Viihde

Burning Point ei jää tuleen makaamaan

Burning Pointin kokoonpanoon kuuluvat basisti Jukka Jokikokko (vas.), kitaristi Pekka Kolivuori, laulaja-kitaristi Pete Ahonen, kosketinsoittaja Pasi Hiltula ja rumpali Jussi Ontero.
Viihde 27.3.2009 9:20
Kati Valjus
"Melodisen metallin ilottelua parhaimmillaan", kuvaa oululaisen powermetal-yhtyeen Burning Pointin keulahahmo Pete Ahonen yhtyeensä tuoretta Empyre-albumia.

"Voisi sanoa, että levyltä löytyy vähemmän tuplabasarihölkkää kuin neljältä aiemmalta levyltämme ja enemmän niin sanottuja keskitempobiisejä. Tässä palataan musiikillisille juurillemme, tuonne 1980-luvulle. Moni uusi kuulija on taas löytänyt musiikkimme, mikä tuntuu erityisen hienolta", hän selventää.

Ahonen, samoin kuin bändin muut jäsenet, Pekka Kolivuori, Jussi Ontero, Jukka Jokikokko ja Pasi Hiltula, voivat olla tuotoksestaan ylpeitä.

Arviot, joita levystä on niin Suomessa kuin ulkomaillakin kirjoitettu, ovat olleet miltei yksinomaan ylistäviä.

Osa kriitikoista on arvellut bändin seestyneen iän myötä.

"Siitä ei missään nimessä ole kyse. Seuraava levy voi olla sitten taas ihan mitä tahansa. Tätä levyä tehdessä nyt sattui syntymään tällaisia kappaleita, väkisin ei pyritty synnyttämään mitään.

Aiempiin pitkäsoittoihin verrattuna Burning Pointin levyntekoprosessi on ollut kahdella tavalla erilainen.

"Empyre on ensimmäinen levymme, jonka biisejä on tehty yhteistyössä neljän ukon voimin. Tähän saakka lauluntekopuoli on nojannut pitkälti minun harteillani. Yhteistyö on ollut ehdottomasti mielenkiintoinen kokemus. Osaamista bändin sisältä kyllä löytyy. Myös levyn äänitykset ja miksaukset ovat syntyneet tällä kertaa etupäässä omin voimin. Ainoastaan masteroinnit tehtiin Helsingissä Finnvoxin studiolla", Ahonen kertaa vuoden mittaista prosessia.

Kun äänitysvaiheeseen päästiin, huomattiin, että kasassa oli peräti 18 kappaletta.

"Näistä neljä oli covereita, jotka päätettiin lisätä rajoitettuun painokseen. Niissä kaikissa vierailee biisin syntyhistoriaan liittyvä originaalijäsen. Mukana on muun muassa Kirkan 80-luvulla tulkitsema I"ll Be Yours, jossa Kirkan bändissä aikanaan soittanut oululaiskitaristi Riku Kukkonen soittaa soolon. Kappale on päässyt myös SBS-radioiden soittolistalle, mikä on tällaiselle bändille kova juttu", Ahonen kertoo.

Burning Pointin levy-yhtiö on saksalainen Metal Heaven. Saksalaisen levy-yhtiön riveihin kuuluminen tuntuu oululaisbändistä luonnolliselta.

"Saksa on hevin edelläkävijämaita. Suomalaistenkin levy-yhtiöiden oville aikanaan kolkuteltiin, mutta niissä ei uskallettu ottaa riskejä. Sanottiin, että tosi hyvältä kuulostaa, mutta nyt ei etsitä tällaista."

Paitsi Suomessa, Empyre on siis julkaistu myös muualla maailmassa, aina hevikansan täyttämää Japania myöten.

"Japanissa julkaistaan huhtikuussa erikoispainos, jossa on kolme bonusbiisiä. Japanista löytyy paljon melodisen hevin ystäviä."

Burning Point on juuri palannut pieneltä Pohjoismaiden kiertueelta ruotsalaisen Cryonic Templen ja hollantilaisen Tragedian-yhtyeen kanssa.

Reilun viikon mittainen tiivistahtinen turnee alkoi Ruotsin Vesteråsista ja päättyi viime viikolla Pietarsaareen.

