Viihde

Dokumentti: Ihminen on käyttänyt hyväkseen hevosen voimaa ja nopeutta – Niobe Thompson selvittää, miten se on onnistunut

Antropologi Niobe Thompson ei peittele sitä, että hän pitää hevosista. Thompson on kirjoittanut ja ohjannut Hevosen tarina -dokumentin.
Viihde 12.6.2019 7:00
Tiina Vuorimäki

Prisma: Hevosen tarina

★★★ Vetäytyvä lapsi pitää usein lemmikkieläimen seurasta, introvertti hevonen saattaa hakeutua ihmisen luo heti, kun sellainen ilmestyy lähelle. Näin kerrotaan kolmiosaisen Hevosen tarina -dokumentin ensimmäisessä jaksossa.

Tosiasioita ja yksityiskohtia vyörytetään ruutuun heti alkuun runsaasti. Onneksi asian lisäksi ohjelmassa on hauskuuttakin, esimerkiksi kun uudella tekniikalla saadaan fossiili nousemaan ylös vitriinistään museossa ja lähtemään liikkeelle. Fossiili on löydetty Saksasta Messelin kaivoksesta.

Antropologi Niobe Thmpson isännöi ohjelmasarjaa.

Hevonen tunnistaa ilmeitä

Ihminen on käyttänyt hyväkseen hevosen voimaa ja nopeutta sekä koulutettavuutta.

Fyysisten ominaisuuksiensa lisäksi hevosen sanotaan olevan mielenlukija, joka tunnistaa paitsi muiden hevosten ilmeet myös ihmisen mielenliikkeet, selvittää eläinpsykologi Karen McComb.

Hevosella on tutkimusten mukaan 17 ilmettä.

Prisma-sarja hyppii häpeilemättä aiheesta toiseen, ja se on hyvä. Keskiviikkoiltaisin on voinut perehtyä muun muassa lämpötiloihin, ilmastonmuutokseen, miesten itsemurhiin, muistiin, muniin, muoviin ja nyt hevosiin.

Hevosen tarinan toisessa jaksossa käydään paikassa, jossa on kasvatettu Game of Thronesissa nähdyt hevoset. Kolmas osa vie äärioloihin Siperian kylmyydestä aavikoiden kuumuuteen.

TV1 keskiviikko 12.6. klo 19.00.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi Suomella menee niin kuin menee?

Suomella menee ihan hyvin ja suomalaiset ovat myös hyvin arvostettuja ihmisiä maailmalla. Osa aloittajan mainitsemista ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image