Viihde

Docventures kes­kus­te­lut­taa jälleen: ratkaiseeko tennisottelu tasa-arvon?

Billie Jean King voitti urallaan 39 Gran Slam -turnausta. 1970-luvulla hän oli mukana aloittamassa tenniksen ammattilaiskiertuetta naisille.
Viihde 11.9.2018 7:00
Tiina Vuorimäki

Docventures: Battle of the Sexes

★★★ Riku Rantalan ja Tuomas Tunna Milonoffin vetämien Docventures-iltojen kuudes tuotantokausi käynnistyy tasa-arvoa käsittelevällä elokuvalla Battle of the Sexes.

Ennen elokuvaa (kello 21.06) Riku ja Tunna esittelevät asiantuntijavieraat. Dokumenttielokuvan jälkeen keskustellaan suorassa lähetyksessä tasa-arvon nykytilasta ja tulevaisuudesta. Docventures Talks Show alkaa kello 22.34.

Battle of The Sexes kuvaa pääasiassa tennismaailmaa 1970-luvulla. Vuonna 1973 pelattiin Yhdysvalloissa Houstonissa tennisottelu Billie Jean Kingin ja Bobby Riggsin välillä. Se oli ikään kuin taistelu naisten ja miesten välillä. Tasa-arvorintamalla tapahtui tuolloin paljon urheilumaailman ulkopuolellakin.

1970-luvulla Bobby Riggs haukkui naisia ja uhosi päihittävänsä tenniksessä kenet tahansa naispelaajan.

Elokuva on hyvä valinta Docventuresiin, sillä se herättää ajatuksia. Tennistä näytetään kuitenkin turhan pitkästi, tästä kärsivät etenkin katsojat, jotka eivät ole kiinnostuneita pelistä.

Yhdeksän naista tenniksen tasa-arvon puolesta

Billie Jean Kingin tarina ja hänen toimintansa tasa-arvon edistämiseksi tenniksessä on kiinnostavaa. Hän perusti kahdeksan muun pelaajan kanssa naisille oman ammattilaiskiertueen. Hän vaati samoja palkkioita sekä miehille että naisille.

Kingin lisäksi mukana olivat Rosemary Casals, Nancy Richey, Peaches Bartkowicz, Kristy Pigeon, Valerie Ziegenfuss, Julie Heldman, Kerry Melville Reid ja Judy Tegart Dalton.

Onneksi Jonathan Daytonin ja Valeire Farisin ohjaama dokumentti näyttää myös sen, etteivät ihmiset olleet yksimielisiä. Usein menneisyys esitetään yhden totuuden aikana, vaikka sellaista ei ole luultavasti koskaan ollut.

TV2 tiistai 11.9. klo 21.15

Tasa-arvo on tämän illan Docventures-teema. Sarjan syksyn kuusi dokumenttia käsittelevät valtaa.

MAINOS

Kommentoi

Eli tasa-arvoa olisi kun kaikki kilpalajit yhdistettäisiin. Eli ei enään naisten ja miesten sarjoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:54
MTV Uutiset Livessä silminnäkijän haastattelu Hietalahden ampumakohtauksen tapahtumapaikalta
19:15
Vesilinnut vieraslajipoliiseina: Mustatäplätokosta voi tulla merimetson suosikkisaalis Tilaajille
19:00
Torihotellin työmaa-aita ahdistaa aittayrittäjiä – kaivuutyöt jatkuvat vielä pari viikkoa, betonitöihin päästään elokuussa Tilaajille
18:27
Helsingin keskustassa ammuttiin kahta henkilöä - Katso video tapahtumapaikalta
18:20
Räisälän ja Kervisen välinen lauttaliikenne keskeytetty huoltotöiden ajaksi
18:14
Puunkaatotyöt katkaisivat sähkölinjan Rovaniemellä ja kipinä sytytti maastopalon – pelastuslaitos muistuttaa metsäpalovaroituksesta
18:00
Ensi viikonlopuksi on Ouluun luvassa hellettä – kysyimme lääkäriltä, miten Qstock-kävijä voi tunnistaa ja välttää nestehukan Tilaajille
125
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
92
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
39
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
37
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
34
Työministeri Harakan ensi toimet työllisyyden parantamiseksi – työttömille yksilöllistä valmennusta ja palkkatukeen lisää rahaa
33
Kalevan kesäterassiäänestyksen voitosta käytiin kova kilpailu – voittajaksi nousi kauppatorin Keltainen Aitta, hopeaa Tuiraan
23
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image