"Olisihan se hienoa, jos pääsisi ihan kunnolla kiertämään maailmaa. Nuo päivätyöthän tuppaavat pikkuisen rajoittamaan. Tällä kun ei vielä elä. Kovalla työllä ja nöyrällä asenteella pyritään eteenpäin. Ja tuleen ei jäädä makaamaan, koko ajan on jotain pientä säätöä päällä. Seuraavaksi julkaistaan dvd", Ahonen summaa bändin tulevaisuudensuunnitelmat.

Burning Point tänään Oulussa levynjulkaisukeikalla Lupilla, Uusikatu 22.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Jes! Jätkillä on taitoa ja osaamista vaikka mihin asti! Sais vaan uusimman levyn radio soittoon, niin pääsisi pojat täällä suomessa laajempaankin tietoisuuteen. Mut täällähän on kyl järjettömän kovat kilpailijat, esim Matti nykänen, smurffit ja tony "viikinki" halme, joiden levyt myi kultaa. Miksiköhän? Koska Kekkosslovakia on junttien maa... :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oululaiseen musiikkiin kyllästyneelle: Ei sitä ole pakko kuunnella jos ei halua. Sulle löytyy varmasti joku viimeisen trendin mukainen poikabändi paremmin tsadista kuin täältä pohjolan perukoilta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa on kyllä todella paljon näitä huonoja hevibändejä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Burning Point kuuluu melodisen metallin kärkikastiin ja ansaitsisi todella paljon enemmän huomiota !!! Äijät jaksaa puurtaa eikä loppua näy, tsemiä ukoille :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella todella hyvä levy tuo, on se hienoa että Oulussa vielä osataan tämä hevin teko kun on tuntunu että tiukin kärki on lopettanut tai kadonnut jonnekin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

10:22
Koronavirus leviää uusiin maihin – epidemiapesäkkeet kasvavat Kiinan ulkopuolella, talouselämä kärsii
10:16
Autovaras törmäsi pakomatkan jälkeen poliisiautoon ja loukkaantui Kemissä – piikkimattoa asentamassa olleille poliiseille ei tullut vammoja
9:19
Selvitys: 90 prosenttia Kiinassa toimivista eurooppalaisyrityksestä kärsinyt merkittävästi koronaviruksesta – Suomen talous erittäin riippuvainen Kiinasta
9:00
"Setämiesvalmentaja" siisti suutaan ja jätti huulenheiton vapaa-ajalle – Håkan Wahlman on pohtinut paljon, miten valmentaja voi käyttäytyä Tilaajille
8:07
Vanhoista käsityötaidoista on hyötyä vielä tänäkin päivänä – "Käsityöihminen ei ole koskaan työtön"
8:00
Etelä-Carolinan esivaalit käydään lauantaina, mutta katseet on jo käännetty supertiistaihin – Saako Biden viimein voiton?
7:00
Muovinen mehupilli on melkoinen luonnon kuormittaja – oikeasta materiaalista tehty kestopilli voi olla hyvin hoidettuna ikuinen Tilaajille
52
Sisäministeri Maria Ohisalo: Suomi on nyt varautunut paremmin turvapaikanhakijoihin kuin vuonna 2015
40
Minua hävettää tunnustaa olevani oululainen eli kaupungista, jossa puistometsästä tehdään peltoa, jonka tarve on kyseenalainen Lukijalta
24
Selvitys: 90 prosenttia Kiinassa toimivista eurooppalaisyrityksestä kärsinyt merkittävästi koronaviruksesta – Suomen talous erittäin riippuvainen Kiinasta
10
Selvitys ehdottaa Suomeen vesiveroja, tavoitteena käytön tehostaminen – suurimpia maksajia olisivat metsäteollisuus ja ydinvoimalat
8
HUSissa on varmistunut toinen koronavirustartunta – työikäinen nainen sai tartunnan Pohjois-Italiasta
7
Koirien kiinnipitoaika alkaa sunnuntaina – lailla taataan rauha luonnoneläimille pesiä ja kasvattaa poikasia
6
Tiesittehän, että Suomenkin status on ollut kehitysmaa, ja olimme Unicefin laajamittaisen kehitysmaa-avun kohde Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image