Viihde

Dokumentti näyttää, miten ro­mans­si­hui­ja­rit Ghanassa toimivat – Suomikin mainitaan

Porukassa työskentelevät sakawa-miehet tehtailevat romansseja ja luottokorttihuijauksia. Sakawa tarkoittaa ilmiötä, jossa yhdistyvät nettihuijaukset ja uskonnolliset rituaalit. Se on levinnyt Ghanasta muuallekin Afrikkaan.
Viihde 13.6.2019 7:00
Tiina Vuorimäki

Dokumenttiprojekti: Sakawa

★★ Sakawa ei selitä mitään, vaan näyttää ghanalaisten ponnisteluja romanssihuijausbisneksessä. Se on dokumentin heikkous, liian moni asia jää enemmän tai vähemmän epäselväksi.

Se on harmi, koska aihe on kiinnostava. Rakkauspetoksista ja rahaa ihastukselleen lähettävistä miehistä ja naisista puhutaan. Nyt avataan asian toista puolta.

Dokumenttielokuvan ghanalaisista työttömistä nuorista, jotka tekevät romanssihuijauksia netissä, ja omien taitojen lisäksi käytetään apuna uskonnollisia rituaaleja, on ohjannut Ben Asamoah.

Huijattuna ainakin yksi suomalainen

Suomikin mainitaan. Kohteena oleva suomalainen ei kuulemma koskaan kysy, mitä lemmenkohteelle kuuluu, vaan mitä hänen pillulleen kuuluu.

Suurin osa kohteista tuntuu olevan englanninkielisistä maista.

Miehet yrittävät hankkia rahaa esiintymällä naisina ja lupaamalla rakkautta valkoisille rikkaille – tai rahakkaiksi luulemilleen – miehille.

Tavallisen afrikkalaisen elintason vinkkelistä katsottuna he ovatkin varakkaita. Asuinkadut näyttävät aivan erilaisilta kuin Ghanassa. Miehet nimittäin käyvät karttaohjelmien avulla katsomassa, missä kohteet asuvat.

Puhelin muuntaa äänen

Yleensä ghanalaiset esiintyvät naisina ja kohde on rakkaudennälkäinen mies. Magic voice -puhelin muuttaa miehen puheen naisen ääneksi.

Ihan korni on puhelinseksikohtaus, jossa langan päässä oleva mies voihkii ja "nainen" istuu terassinkaiteella lepertelemässä magic voice -puhelimeen. "Aktin" jälkeen hän sulkee puhelimen ja huokaa raskaasti.

Ehkä tyydytetty mies lähettää pian lisää rahaa.

Nettihuijausten yksi lähde on Ghanaan rahdattava tietokonejäte. Koneiden sisuskaluista löytyy henkilötietoja ja muuta käyttökelpoista materiaalia.

TV1 torstai 13.6. klo 19.00.

MAINOS

Kommentoi

Suomestakin saisi tehtyä vastaavan ohjelman. Vietit vievät naisia mukanaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi Suomella menee niin kuin menee?

Suomella menee ihan hyvin ja suomalaiset ovat myös hyvin arvostettuja ihmisiä maailmalla. Osa aloittajan mainitsemista ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image