Viihde

Dokumentti näyttää, miten ro­mans­si­hui­ja­rit Ghanassa toimivat – Suomikin mainitaan

Porukassa työskentelevät sakawa-miehet tehtailevat romansseja ja luottokorttihuijauksia. Sakawa tarkoittaa ilmiötä, jossa yhdistyvät nettihuijaukset ja uskonnolliset rituaalit. Se on levinnyt Ghanasta muuallekin Afrikkaan.
Viihde 13.6.2019 7:00
Tiina Vuorimäki

Dokumenttiprojekti: Sakawa

★★ Sakawa ei selitä mitään, vaan näyttää ghanalaisten ponnisteluja romanssihuijausbisneksessä. Se on dokumentin heikkous, liian moni asia jää enemmän tai vähemmän epäselväksi.

Se on harmi, koska aihe on kiinnostava. Rakkauspetoksista ja rahaa ihastukselleen lähettävistä miehistä ja naisista puhutaan. Nyt avataan asian toista puolta.

Dokumenttielokuvan ghanalaisista työttömistä nuorista, jotka tekevät romanssihuijauksia netissä, ja omien taitojen lisäksi käytetään apuna uskonnollisia rituaaleja, on ohjannut Ben Asamoah.

Huijattuna ainakin yksi suomalainen

Suomikin mainitaan. Kohteena oleva suomalainen ei kuulemma koskaan kysy, mitä lemmenkohteelle kuuluu, vaan mitä hänen pillulleen kuuluu.

Suurin osa kohteista tuntuu olevan englanninkielisistä maista.

Miehet yrittävät hankkia rahaa esiintymällä naisina ja lupaamalla rakkautta valkoisille rikkaille – tai rahakkaiksi luulemilleen – miehille.

Tavallisen afrikkalaisen elintason vinkkelistä katsottuna he ovatkin varakkaita. Asuinkadut näyttävät aivan erilaisilta kuin Ghanassa. Miehet nimittäin käyvät karttaohjelmien avulla katsomassa, missä kohteet asuvat.

Puhelin muuntaa äänen

Yleensä ghanalaiset esiintyvät naisina ja kohde on rakkaudennälkäinen mies. Magic voice -puhelin muuttaa miehen puheen naisen ääneksi.

Ihan korni on puhelinseksikohtaus, jossa langan päässä oleva mies voihkii ja "nainen" istuu terassinkaiteella lepertelemässä magic voice -puhelimeen. "Aktin" jälkeen hän sulkee puhelimen ja huokaa raskaasti.

Ehkä tyydytetty mies lähettää pian lisää rahaa.

Nettihuijausten yksi lähde on Ghanaan rahdattava tietokonejäte. Koneiden sisuskaluista löytyy henkilötietoja ja muuta käyttökelpoista materiaalia.

TV1 torstai 13.6. klo 19.00.

MAINOS

Kommentoi

Suomestakin saisi tehtyä vastaavan ohjelman. Vietit vievät naisia mukanaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

3
Oulussa löydetyn hylyn tutkimukset etenevät, mutta ongelmana on miten jäännös säilytetään – "Hylky tuhoutuu helposti nostettaessa kuiville"
3
Utajärveläisen Attendon hoivakodin asukkaat saivat 750 euron yllätyslaskun – "Attendo tuottaa tukipalvelut ja voi periä niistä mitä haluaa"
2
Kainuun prikaatin varusmies nosti tuvassa aseen toista varusmiestä kohti ja laukaisi – Sakkoja myös kertausharjoituksen väliin jättäneelle reserviläiselle
2
Oulun kaupungin ympäristöohjelma hyväksyttiin – tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2040
1
Runssilla: Puistolassa tarjoillaan oman talon herkkuja sekä yltäkylläisesti uusia ja yllättäviä makuja
1
Maakaasuputki Viroon valmistuu etuajassa – Näin rakentajat ratkaisivat risteyskohdan Venäjältä tulevan putken kanssa
1
Oulun kaupungin velanotto voi kasvaa tulevina vuosina – kaupunginhallitus pohtii tulevia investointeja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Että meitä älykkäitä demareita on. Maailma on hieno paikka, kun meitä viisaita on. Tuntuu siis tosi hyvältä. Lue lisää...
On se hyvä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image