Viihde

Asun­to­kau­pois­sa tunteet kuumenevat

Näyttelijäpariskunta Saarela & Mällinen asuvat saman katon alla. ja yhteisistä lapsista nuorimmainenkin on jo teini-ikäinen. "Äidillä on nyt vihdoin omaa aikaa. Välillä täytyy huhuilla: "Hei äiti täällä, tarvitseeko minua kukaan", nauraa Sari Mällinen vieressään aviomies Erkki Saarela.
Viihde 17.1.2009 0:00
Carita Forsman

Hiljaiselosta kärsivillä kiinteistömarkkinoilla ei luulisi näinä päivinä kovin kiihkeästi kipinöivän.

Toisin kuitenkin on. Tämän viikonvaihteen Heti vapaa -komediassa sekä kiinteistövälittäjää että asiakasta viedään kuin pässiä narussa. Tällä kertaa vetäjänä on amor itse.

"Juu, ei, tätä tarinaa ei ole tehty lama-aikaan osuvaksi. Me kuljemme rakkauden ja naurun voimalla", sanoo toinen duon näyttelijöistä Sari Mällinen, 46.

Sari Mällinen on syntyjään oululainen, mutta kasvoi Kemissä. Vanhemmat asuvat 60 kilometrin päässä Oulusta, Paavolassa. Helsingissä on vierähtänyt yli parikymmentä vuotta, mutta "hesalaista minusta ei saa millään."

"Kyllä minä edelleen pohjoisen tyttö olen. Jos minun pitäisi äkkiä valita, mihin muuttaisin, niin kyllä Oulu olisi ykkössijalla", hän hymyilee.

Mällinen on naimisissa näyttelijä Erkki Saarelan, 62, kanssa ja viime vuoden elokuussa Mällinen jättäytyi free-näyttelijäksi. "Nämä ensimmäiset kuukaudet ovat olleet hienoista opettelua, koska olin kiinnityksessä yhtäjaksoisesti 23 vuotta. Ajattelin, että ennen kuin täytän 50 vuotta, niin free-elämää on pakko kokeilla. Hyvältä tämä on maistunut, tosin työskentely on yksinäisempää, koska ympäriltä puuttuu se tiivis perheyhteisö, joka meillä KOM-teatterissa oli", Mällinen kertoo.

Hän ehti työskennellä siellä viimeiset 13 vuotta. "Kyllä minun sydämeni ja sieluni ikuisesti KOM-teatteriin kuuluu", näyttelijätär huokaa.

"Mutta aika aikaa kutakin ja välillä on hyvä tuulettua! Oman ajan hallitseminen tuntuu hyvältä, vaikka taloudellinen vastuu painaa", Mällinen myöntää.

Taloudellista selkänojaa antaa Sari Mälliselle vastikään myönnetty yksivuotinen apuraha, jonka turvin hän tutkii muun muassa näyttelijätyön nykytekniikkaa Teatterikorkeakoulussa.

"Tutkimme Jouko Turkan teatterikouluaikaa, jolloin olin itsekin siellä opiskelemassa. Opetuksesta kohuttiin aikoinaan paljon ja mielestäni nyt on oikea aika katsoa, mitä hyvää siinä oli. Projekti on erittäin mielenkiintoinen."

Sitä ennen helmikuussa saa ensi-iltansa Suomen kansallisteatterin Kuka kukin on -näytelmä, jossa Mällinen esittää kuvanveistäjä Sanna Virtaa, joka veistelee Ismo Kalliosta ikuispatsasta. Tämän lisäksi Mällistä liikuttaa Kaj Chydeniuksen satuooppera, jonka on varsinainen perheyritys.

"Äitini valmisti siihen nuket ja lavastuksen. Itse sen täällä autotallissamme harjoittelin. Sitä on todella mukava esittää, mukana on pianisti Jussi Liimatainen. Lapset eivät edes huomaa, että se on läpilaulettu," hän iloitsee.

Sari Mällisen ammatillinen liikkuma-alue on siis laaja.

Mutta palataanpa vielä hetkeksi kiinteistömaailmaan. Heti vapaa -näytelmässä pariskunta Saarela & Mällinen on ensimmäistä kertaa liikkeellä kaksistaan. "Juu, olemme vielä naimisissa, suhteemme on kestänyt tämän", Mällinen nauraa.

Komediapläjäys sisältää väärinkäsitysten summia ja ihmissuhdesotkuja, Erkki on kiinteistövälittäjä ja Sari asunnonostaja. "Ilmassa on sähköä, kun näytelmä saapuu uuteen paikkaan. Onneksi minusta tuntuu, että Oulussa minulla on kotikenttäetu", Mällinen myhäilee.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

14:39
Mitä lapselle tai nuorelle tapahtuu sijaishuollon jälkeen? – Ministeriön työryhmä selvittämään jälkihuollon uudistamista
14:37
Macron ei päässyt pakoon keltaliivejä Saksassakaan – Merkel ja Macron halusivat antaa sopimuksellaan "sysäyksen Euroopan yhtenäisyydelle"
14:31
Kiiminkiläisestä Anita Korvasta kasvatettiin hiihtäjälupaus Kainuussa – Valmentaja: "Hän on oma, hyvä persoonansa. Hyvin suora ja rehellinen."
14:31
Akkuliikkeissä on vilinää Oulussa – "Enemmän kuin kymmenen autoa konepeltiä pystyssä pihalla"
13:58
Varastorakennuksessa ollut pakettiauto syttyi tuleen Sotkamossa
13:28
Henkilöauto törmäsi rekan perään Oulun Raksilassa
13:28
Anita Korva hiihti jälleen nuorten MM-pronssille: "Tähtäin on aikuisten sarjassa, mutta kivahan täällä on pärjätä"
70
Oulun keskusta täyttyi ihmeellisistä vanhoista autoista kaikenlaista rojua katoillaan – hollantilainen porukka seikkailee Tanskan, Suomen, Ruotsin ja Norjan halki halpisautoilla
59
Sinun vuoro kysyä Kalevan vaalikoneessa – ehdokkaat Oulun vaalipiirin alueelta vastaavat
48
Kolmesataa hollantilaista halpisautoa hurautti Oulun kautta Ruotsiin – Tarkastiko poliisi enintään 500 euroa maksaneiden ajopelien kuntoa?
42
Työttömyys maksaa yhteiskunnalle vuosittain useita miljardeja euroja – Ministeri Lindström: "Suomella ei ole varaa näin suureen kuluerään"
26
Kaupunginhallitus myönsi merikylpylä Allas Sea Poolille tonttivarauksen Kiikelistä – seuraavaksi neuvotellaan vuokrasopimuksesta
20
Tyrnävä kokeilee palkattomia vapaita
17
Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen tehtävämäärissä huomattava kasvu – Riskienhallintapäällikkö: "Mitä ihmiset puuhastelevat lähtiessään töistä kotiin?"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

242 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kansan elintason romahduksen lähtölaukaus

No jos se 80-luku oli niin kultaista aikaa, niin mietitäänpä hetki mitä nyt pitäisi sitten tehdä? Miten se työttömyys ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image