypillisimpiin turistirysiin. Brittikoomikko Romesh Ranganathan hyppää ohjelman toisella kaudella jälleen epämukavuusalueelleen ja matkaa vähemmän houkutteleviin matkakohteisiin. Uusissa jaksoissa tutustutaan Zimbabween, Mongoliaan, Bosnia-Hertsegovinaan, Kolumbiaan ja Saharaan.

Ensimmäisessä jaksossa Ranganathan kuljettaa katsoja diktaattori Robert Mugaben jälkeiseen Zimbabween, joka kärvistelee taloudellisissa ongelmissa. Levottomuudet ja vakoisen väestön sorto ovat karkottaneet maasta turistit.

Luonnonihmeitä ja villieläimiä

Katsojalle Zimbabwesta avautuu ennen kaikkea upea luonto eläimineen. Vierailukohteisiin lukeutuvat myös Sambian ja Zimbabwen rajalla sijaitsevat Victorian putoukset. Unescon maailmanperintökohteisiin lukeutuva paikka on myös yksi maailman seitsemästä luonnonihmeestä.

Ei kovin epämukavaa sittenkään! Seuraavaksi vieraillaan kansallispuistossa, jossa rapsutellaan puolikesyä gepardia. Myöhemmin nähdään muun muassa sukupuuton partaalla olevia sarvikuonoja.

Nurjia puoliakin esitellään, kun puheeksi tulee esimerkiksi Cecil John Rhodes (1853–1902) ja valkoisten harjoittama sorto. Brittiläinen Rhodes perusti Rhodesian, joka tunnetaan nykyisin Zimbabwena.

Mugabe puolestaan tyhjensi valkoisten omistamia maatiloja, jotta mustat saisivat takaisin maansa. Maareformi johti kuitenkin inflaatiokierteeseen.

Ei Pilkingtonin veroinen

Brittikoomikon lupsakassa seurassa on helppo viihtyä. Vitsailun lomassa hän osaa myös vakavoitua ja kertoa välillä ikäviäkin faktoja kohteestaan.

Viihdyttävyydessään ohjelma ei vedä vertoja toisen brittikoomikon matkoille: ääliömatkailija Karl Pilkingtonia seurasi myötähäpeässä kiemurrellen.

TV2 klo 20.00

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

31.3.
Urpiaisia ruokinnalla Lukijalta
31.3.
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
31.3.
Haukiputaan yli 40-vuotias Jatulin liikuntakeskus kaipaa kipeästi isoa remonttia – vajaan yhdeksän miljoonan peruskorjaushanke on paraikaa selvityksessä
31.3.
Messi piikitteli Barcelonan seurajohtoa – "Olemme aina olleet ensimmäisinä auttamassa seuraa, kun on ollut tarve"
31.3.
Muhoksen kunta aloittaa yt-neuvottelut – vielä ei selvillä, kuinka suurta henkilöstömäärää lomautukset koskevat
31.3.
Maaliskuun lukijakuva: Enkun tunti sujuu Iidalla kotona Kiimingissä pappakoiran kanssa
31.3.
MTV Uutiset selvitti että enemmistö suurimmista pörssiyhtiöistä aikoo maksaa osinkoa koronaviruksen keskellä

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

Eikö samalla logiikalla työttömäksi jäävänkin pitäisi olla nillittämättä työttömyyttään ja kestää se puoli vuotta ilman ... Lue lisää...
Eikö työttömäksi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image